Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Valtion työasemien uudelleenkäyttöä parannetaan

Jaa
Valtori on paljon vartijana vastuullisuuden osalta ylläpitäessään ja kehittäessään maan laajinta ICT-ympäristöä. ICT-laitteita uusitaan nopeasti ja niiden kierrätysaste on vielä melko vähäinen. Alalla onkin suuri rooli ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä erityisesti energiakulutuksen kasvun vähentämisellä ja materiaalien uudelleenkäytöllä.

Valtorin asiakkailleen eli valtion virastoille, laitoksille ja ministeriöille tarjoama päätelaitepalvelu Valtti täydentyi vuoden alussa välivarastointimahdollisuudella. Nyt asiakkaat voivat tilata välivarastosta organisaatioonsa käytöstä palautuneita, hyväkuntoisia työasemia uudelleenkäytettäväksi. Asiakkaat voivat myös siirtää ylimääräiseksi jääneitä työasemia välivarastoon myöhempää käyttöä varten.

Tähän asti työasemien palautus kesken leasing-kauden on ollut kallista, jolloin ylimääräiseksi jääneitä työasemia on jäänyt asiakkaille odottamaan leasingin päättymistä.

Välivarasto tukee erinomaisesti Valtorin vastuullisuustavoitteita: huolehdimme ICT-laitteiden ja -komponenttien elinkaarenhallinnasta kestävän kehityksen mukaisesti.

"Kiinnitämme ICT-laitteiden elinkaarenhallinnassa huomiota kestävään kehitykseen jo hankintavaiheessa. Tuemme laitteiden käyttöönottoa ja käyttöä, sekä varmistamme niiden vastuullisen kierrätyksen. Uskomme välivarastointimahdollisuuden lisäävän työasemien uudelleenkäyttöä huomattavasti lähes 30 000 työaseman palveluympäristössämme", sanoo tuotepäällikkö Henna Enqvist.

Valtorissa vastuullisuus pohjautuu lakisääteisiin tehtäviimme. Olemme Suomen suurin ICT-palveluiden tuottaja ja hankkija. Vastaamme työntekijöille, asiakkaille, yhteistyökumppaneille sekä yhteiskunnalle vastuullisuuteen liittyvien odotusten tunnistamisesta ja hallinnasta.

Valtorin ensimmäinen vastuullisuusraportti julkaistiin toukokuussa 2022. Tutustu raportin pääkohtiin tai koko vastuullisuusraporttiin. Jatkossa laadimme raportin vuosittain, ja vuoden 2022 raportin julkaisemme kevään aikana. 

Lisätietoa:
Henna Enqvist, Tori-työasemapalvelut tuotepäällikkö, henna.enqvist@valtori.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Henna Enqvist, Tori-työasemapalvelut tuotepäällikkö, henna.enqvist@valtori.fi

Tietoja julkaisijasta

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori
Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus ValtoriVuonna 2014 perustettu Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tuottaa valtionhallinnon toimialariippumattomat ict-palvelut sekä korkean varautumisen ja turvallisuuden vaatimukset täyttäviä tieto- ja viestintäteknisiä palveluja ja integraatiopalveluja. Palvelutuotannossamme yhdistämme sekä omaa tuotantoamme että markkinoilta hankittuja kumppaniemme palveluja. Asiakkaamme saavat käyttöönsä markkinoiden parhaan ja sitoutuneimman valtionhallinnon ICT:n asiantuntemuksen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Valtion yhteisten ICT-palveluiden tuottajan tietoturva vahvalla pohjalla – Valtorin ISO27001 -sertifikaatin voimassaolo jatkuu2.3.2023 08:30:00 EET | Tiedote

Valtion tietoturva on yhä tutkitusti vahvalla pohjalla. KPMG IT Sertifiointi toteutti Valtorille ISO 27001 -standardin mukaisen kokonaisturvallisuuden hallintajärjestelmän seuranta-arvioinnin vuoden 2022 lopussa. Sertifikaatin kattavuuteen kuuluvat Valtorin tuottamien turvallisuusverkkopalveluiden viestintätekniset palvelut ja päätelaitepalvelut sekä Valtorin tietoturvapalvelut.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme