Diakonissalaitos

Vanhempi konstaapeli Heikki Mäkiprosille kaikkien aikojen ensimmäinen Aurora-kumppanipalkinto

Jaa
Diakonissalaitos on tänään Auroran päivänä luovuttanut ensimmäisen Aurora-kumppanipalkinnon Helsingin poliisilaitoksen ennalta estävän toiminnan vanhemmalle konstaapeli Heikki Mäkiprosille. Mäkiprosi on ihmisarvoisen maailman puolestapuhuja, joka on ollut muun muassa luomassa Helsinkiin naapurustotyön laajaa yhteistyöverkostoa. Diakonissalaitoksen Aurora-henkilöstöpalkinnon sai ilman huoltajaa alaikäisenä Suomeen tulleille tukea ja oman yhteisön tarjoava Nuorten Olohuone.
Vanhempi konstaapeli Heikki Mäkiprosi Helsingin poliisilaitokselta sai Diakonissalaitoksen Aurora-palkinnon.
Vanhempi konstaapeli Heikki Mäkiprosi Helsingin poliisilaitokselta sai Diakonissalaitoksen Aurora-palkinnon.

Diakonissalaitos muistaa Aurora-palkinnoilla nykypäivän Auroroita, eli ihmisiä, jotka omassa työssään kulkevat Aurora Karamzinin jalanjäljissä – haavoittuvassa asemassa olevia ihmisiä tukien ja uutta kehittäen. Aurora-palkintojen kriteerit kiteytyvät sanoihin ihmisarvo, rohkeus ja yhteistyö.

Aurora-kumppanipalkinto innovatiiviselle ja rohkealle ihmisarvon puolestapuhujalle Heikki Mäkiprosille 

Aurora-kumppanipalkinto on uusi, vuosittain yhdelle henkilölle tai toimijalle jaettava tunnustus esimerkillisestä yhteistyöstä ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta haavoittuvassa asemassa olevien tilanteen parantamiseksi Suomessa tai maailmalla.

Kaikkien aikojen ensimmäinen Aurora-kumppanipalkinto luovutettiin Auroran päivänä 10.3.2023 Helsingin poliisilaitoksen vanhemmalle konstaapeli Heikki Mäkiprosille.

Palkittava on omalla toiminnallaan edistänyt yhteiskunnallisen luottamuksen rakentamista, osallisuuden tinkimätöntä vahvistamista, kuulluksi ja näkyväksi tulemista tai rajat ylittävää yhteistyötä heikoimmassa asemassa olevien tilanteen parantamiseksi.

Mäkiprosi on ollut luomassa Helsingissä naapurustotyön laajaa yhteistyöverkostoa eri toimijoiden kuten Diakonissalaitoksen kanssa osana poliisin ennalta estävää työtä. Hän on ollut myös keskeisessä roolissa innovoimassa ja kehittämässä naapurustotyötä Sörnäisten Kurvissa.

Aurora-kumppanipalkinnon perustelut:

”Heikki Mäkiprosi on innovatiivinen ja rohkea uusija, sekä vakaa ääni ihmisarvoisen maailman puolesta. Hänellä on kyky sanoittaa asioita niin, että häntä kuullaan. Huolellisella ajattelullaan ja viestimisellään hän uudistaa suuren yleisön ajattelua vähentäen samalla erityisen haavoittuvassa asemassa oleviin ihmisiin kohdistuvaa stigmaa. Mäkiprosin tapa toimia on vaikuttanut myönteisesti asenteisiin esimerkiksi päihteitä käyttäviä ihmisiä kohtaan. Hän puolustaa heikossa asemassa elävien ihmisten ihmisarvoa ja oikeuksia.” 

Aurora-henkilöstöpalkinto yhteisölliselle ja ketterälle Nuorten Olohuone -toiminnalle

Diakonissalaitoksen Aurora-henkilöstöpalkintoon vuosittain yhdelle työryhmälle jaettava tunnustus Diakonissalaitoksen mukaisesta toiminnasta ja hyvästä yhteistyöstä. Palkinnon kriteerit kiteytyvät sanoihin ihmisarvo, rohkeus, yhteistyö ja hyvä arki. Palkinto luovutettiin YEE-hankkeen Nuorten Olohuone -toiminnalle.

Helsingin Kalliossa toimivalla Nuorten Olohuoneella tarjotaan matalan kynnyksen toimintaa ja tukea ilman huoltajaa alaikäisenä maahan tulleille nuorille, jotka ovat nyt 18–25-vuotiaita ja asuvat yksin. 

Aurora-henkilöstöpalkinnon perustelut:

"Olohuone löysi kohderyhmänsä nopeasti, mikä kertoo toiminnan tarpeen ammottavan kokoisesta aukosta yhteiskunnassa. Moni nuori onkin kokenut Olohuoneen olevan toinen koti. Olohuone on tavoitettava siinäkin mielessä, että se on auki virka-aikojen jälkeen, jopa viikonloppuisin. Toiminta on ollut ketterää ja kohdennettua, unohtamatta samanaikaisesti vaikuttamistyötä ja yhteistyötä niin Diakonissalaitoksen sisällä kuin yhteistyökumppanien kanssa. Työtä tehdään intohimolla ja suurella sydämellä.”

Diakonissalaitoksen perustaja Aurora Karamzin oli rohkea vaikuttaja 1800-luvulla. Hän huolehti huono-osaisista ja tuki tyttöjen koulutusta. Auroran nimipäivää vietetään 10.3.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jenni SarolahtiViestintäpäällikkö

Diakonissalaitoksen yleishyödyllinen toiminta (mm. nuoret, etsivä katutyö, paperittomat, kidutettujen kuntoutus, Itä-Euroopan liikkuva väestö, kansalaistoiminta)

Puh:+358 50 372 0828jenni.sarolahti@hdl.fi

Kuvat

Vanhempi konstaapeli Heikki Mäkiprosi Helsingin poliisilaitokselta sai Diakonissalaitoksen Aurora-palkinnon.
Vanhempi konstaapeli Heikki Mäkiprosi Helsingin poliisilaitokselta sai Diakonissalaitoksen Aurora-palkinnon.
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501https://www.hdl.fi

Diakonissalaitos on 155-vuotias säätiö, joka tekee rohkeasti työtä ihmisarvoisen elämän puolesta. Säätiö tarjoaa yhdessä siihen kuuluvan Rinnekodit-palveluliiketoiminnan kanssa vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden arkea. Diakonissalaitos työllistää valtakunnallisesti 3200 henkilöä. Säätiö on yhteiskunnallinen yritys ja kannattava liiketoiminta on väline paremman ja oikeudenmukaisemman yhteiskunnan rakentamiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Maija Hyle: Kun Suomen valtio unohti kidutetut lapset ja nuoret27.2.2023 18:19:32 EET | Blogi

“He eivät tiedä, mitä he tekevät”, kirjoittaa Diakonissalaitoksen Maija Hyle kidutettujen lasten, nuorten ja perheiden kuntoutuksen karmivasta rahoitustilanteesta. Kidutettujen kuntoutus perustuu Suomen ratifioimiin kansainvälisiin sopimuksiin. Järjestämisvastuu on Suomen valtiolla, mutta esimerkiksi Diakonissalaitos on tuottanut näitä erikoissairaanhoitotasoisia palveluita vuodesta 1993 alkaen yhteiskunnan varoin.­­­­ Toiminnan vitsauksena on alusta alkaen ollut katkonainen ja epävarmuutta herättävä hankerahoitus. Epävarmuus realisoitui karmealla tavalla joulukuussa, kun STEA päätti olla rahoittamatta lasten, nuorten ja perheiden kuntoutusta.

Kutsu medialle: Tervetuloa Diakonissalaitoksen kumppanitapaamiseen21.2.2023 10:00:00 EET | Kutsu

Miten sosiaali- ja terveyspalveluja voidaan tuottaa yhteistyössä kestävästi ja vastuullisesti? Miksi Diakonissalaitos päätti yhdistää sosiaali- ja terveyspalvelunsa Rinnekodit-markkinointinimen alle? Millä keinoilla nuoret saadaan ohjattua työ- ja koulutuspoluille? Muun muassa näistä asioista kerrotaan lisää Diakonissalaitoksen kumppanitapaamisessa Oulussa, johon myös median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita torstaina 23.2.2023 klo 8:30.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme