Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Valtion yhteistä VY-verkkoa huolletaan nyt katkottomasti

Jaa

Valtion yhteisen VY-runkoverkkopalvelussa otettiin käyttöön uusi palomuuriympäristö. Uudistuksella turvataan valtionhallinnolle tärkeiden palveluiden toiminta ja työntekijöiden sujuva työskentely. Uudistuksella on saavutettu myös merkittäviä kustannussäästöjä.

Kuva: Adobe Stock
Kuva: Adobe Stock

VY-verkon uuden palomuuriympäristön käyttöönotto mahdollistaa huoltotöiden tekemisen katkottomasti. Tämä säästää tuhansia työtunteja kuukausittain huoltokatkoihin kuluvalta ajalta.

VY-runkoverkko on yksi keskeisimpiä valtionhallinnon IT-palveluita.

Katkot palvelussa vaikuttavat laajasti valtion eri järjestelmiin ja tietoliikenneyhteyksiin.

”Kun järjestelmät eivät toimi eikä työasemille pääse, työt seisovat. Joten ihan pienestä asiasta runkoverkkopalvelun huoltokatkoissa ei ole kysymys”, Valtorin runkoverkkopalveluiden ryhmä- ja palvelupäällikkö Marko Mäki laskee.

Tiiviillä yhteistyöllä onnistuneeseen käyttöönottoon

Uuden palomuuriympäristön testaukseen osallistui laaja joukko asiantuntijoita Valtorista ja asiakasorganisaatioista.

Mäki kertoo yhteistyössä korostuneen sen, että asiakkaat tuntevat omat järjestelmänsä perusteellisesti.

”Se sujuvoitti käyttöönottoja ja uuden alustan testausta huomattavasti.”

Muutos suunniteltiin huolella

IT-ympäristön uudistustyössä ei riitä pelkkä kovan tason tekninen osaaminen, vaan tarvitaan myös aktiivista vuorovaikutusta ja tiedonkulun varmistamista. Uudistuksen aikana näihin panostettiin. Tämä näkyy asiakkailta saadussa palautteessa, jossa muutostöiden toteuttamista ja tiedonkulkua kiiteltiin:

  • ”Hyvin järjestetty ja hyvin organisoitu, testaus oli helppo suorittaa, kun ohjeet olivat selkeät.”
  • ”Virastojen toiminta on toistensa tietopalveluista kiinni, eikä hetkenkään katkoa tietoliikenteessä sallita. Kaikki pitää varmentaa ja testata säännöllisesti. Resursseja vievää työtä, joka on pakko tehdä.”
  • ”Kova työnäyte Valtorin tietoliikenneporukalta.”
  • ”Avoin, laadukas ja oikea-aikainen kommunikointi on hyvän asiakasyhteistyön perusta.”

Palautteissa asiakkaat lisäksi toivoivat, että muutostyöt aikataulutettaisiin ennakoidummin ja että muutostöiden vaikutukset ja testausten yksityiskohdat käytäisiin tarkemmalla tasolla läpi.

”Juuri näihin seikkoihin on panostettu ja panostetaan jatkossakin tehostamalla viestintää ja ottamalla asiakkaita entistäkin tiiviimmin muutoksiin mukaan”, Marko Mäki painottaa.

Seuraavaksi VY-verkon uudistus jatkuu verkkoteknologian sekä hallinta- ja valvontapalveluiden päivityksellä, jotka pyritään saamaan valmiiksi vuoden 2022 alkupuoliskon aikana. Koko uudistuksen on määrä olla valmiina kesäkuussa 2022.***
VY-verkko on valtion yhteinen runkoverkko. Valtion yhteiset tietoliikennepalvelut VY-verkossa liittävät organisaatiot internetiin, toisiinsa ja sidosryhmiin luotettavasti ja turvallisesti. Palveluihin kuuluvat tietoturvapalvelut sisältävät mm. palomuuripalvelut, tietoturvauhkien havainnoinnin ja estojärjestelmän, haittaohjelmien ja roskapostin suodatuksen sekä palvelunestohyökkäysten torjunnan.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Adobe Stock
Kuva: Adobe Stock
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori
Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus ValtoriVuonna 2014 perustettu Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tuottaa valtionhallinnon toimialariippumattomat ict-palvelut sekä korkean varautumisen ja turvallisuuden vaatimukset täyttäviä tieto- ja viestintäteknisiä palveluja ja integraatiopalveluja. Palvelutuotannossamme yhdistämme sekä omaa tuotantoamme että markkinoilta hankittuja kumppaniemme palveluja. Asiakkaamme saavat käyttöönsä markkinoiden parhaan ja sitoutuneimman valtionhallinnon ICT:n asiantuntemuksen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme