Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

VAMKille kymppitonnin lahjoitus Vaasan Huolto- ja Kulttuurisäätiöltä: VAMKin merkitys alueelle erittäin tärkeä

Jaa

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK on saanut 10 001 euron lahjoituksen Vaasan Huolto- ja Kulttuurisäätiöltä. Lahjoituksen luovutti säätiön hallituksen puheenjohtaja Matti O. Vironmäki ja hallituksen jäsen Jorma Korpela tiistaina 16.10.

Vasemmalta: Jorma Korpela, Matti O. Vironmäki ja Tauno Kekäle. Kuva: Anssi Turunen
Vasemmalta: Jorma Korpela, Matti O. Vironmäki ja Tauno Kekäle. Kuva: Anssi Turunen

Säätiö kohdentaa lahjoituksensa erityisesti VAMKin tekniikan alan koulutukseen.

– Globaaleilla markkinoilla toimivat seudun yritykset kilpailevat entistä enemmän osaamisellaan. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että yritykset tarvitsevat kasvaakseen entistä korkeammin koulutettua työvoimaa. VAMKilla ja alueen muilla korkeakouluilla onkin tällaisen työvoiman kouluttamisessa erinomaisen tärkeä tehtävä, Matti O. Vironmäki sanoo.

Vaasan seudulla sijaitsee Pohjoismaiden suurin energiakeskittymä, ja alueella on noin 140 alan yritystä. Lisäksi 25 prosenttia Suomen energiasektorin henkilöstöstä työskentelee seudulla. Vironmäen mukaan tulee varmistaa, että jatkossakin alueella toimivat elinvoimaiset korkeakoulut, jotka vastaavat kaikkien yritysten työvoima- ja osaamistarpeisiin.

– Hyvin monella alueen yrityksellä menee hyvin, mikä tarkoittaa myös jatkuvia rekrytointitarpeita. Yksin Suomessa rekrytoidaan lähes 30 000 teknologiateollisuuden osaajaa vuosittain. Pohjanmaalla me kilpailemme näistä samoista osaajista, Vironmäki muistuttaa.

VAMKin varainhankinta käynnistyi vuoden 2018 alussa ja kestää vuoden loppuun asti. Lahjoitetuilla varoilla tuetaan VAMKin toimintaa ja tavoitteita. VAMK voi hankkia lahjoituksia yksityisiltä henkilöiltä sekä yrityksiltä ja yhteisöiltä. Valtio on lisäksi luvannut tukea toimintaa vastinrahalla, joka suhteutetaan kerättyyn yksityiseen pääomaan. Ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen on varattu 24 miljoonaa euroa vuosille 2017–2018. Lisätietoja VAMKin varainhankintakampanjasta: vamk.fi/kiitos

Lisätietoja:

Tauno Kekäle, rehtori, toimitusjohtaja (VAMK)
puh. 040 076 1619

Matti O. Vironmäki, hallituksen puheenjohtaja (Vaasan Huolto- ja Kulttuurisäätiö)
puh. 040 5373437

Kuvat

Vasemmalta: Jorma Korpela, Matti O. Vironmäki ja Tauno Kekäle. Kuva: Anssi Turunen
Vasemmalta: Jorma Korpela, Matti O. Vironmäki ja Tauno Kekäle. Kuva: Anssi Turunen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Wolffintie 30
65200 VAASA

0207 663 300, info@vamk.fihttp://www.puv.fi/fi/

Vaasan ammattikorkeakoulusta VAMKista valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin. www.vamk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Intresset för Vasa yrkeshögskolas engelskspråkiga utbildningsprogram nationellt i topp5.3.2019 12:25:23 EETTiedote

Interkulturell kompetens samt kännedom om den internationella marknaden och internationell handel är högt värderade färdigheter i dagens arbetsliv. Studier inom ett engelskspråkigt utbildningsprogram i en trespråkig miljö – engelska, finska, svenska, ger studerandena möjligheter att tidigt utveckla sensitivitet för kulturella skillnader, kulturkännedom och språkkunskaper.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme