Helsingin Diakonissalaitos

Vamoksen mediayksikkö tuo nuorten äänen kuuluville

Jaa

Liian usein nuorten asioista puhuvat muut kuin nuoret itse. Näin on etenkin silloin, kun on kyseessä paljon tukea tarvitsevat nuoret. Helsingin Diakonissalaitoksen nuorten Vamos perustaa kevään ajaksi mediayksikön, jonka tehtävänä on kertoa sosiaalisessa mediassa videon, valokuvan ja tekstin välityksellä nuorten tarinoita heidän elämästään, niin opiskelu- ja työkuvioista, vaikeuksien voittamisesta kuin tulevaisuuden haaveistakin. Tavoitteena on tuoda nuorten oma ääni esiin ja siten lisätä heidän vaikuttamismahdollisuuksiaan.

- Haluamme antaa nuorille kanavia heille tärkeiden ajatusten esiin tuomiseen. Tässä ensimmäisessä mediayksikössä tulee olemaan mukana noin kymmenen Vamosnuorta, jolla on halua jakaa tarinansa ja vaikuttaa yhteiskunnalliseen keskusteluun. Tarkoituksenamme on myös lisätä nuorten ymmärrystä yhteiskunnallisen vaikuttamisen mahdollisuuksista, Vamoksen kehittämispäällikkö Vesa Sarmia kertoo.

Vamosnuorten rinnalla työskentelee neljä luovaa nuorta osaajaa, jotka rekrytoidaan maaliskuun aikana mukaan kampanjaan.

- Etsimme avoimella haulla neljää yhteistyökykyistä, motivoitunutta ja luovaa nuorta osaajaa. Haemme video- ja valokuvaajaa, sujuvaa kirjoittajaa ja graafikkoa. Osaamista tärkeämpää on kuitenkin oikeanlainen asenne ja halu olla mukana luomassa jotain uutta ja viestiä eteenpäin merkityksellisiä tarinoita, kampanjan sisältökumppani Arto Sivonen Måndagilta sanoo.

Kampanja päättyy toukokuussa pidettäviin Vamoksen 10-vuotisjuhlassa, jonka ohjelmassa mediayksikön nuorten kädenjälki tulee näkymään vahvasti.

- On todella jännittävää nähdä, mitä asioita nuoret haluavat nostaa esille. Jo nyt kampanjan lanseerausvideossa esiintyvät nuoret ovat kiinnittäneet huomiota siihen, miten heistä puhutaan mediassa. Ei ole syrjäytyneitä, vaan ennemminkin syrjäytettyjä nuoria. Jokaisen tarina on ainutlaatuinen ja ansaitsee tulla kerrotuksi. Mukana on joukko rohkeita nuoria, joilla on unelmia ja haaveita tulevaisuudesta. Toivomme, että saamme muitakin yhteistyötahoja kevään aikana mukaan näiden viestien välittämiseen omissa some-kanavissaan, Sarmia kutsuu.

Linkki videoon ”Jokaisen nuoren tarina ansaitsee tulla kerrotuksi”

Nuorten ajatuksia voi seurata somessa #vamosnuoret.

Tule osaajaksi Vamoksen mediayksikköön

Jos haluat olla mukana luomassa jotain uutta, viestiä eteenpäin merkityksellisiä tarinoita ja koet kaikin puolin olevasi oikea tyyppi hommaan, sekä olet pääkaupunkiseudulla asuva nuori tai nuori aikuinen, lähetä hakemuksesi 30.3.2018. mennessä. Työ tapahtuu huhti-toukokuun aikana. 

Lue lisää ja hae tästä:

//www.hdl.fi/blog/2018/03/19/vamosnuoret-hakevat-neljaa-nuorta-osaajaa-uuteen-mediayksikkoonsa

 

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja kampanjasta:

Vesa Sarmia, kehittämispäällikkö
Helsingin Diakonissalaitoksen Vamos
vesa.sarmia@hdl.fi, 050 413 0718

Laura Niemi, viestintäjohtaja
Helsingin Diakonissalaitos
laura.niemi@hdl.fi, 050 373 8602

Arto Sivonen, suunnittelija, Måndag 
arto@mandag.fi, 050 389 4644

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Diakonissalaitos
Helsingin Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Vamos - 10 vuotta ja yli 8000 tarinaa

Suomessa on kymmeniä tuhansia nuoria koulutuksen ja työelämän ulkopuolella. Moni nuori kamppailee yksinäisyyden, rahahuolien, mielenterveysongelmien tai päihteiden kanssa. Helsingin Diakonissalaitoksen kehittämä Vamos-palvelu on kymmenen vuoden aikana auttanut yli 8000 nuorta takaisin ihmisten, pariin, kouluun ja töihin. Vamoksessa nuoren tarpeet asetetaan etusijalle, nuoresta välitetään ja työtä tehdään nuoren hyväksi yhteistyössä eri toimijoiden kesken. Vamos toimii jo Helsingissä, Espoossa, Lahdessa, Turussa, Kuopiossa, Oulussa ja Rovaniemellä. www.vamosnuoret.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin Diakonissalaitos

Helsingin Diakonissalaitos haluaa vaihtoehtoja kerjäämiselle – kerjääminen on työ, jonka moni vaihtaisi26.9.2018 06:01Tiedote

Helsingin Diakonissalaitos on toiminut vuosikymmenen EU:n liikkuvan väestön keskuudessa. Työ pääosin bulgarialaisten ja romanialaisten romanien parissa on edennyt ja laajentunut, mutta romanien heikko asema on edelleen yksi Euroopan suurimmista ihmisoikeusongelmista. Työn painopiste on siirtynyt hätäavusta kestävämpiin ratkaisuihin, kuten toimeentuloedellytysten luomiseen. Tavoitteena on, että ihmisen ei tarvitse hankkia elantoaan kerjäämällä.

KUTSU: Ihmisoikeuksista on kyse – Hirundo 10 vuotta -juhlaseminaari18.9.2018 12:19Kutsu

KUTSU KE 26.9. KLO 12-15.30 Keskiviikkona 26.9. juhlitaan Helsingin Diakonissalaitoksen 10-vuotista toimintaa EU:n liikkuvan väestön parissa. Juhlaseminaarin teema on ihmisoikeudet, joita tarkastellaan eri näkökulmista ja kulttuureista käsin. Aiheesta kuullaan lyhyitä puheenvuoroja sekä Suomesta että maailmalta. Aika: Keskiviikko 26.9. klo 12-15.30 Paikka: Helsingin Diakonissalaitos, Suomen Diakoniaopiston auditorio, Alppikatu 2, 00530 Helsinki Seminaarissa mukana muun muassa: Anca Enache, kehittämispäällikkö (HDL), Henna Huttu, neuvotteleva virkamies (STM, Romaniasiain neuvottelukunta), Anca Nica, unit coordinator (Roma Women and Participation, E-Romnja Association), Marja Pentikäinen, toimialajohtaja (HDL), Cristina Rat, PhD (Babes-Bolyai University), Sanna Vesikansa, apulaispormestari (Helsingin kaupunki, Sosiaali- ja terveystoimi), Katri Viinikka, tasa-arvoasioiden suurlähettiläs (UM, Ihmisoikeuspolitiikan yksikkö) Videotervehdykset: Heidi Hautala, parlamentin jäsen (Euroopan parla

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme