Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

VAMKin tekniikan ohjelmat vahvistuivat, terveydenhoitajan koulutus suosituin

Jaa

Vaasan ammattikorkeakoulun VAMKin insinöörikoulutukset kiinnostivat aiempaa selvästi enemmän eilen päättyneessä kevään yhteishaussa. Suosittuja olivat myös työn ohessa suoritettavat monimuotokoulutukset ja ylemmät AMK-tutkinnot.

Opiskelijoita VAMKin edustalla.
Opiskelijoita VAMKin edustalla.

– Tekniikan koulutuksissa ensisijaisten hakijoiden määrät nousivat selkeästi. Konetekniikassa, sähkötekniikassa ja tietotekniikassa oli selkeä nousu aiempaan verrattuna. Ensisijaisten hakijoiden luku on tärkeä, koska se kertoo oppilaitoksen vetovoimasta. Myös joustavien monimuoto-opintojen ja ylemmän AMK:n tutkintojen hakijaluvut olivat hyvällä tasolla, kertoo asiantuntija Juha Vierola VAMKin hakijapalveluista.

Vetovoimaisin koulutuksista oli terveydenhoitajan koulutus, johon otetaan uusia opiskelijoita vain joka toinen vuosi. Koulutukseen tuli 70 ensisijaista hakemusta 20 aloituspaikkaa kohden. Edellisvuosien tapaan myös päiväopintoina suoritettava sosionomikoulutus veti paljon hakijoita.

Tekniikan koulutus on VAMKin keskeinen painopiste ja on suunniteltu palvelemaan erityisesti Vaasan seudun energiateknologian keskittymää.

– Vaasan ammattikorkeakoulu on olemassa työelämää varten. Valmistuneiden insinööriemme työllisyys on neljänneksi paras Suomen ammattikorkeakouluista. Lähes 90 prosenttia on vakituisessa työssä vuosi valmistumisensa jälkeen, sanoo VAMKin rehtori Tauno Kekäle.​

Kaiken kaikkiaan hakijoita VAMKin 670 aloituspaikkaan oli 3901.

Lisätietoja:

Asiantuntija Juha Vierola
juha.vierola@vamk.fi, puh. 040 773 8119

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3300 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatekniikkaa ja kansainvälisyyttä. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Avainsanat

Kuvat

Opiskelijoita VAMKin edustalla.
Opiskelijoita VAMKin edustalla.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Wolffintie 30
65200 VAASA

0207 663 300, info@vamk.fihttp://www.puv.fi/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

VAMKissa haku sairaanhoitajan opintoihin 4.-18.9. – yhteishaun opiskelijavalinta uudistuu koko maassa4.9.2019 13:47:49 EESTTiedote

Valtakunnallinen syksyn yhteishaku AMK- ja yliopistokoulutuksiin käynnistyy keskiviikkona 4.9. Kaksi viikkoa kestävä haku tapahtuu sähköisesti osoitteessa www.opintopolku.fi. Koulutukset alkavat tammikuussa 2020. Vaasan ammattikorkeakoulussa VAMKissa on haussa sairaanhoitajan koulutus, päivä sekä monimuoto-opiskeluna. Molempiin haussa oleviin koulutuksiin on hakukelpoisuusvaatimuksena lukion oppimäärä tai ylioppilastutkinto, ammatillinen perustutkinto tai näitä vastaavat ulkomailla suoritetut tutkinnot. Koulutukset kestävät 3,5 vuotta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme