Valtorin vastuullisuusraportti 2022 on julkaistu: Huomioimme kestävän kehityksen kaikessa päätöksenteossa

Jaa
Historiamme toisessa vastuullisuusraportissa kuvaamme kestävän kehityksen edistämistä ja toimintamme vastuullisuutta vuonna 2022.

Valtorin vastuullisuus pohjautuu lakisääteisiin tehtäviimme. Olemme Suomen suurin ICT-palveluiden tuottaja ja hankkija. Vastaamme työntekijöille, asiakkaille, yhteistyökumppaneille sekä yhteiskunnalle vastuullisuuteen liittyvien odotusten tunnistamisesta ja hallinnasta.

Vastuullisuus olennainen osa toimintakulttuuria

”Valtorissa vastuullisuus on osa strategiaamme ja arvojamme. Pyrimme huomioimaan kestävän kehityksen edistämisen kaikessa päätöksenteossa, palveluiden kehittämisessä ja tuottamisessa, taloudessa sekä henkilöstöjohtamisessa eli arjen valinnoissa”, kertoo toimitusjohtaja Marja Rantala.

ICT-alalla on suuri rooli ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä erityisesti energiakulutuksen kasvun vähentämisellä ja materiaalien uudelleenkäytöllä.

”Vastuullisuudesta on kasvamassa olennainen osa toimintakulttuuriamme, jonka toivomme näkyvän myös muille. Toiminta edellyttää lisäksi toimivia verkostoja niin asiakkaiden kuin ICT-toimittajien kanssa.”

Edistämme kestävää kehitystä vastuullisuustavoitteilla

Valtorin vastuullisuustavoitteet ovat:

 • Huomioimme hankinnoissa toimittajilta kestävän kehityksen toimintatapoja ja vastuullisuutta
  Nosto raportista: 100 % kilpailutuksista* sisälsi jonkin vastuullisuusvaatimuksen, esimerkiksi ympäristösertifikaatin (*sis. Tori-palveluihin liittyvät, vuoden aikana valmistuneet hankinnat, joiden arvo yli 500 000 € ja joihin ympäristövaatimuksia voidaan soveltaa).
 • Huolehdimme ICT-laitteiden ja -komponenttien elinkaarenhallinnasta kestävän kehityksen mukaisesti
  Nosto raportista: 99 % 3stepIT:n kautta käytöstä poistetuista laitteista päätyi tietoturvallisesti jatkokäyttöön (2021: 97 %).
 • Vähennämme kustannuksia panostamalla automatisointiin
  Nosto raportista: 60 % kuukausittaisista myyntilaskuista muodostui automaattisesti (2021: 8 %).
 • Sujuvoitamme asiakkaan asiointia digitaalisilla kanavilla
  Nosto raportista: Palveluportaali TOPin visuaalisen ilmeen ja käyttökokemuksen parantamisen tavoitteena oli, että portaalin käyttö koettaisiin entistä helpommaksi. Näin se kannustaa asiakkaita tekemään yhä suuremman osan tukipyynnöistä digitaalisia kanavia hyödyntäen.
 • Varmistamme Valtorin toiminnan jatkuvuuden kaikissa turvallisuustilanteissa
  Nosto raportista: 63 % tuotteistetuissa palveluissa on vaatimustenmukaisuus todennettu ulkoisten arviointilaitosten toimesta (2021: 53,5 %).

Vastuullisuusraportin tiivistelmä >>

Vastuullisuusraportti 2022 kokonaisuudessaan >>

Lisätietoa:

Mariikka Kekäläinen, markkinointipäällikkö, mariikka.kekalainen@valtori.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mariikka Kekäläinen, markkinointipäällikkö, mariikka.kekalainen@valtori.fi

Tietoja julkaisijasta

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori
Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus ValtoriVuonna 2014 perustettu Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tuottaa valtionhallinnon toimialariippumattomat ict-palvelut sekä korkean varautumisen ja turvallisuuden vaatimukset täyttäviä tieto- ja viestintäteknisiä palveluja ja integraatiopalveluja. Palvelutuotannossamme yhdistämme sekä omaa tuotantoamme että markkinoilta hankittuja kumppaniemme palveluja. Asiakkaamme saavat käyttöönsä markkinoiden parhaan ja sitoutuneimman valtionhallinnon ICT:n asiantuntemuksen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Valtion yhteisten ICT-palveluiden tuottajan tietoturva vahvalla pohjalla – Valtorin ISO27001 -sertifikaatin voimassaolo jatkuu2.3.2023 08:30:00 EET | Tiedote

Valtion tietoturva on yhä tutkitusti vahvalla pohjalla. KPMG IT Sertifiointi toteutti Valtorille ISO 27001 -standardin mukaisen kokonaisturvallisuuden hallintajärjestelmän seuranta-arvioinnin vuoden 2022 lopussa. Sertifikaatin kattavuuteen kuuluvat Valtorin tuottamien turvallisuusverkkopalveluiden viestintätekniset palvelut ja päätelaitepalvelut sekä Valtorin tietoturvapalvelut.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme