Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Valtion yhteisten ICT-palveluiden tuottajan tietoturva vahvalla pohjalla – Valtorin ISO27001 -sertifikaatin voimassaolo jatkuu

Jaa
Valtion tietoturva on yhä tutkitusti vahvalla pohjalla. KPMG IT Sertifiointi toteutti Valtorille ISO 27001 -standardin mukaisen kokonaisturvallisuuden hallintajärjestelmän seuranta-arvioinnin vuoden 2022 lopussa. Sertifikaatin kattavuuteen kuuluvat Valtorin tuottamien turvallisuusverkkopalveluiden viestintätekniset palvelut ja päätelaitepalvelut sekä Valtorin tietoturvapalvelut.

Hallintajärjestelmä ja sen vaikuttavuus vastaavat tuloksen perusteella standardin vaatimuksia edelleen erittäin hyvin.

"Erinomainen tulos ja sertifikaatin jatko osoittaa, että Valtorin turvallisuuskulttuuri ja toiminta kehittyvät jatkuvasti. Sertifioitumalla osoitamme toimintamme korkean laadun myös asiakkaillemme", toteaa Valtorin turvallisuusjohtaja Hannu Naumanen.

Hallintajärjestelmä on turvallisuuden hallinnan työkalu Valtorin johdolle. Vaikka sertifiointi kattaa vain osan Valtorin palveluista, noudattaa koko Valtori toiminnassaan hallintajärjestelmää.

Arvostettu sertifikaatti osoittaa toiminnan tason

ISO 27001 -standardi on tietoturvallisuuden hallinnan arvostetuin, kattavin ja kansainvälisesti tunnetuin standardi. Sen avulla Valtori osoittaa, että sen toiminta ja prosessit täyttävät vaativan standardin edellyttämän tason kokonaisturvallisuuden hallinnassa.

Standardin merkittävyyttä Suomessa nostaa se, että huoltovarmuuden kannalta kriittisten toimialojen yrityksiä on kannustettu hankkimaan ISO 27001 -sertifiointi tietoturvallisuustoiminnalleen tai sen osa-alueille vuoden 2025 loppuun mennessä.

Sertifikaatti edellyttää jatkuvaa kehittämistä

Seuranta-arvioinnissa havaittiin kehityskohteita ja niiden avulla Valtori kehittää toimintaansa kohti vielä parempaa kokonaisturvallisuuden hallintaa. Kehittymistä tarkastellaan sertifikaatin edellyttämällä tavalla vuosittain.

KPMG IT Sertifiointi toteutti seuranta-arvioinnin Valtorille nyt ensimmäistä kertaa ja yhteistyö tulee jatkumaan.

Lisätietoa:
Hannu Naumanen, turvallisuusjohtaja, hannu.naumanen@valtori.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa:
Hannu Naumanen, turvallisuusjohtaja, hannu.naumanen@valtori.fi

Tietoja julkaisijasta

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori
Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus ValtoriVuonna 2014 perustettu Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tuottaa valtionhallinnon toimialariippumattomat ict-palvelut sekä korkean varautumisen ja turvallisuuden vaatimukset täyttäviä tieto- ja viestintäteknisiä palveluja ja integraatiopalveluja. Palvelutuotannossamme yhdistämme sekä omaa tuotantoamme että markkinoilta hankittuja kumppaniemme palveluja. Asiakkaamme saavat käyttöönsä markkinoiden parhaan ja sitoutuneimman valtionhallinnon ICT:n asiantuntemuksen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme