Kalevala Koru OyKalevala Koru Oy

Vammaisten tyttöjen ja naisten asema Suomessa on edelleen heikko – Kalevala Koru ja Rusetti ry nostavat näkyvyyttä yhteiskunnassa

Jaa
Vammaiset naiset ja tytöt ovat edelleen syrjitty ja näkymätön vähemmistö yhteiskunnassamme. Vammaisten naisten hyvinvointia ja näkyvyyttä parantaakseen Kalevala Koru on valinnut kotimaan uudeksi hyväntekeväisyyskumppanikseen vammaisten tyttöjen ja naisten järjestön Rusetti ry:n. Kalevala Korun ja Rusetin yhteistyön tavoitteena on muuttaa tilanne ja nostaa vammaiset tytöt ja naiset näkyviksi.

Kalevala Koru on naisten perustama ja omistama, Suomen tunnetuin koruvalmistaja, joka rohkaisee jokaista tyttöä ja naista nousemaan näkyväksi, puhumaan lujempaa ja kurottamaan korkeammalle. Kalevala Korun strategian ytimessä on hyvän tekeminen, ja yritys käyttää vuosittain kolmanneksen tuloksestaan henkilöstölle ja naisia ja tyttöjä tukeviin hankkeisiin.

Vammaisten naisten valtakunnallinen yhdistys Rusetti ry on perustettu vuonna 2016 kannustamaan vammaisia tyttöjä, naisia ja naiseksi identifioituvia pitämään huolta omasta hyvinvoinnistaan, toteuttamaan unelmiaan ja voimaantumaan. Yhteiskunnallisessa vaikuttamistyössä Rusetti tuo esiin naiserityistä näkökulmaa vammaisten tyttöjen ja naisten kannalta ja edistää erityisesti YK:n vammaissopimuksen toteutumista naisten osalta Suomessa.

Hyväntekeväisyyskumppanuudessa keskeistä on, että vammaiset tytöt ja naiset luovat toinen toisilleen mahdollisuuksia voimaantua, saada esikuvia, kohdata ja nousta näkyväksi. Kalevala Koru rahoittaa toiminnan. Lahjoitettava summa on 50.000 euroa ja summa on järjestökentällä poikkeuksellisen suuri sekä vaikuttavuudeltaan että euromääräisesti. Kalevala Korun rahoittamalla Rusetin vertaistoiminnalla pyritään tavoittamaan mahdollisimman laajasti vammaisia tyttöjä ja naisia Suomessa.

Suomen ensimmäinen vammaisten naisten verkkosivusto ja yhteisölliset leirit vahvistavat itsetuntoa ja uskoa omiin mahdollisuuksiin.

Konkreettisesti yhteistyö tarkoittaa Kalevala Korun rahoittamaa vammaisten tyttöjen voimaannuttavaa leiriä, jolle on suuri tarve. Lisäksi rahoituksella mahdollistetaan uudenlaisen äänitorven luominen – yhdessä perustettava vammaisettytöt.fi on Suomen ensimmäinen vammaisilta naisilta vammaisille naisille toimitettu verkkosivusto. Leirit ja vertaistuotettu verkkosivusto toimivat alustana kohtaamisille, oman elämän näkyväksi tekemiselle ja mahdollisuuksille löytää esikuvia ja kokea tulleensa nähdyksi.

“Tutkimusten mukaan vammaiset tytöt ja naiset kokevat voimakasta syrjintää ja osattomuuden tunnetta suomalaisessa yhteiskunnassa. Haluamme omalta osaltamme olla mukana nostamassa heitä näkyviksi, joten hyväntekeväisyyskumppanin valinta oli arvojemme pohjalta hyvin luonnollinen. Koemme, että Rusetin kanssa tehtävällä yhteistyöllä meillä on aidosti mahdollisuus päästä tähän tavoitteeseen rohkaisemalla ja vahvistamalla vammaisten tyttöjen uskoa itseensä, omiin kykyihinsä ja mahdollisuuksiinsa”, kertoo Kalevala Korun design- ja vastuullisuusjohtaja Maria Uunila.

“Meille vammaisina naisina tämä uniikki ja erityislaatuinen yhteistyö on maailmaa mullistava. Kalevala Koru on toimijana paras mahdollinen kumppani edistämään YK:n vammaissopimuksen mukaisesti vammaisten tyttöjen ja naisten asemaa yhteiskunnassamme. Tällä yhteistyöllä pääsemme vaikuttamaan ennakkoluuloihin, asenteisiin ja luomaan parempaa tulevaisuutta jokaiselle vammaiselle tytölle ja naiselle.” Rusetti ry:n Marja Pihnala ja Anni Täckman kertovat.

Järjestettävillä leireillä on tarkoitus luoda kohtaamisia ja käsitellä avoimesti, vertaisten seurassa, elämää ja löytää näin omia voimaantumisen mahdollisuuksia. Hankkeen verkkosivu vammaisettytöt.fi on alusta, jolla tytöt ja naiset tuottavat itse sisältöä toisilleen, kohtaavat, löytävät omia vahvuuksiaan ja tulevat nähdyiksi. 13–29 -vuotiaille suunnatut leirit järjestetään 2022 syksyn ja talven 2023 aikana. Hankkeen sisältöjä ja etenemistä voi seurata osoitteessa vammaisettytöt.fi sekä Kalevala Korun verkkosivustolla kalevala.fi ja sosiaalisessa mediassa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maria Uunila, Design- ja vastuullisuusjohtaja
Kalevala Koru puh 0207 611 203, maria.uunila@kalevala.fi

Kirsi Paakkari, Toimitusjohtaja
Kalevala Koru Puh 050 382 2025, kirsi.paakkari@kalevala.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kalevala Koru Oy
Kalevala Koru Oy
Hankasuontie 11 A
00390 Helsinki

https://www.kalevala.fi

Vuonna 1937 perustettu Kalevala Koru on Suomen rakastetuin korutalo ja merkittävin kultaseppien ja korualan ammattilaisten työllistäjä Suomessa. Kalevala-korut valmistetaan käsityönä yrityksen omalla tehtaalla Helsingin Konalassa yli 80 Korulaisen voimin. Kotimainen valmistus ja sosiaalinen vastuu ovat tärkeitä arvoja yrityksen toiminnassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kalevala Koru Oy

Ruusut puhkeavat pimeässä – Kalevala Koru lanseeraa vaatesuunnittelija Anni Ruuthin suunnitteleman korusarjan19.1.2023 12:00:00 EET | Tiedote

Kalevala Korun kevään uutuuskokonaisuuden avaa tänään julkistettava Kesäyön ruusu. Korusarjan on suunnitellut ylellisistä juhla-asuistaan tunnettu vaatesuunnittelija Anni Ruuth. Vintage pronssi -sävyinen Kesäyön ruusu -korusarja ammentaa suomalaisen kesäyön taiasta, menneiden aikojen lumosta ja kauniiden hetkien viattomuudesta. Se kannustaa haaveilemaan ilosta ja kauneudesta aikana, jona jokainen meistä odottaa muutosta parempaan. Kesäyön ruusu on ensimmäinen Anni Ruuthin suunnittelema korumallisto.

85 vuotta nuori – Kalevala Koru panostaa vastuullisuuteen ja kiertotalouteen, mutta hyvän tekeminen on edelleen kaiken ytimessä8.12.2022 08:00:00 EET | Tiedote

Suomalaisten naisten perustama ja omistama Kalevala Koru on aina ollut enemmän kuin muotoilutalo. Perustamisestaan lähtien yrityksen missiona on ollut naisten ja tyttöjen aseman vahvistaminen. Tänään 85 vuotta täyttävässä Kalevala Korussa hyvän tekemisen perinne elää vahvana edelleen: Tavoitteena on, että yhtiön vuosittaisesta tuloksesta kolmasosa jaetaan työntekijöille ja hyvän tekemiseen. Tänä vuonna yhtiö on ottanut monta merkittävää askelta matkallaan – niin vastuullisuudessa, hyvän tekemisessä kuin kansainvälistymisessäkin.

Kalevala Koru lähtee hakemaan kasvua second handista – “Haluamme osoittaa, että myös korubisnes voi rakentua vahvasti kiertotalouteen”15.11.2022 09:34:51 EET | Tiedote

Kalevala Koru lähtee ensimmäisenä suomalaisena korubrändinä rakentamaan liiketoimintaansa kiertotalouden varaan. Uusi korumallisto Kalevala Pidetty on kiertotalousponnistus, jonka kautta Kalevala myy uudenveroisiksi kunnostettuja korujaan. Tähtäimessä on, että vuoteen 2025 mennessä käytettyjen korujen myynti kattaa yhtiön suorasta kuluttajakaupasta neljänneksen.

Kalevala-korut pilottimyyntiin kahteen K-Citymarketiin21.9.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Suomalainen Kalevala Koru ja Kesko pilotoivat jakeluyhteistyötä. Kalevala-korut ovat myynnissä 11.10.2021 – 18.1.2022 K-Citymarket Järvenpäässä ja K-Citymarket Pirkkalassa. Pilotti on osa Kalevala Korun pyrkimystä vastata kuluttajien muuttuvaan ostokäyttäytymiseen ja olla saatavilla siellä, missä asiakkaat päivittäin liikkuvat. Hypermarketeista on tullut merkittäviä muodin, kodin tuotteiden ja lahjatavaroiden ostopaikkoja. Kalevala Koru haluaa tarttua tähän ilmiöön.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme