Kirkko Helsingissä

Valtiopäivien ekumeenista avajaisjumalanpalvelusta voi seurata ensimmäistä kertaa suorana nettilähetyksenä

Jaa

Valtiopäivien ekumeeninen avajaisjumalanpalvelus toteutetaan suoratoistettuna jumalanpalveluksena keskiviikkona 3.2. kello 12 Helsingin tuomiokirkosta. Jumalanpalvelukseen voi osallistua suorana verkossa Tuomiokirkkoseurakunnan YouTube-kanavalla. Tilaisuus myös radioidaan. Korona-epidemian tuomien rajoituksien myötä paikalla tilaisuudessa ovat vain jumalanpalveluksen toimittajat. Jumalanpalveluksessa saarnaa Porvoon hiippakunnan piispa Bo-Göran Åstrand.

Helsingin tuomiokirkko. Kuva: Pietu Korpelainen
Helsingin tuomiokirkko. Kuva: Pietu Korpelainen

Tänä vuonna valtiopäivien ekumeenisen avajaisjumalanpalvelukseen on mahdollista osallistua vain etänä suoratoiston välityksellä osoitteessa youtube.com/helsingintuomiokirkkoseurakunta. Tilaisuus lähetetään myös seurakunnan Facebook-sivun kautta facebook.com/helsingintuomiokirkkoseurakunta sekä radioidaan valtakunnallisilla Järviradion taajuuksilla, jotka löytyvät osoitteesta jarviradio.fi.  

Tiukentuneiden koronarajoituksien takia tilaisuuden aikana kirkossa ovat läsnä vain jumalanpalveluksen toimittajat. Seurakuntalaisten, kansanedustajien ja valtiojohdon lisäksi kaikki ovat tervetulleita mukaan jumalanpalvelukseen etäyhteyksin. Suoratoisto ja radiointi ovat myös vastauksia seurakunnan saamaan palautteeseen, jossa on toivottu, että myös valtiopäivien avajaisiin ja päättäjäisiin liittyviä jumalanpalveluksia voisi seurata kotoa käsin. Verkossa Facebookissa ja YouTubessa voi käydä keskustelua jumalanpalveluksen aikana tilaisuudesta ja sen herättämistä ajatuksista.  

 Emme pääse nyt kokoontumaan yhdessä kirkkoon, mutta voimme kokoontua yhteen vanhojen ja uusien viestintävälineiden äärellä virtuaaliyhteisönä ja olla läsnä toisillemme, sanoo Tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra, tuomiorovasti Marja Heltelä.

Jumalanpalveluksessa saarnaava Porvoon hiippakunnan Bo-Göran Åstrand rohkaisee katsomaan eteenpäin ja näkemään toinen toisemme: 

 Nyt, jos koskaan meidän on löydettävä toisemme, oltava avuksi toisellemme ja pidettävä yhtä, jotta uskomme tulevaisuuteen säilyisi. Rakkaudella ja huolenpidolla rakennamme tulevaisuutta.

Jumalanpalveluksessa liturgeina jumalanpalveluksessa toimivat kappalainen Sirkka-Liisa Raunio Helsingin tuomiokirkkoseurakunnasta ja kappalainen Fred Lindström Johannes församlingista. Jumalanpalveluksessa avustavat kirkkoherra Markku Salminen Helsingin ortodoksisesta seurakunnasta, hiippakunnan asiainhoitaja isä Marco Pasinato katolisesta kirkosta ja majuri Saga Lippo PelastusarmeijastaTekstinlukijana avustaa eduskunnan puhemies, (joka nyt on Anu Vehviläinen, puhemiesvaali on 2.2. ensimmäisessä täysistunnossa.) Musiikista vastaavat Tuomiokirkkoseurakunnan urkurina johtava kirkkomuusikko Anna Pulli-Huomo ja kanttorina dir. mus. Harri Viitanen. Jumalanpalveluksen musiikissa avustaa Tuomiokirkon kamarikuoro Viva vox Hiski Walleniuksen johdolla

Jumalanpalveluksessa kolehti kerätään Yhteisvastuulle. Tänä vuonna lahjoituksen voi halutessaan antaa verkossa yhteisvastuu.fi/helsinkituomio tai PayPalilla 14789. Keräystuotoilla autetaan vähävaraisia ikäihmisiä. Keräyslupa RA/2020/639 Manner-Suomessa ja ÅLR 2020/4355 Ahvenanmaalla / Kirkkopalvelut. 

Jumalanpalvelusta pääsee seuraamaan myös tämän suoran linkin kautta: https://www.youtube.com/watch?v=s6snoHSU1Ds 

Lisätietoja Helsingin tuomiokirkkoseurakunnasta: tiedottaja Leena Koskileena.koski@evl.fi, p. 050 433 4598 
pääsuntio Petri Oittinen, petri.oittinen@evl.fi, p. 050 500 4194 

 *************************************************************

Ohjeet median edustajille - ei julkaistavaksi 
 
Tiukentuneiden koronarajoitusten vuoksi emme voi valitettavasti tarjota valokuvaajille pääsyä Tuomiokirkon valtiopäivien avajaisjumalanpalvelukseen.  

Tuomiokirkkoseurakunnan valokuvat tilaisuudesta on median vapaasti käytettävissä. 

Kuvia voi ladata Kirkon kuvapankkista kuvapankki.evl.fi 

Kuvia pyritään julkaisemaan jo tilaisuuden aikana. Suora osoite tilaisuuden kuvakokoelmasivuille: https://kuvapankki.evl.fi/pincollection.jspx?collectionName=2F3A612ADF9A6DFC21D9FEAE5BAA3421  

Kuvien käytön yhteydessä mainittava kuvaajan nimi: Markku Pihlaja 

Suora linkki striimiinhttps://www.youtube.com/watch?v=s6snoHSU1Ds 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Helsingin tuomiokirkko. Kuva: Pietu Korpelainen
Helsingin tuomiokirkko. Kuva: Pietu Korpelainen
Lataa
Helsingin tuomiokirkko. Kuva: Pietu Korpelainen
Helsingin tuomiokirkko. Kuva: Pietu Korpelainen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirkko Helsingissä
Kirkko Helsingissä
Kolmas linja 22 B
00530 HELSINKI

09 234 00http://www.helsinginseurakunnat.fi

Kirkko Helsingissä – ihmistä varten. Uskon, rakkauden ja ympäristön puolesta.

Kirkko Helsingissä muodostuu 20 ev.-lut. seurakunnasta, joista 17 on suomenkielistä ja kolme ruotsinkielistä. Helsingin seurakunnissa on lähes 340 000 jäsentä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirkko Helsingissä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme