Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Valtion ICT-virasto uudisti tulevaisuuden suuntaviivansa

Jaa

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorissa aloitti toukokuussa toimitusjohtajana Tero Latvakangas. Hänen johdollaan Valtori on nyt uudistanut strategiansa vuosille 2022–2024.

Valtorin visio: Olemme asiakkaan onnistumisen mahdollistava ICT-kumppani.
Valtorin visio: Olemme asiakkaan onnistumisen mahdollistava ICT-kumppani.

”ICT-alan toimintaympäristö muuttuu kovalla vauhdilla. Tietoturvan merkitys kasvaa, työnteon tavat ovat valtavassa murroksessa ja taloudellista vastuuta kaivataan koko julkishallinnolta. Meidän on oltava tässä kehityksessä mukana, jotta valtion organisaatiot voivat onnistua omassa toiminnassaan”, Tero Latvakangas taustoittaa uudistusta.

Lisäarvoa tuottavat asiat keskiöön

Strategian ohjenuorana on, että vuonna 2014 perustettu Valtori keskittyy asioihin, joissa se kykenee tuottamaan lisäarvoa asiakkailleen, eli koko valtionhallinnolle.

Valtorin ydinpalveluiden kehittämisen lisäksi tulevaisuudessa panostetaan erityisesti:

  • tietoturvapalveluihin, joiden tavoitteena nykyistä kattavammin varmistaa koko infrastruktuurin turvallisuus,
  • tulevaisuuden työn tarpeisiin vastaavaan viestintäteknologiaan sekä
  • valtion uudistuvien toimitilojen ict-konsepteihin.

Samalla modernisoidaan työvoimavaltaisesti tuotettuja palveluita, esimerkiksi lähitukea ja käyttövaltuuksien- ja identiteetinhallintaa. Lisäksi Valtorin roolia TORI-käyttöpalveluiden tuottamisessa ja pilvitransformaation tukemisessa selkiytetään. Roolia pienennetään palveluissa, joissa Valtori toimii nyt välittäjänä ilman isoa lisäarvon tuottoa.

Strategiatyössä on kuultu tärkeimpien sidosryhmien odotuksia

Strategiauudistusta tehtiin tiiviisti tärkeimpien sidosryhmien kanssa: Valtorin ohjaajana toimivan valtiovarainministeriön (VM), asiakkaiden sekä henkilöstön kanssa.

”Valtiovarainministeriön tahtotilana on, että Valtori olisi paras mahdollinen kumppani asiakasvirastoille. Lisäksi Valtorin tarjoamien palveluiden laadun ja kustannuksien tulee olla kilpailukykyisiä myös yksityiseen puoleen verrattuna. Asiakaskeskeisyys on oikea valinta, ja tärkein kilpailuetu on se, että Valtori tuntee asiakasvirastojensa toiminnan syvällisesti”, kertoo valtiovarainministeriön ICT-johtaja Jarkko Levasma.

Strategiassa näkyykin erityisen vahvasti Valtorin asiakkaiden näkemykset. Valmisteluvaiheessa strategiaa käsiteltiin lukuisten asiakaskeskustelujen lisäksi myös Valtorin asiakasneuvottelukunnassa ja Turvallisuusverkkotoiminnan asiakas- ja yhteistyöryhmässä.

Matka kohti visiota strategian vahvassa ohjauksessa

Valtorin tavoitteet ja mittarit vuodelle 2022 määritetään yhdessä VM:n kanssa osana tulossopimusta uuden strategian mukaisesti.

”Samalla varmistetaan, että käynnissä oleva Muutosohjelma ja kaikki kehityshankkeet tukevat uudistetun strategian toimeenpanoa, jotta keskitymme oikeisiin asioihin”, Latvakangas toteaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Valtorin visio: Olemme asiakkaan onnistumisen mahdollistava ICT-kumppani.
Valtorin visio: Olemme asiakkaan onnistumisen mahdollistava ICT-kumppani.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori
Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus ValtoriVuonna 2014 perustettu Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tuottaa valtionhallinnon toimialariippumattomat ict-palvelut sekä korkean varautumisen ja turvallisuuden vaatimukset täyttäviä tieto- ja viestintäteknisiä palveluja ja integraatiopalveluja. Palvelutuotannossamme yhdistämme sekä omaa tuotantoamme että markkinoilta hankittuja kumppaniemme palveluja. Asiakkaamme saavat käyttöönsä markkinoiden parhaan ja sitoutuneimman valtionhallinnon ICT:n asiantuntemuksen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme