Vankilavirkailijain liitto: Väkivallan teot on saatava loppumaan

Jaa

Vankilavirkailijain Liitto on todella huolissaan henkilökuntaan kohdistuvasta väkivallasta. Väkivallan teot pelkästään lisääntyvät sekä raaistuvat vankilassa sekä yksiköiden ulkopuolella. Kyse on selkeästä maalittamisesta vankiloiden virkamiehiä kohtaan.

Jokaisen poliittisen päättäjän puoluetaustasta riippumatta pitäisi nyt herätä ja ymmärtää, miten vakava tilanne vankiloiden yksiköissä tällä hetkellä on.

Toimenpiteitä on yritetty tehdä jatkuvan väkivallan ehkäisemiseksi. Yksiköihin ei kuitenkaan ole saatu riittävää työturvallisuutta henkilökunnan vähyyden takia sekä johtoportaan erilaisesta suhtautumisesta turvallisuuteen johtuen. Tarvitsemme nopeasti osaavaa henkilökuntaa perustyöhön. Panostus johtoportaaseen saa loppua.

Henkilökunnan hyvinvointiin pitää myös panostaa. Jatkuvat heikennykset henkilöstön jaksamiseen, hyvinvointiin sekä työoloihin alkavat näkymään selvästi henkilökunnassa.

Todella korkeat sairaslomaluvut sekä alalta poistuminen kertovat selkeästi, miten henkilöstö jaksaa yksiköissä tällä hetkellä. Jatkuva sanelupolitiikka henkilöstöä kohtaan pitää loppua ja jatkossa työntekijöitä on kuunneltava.

Lisätietoja: Puheenjohtaja, pääluottamusmies Antti Santamäki, Vankilavirkailijain Liitto VVL r.y, p. 050 390  2289

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Vankilavirkailijain liitto VVL on Julkisten- ja hyvinvointialojen liitto JHL:n yhteisöjäsenliitto. VVL toimii edunvalvojana rikosseuraamusalalla työskentelevien jäsentensä puolesta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL uuteen lakkoon Jyväskylässä, kaupunki ei kuuntele työntekijöitään vaan uhkaa yhä jättilomautuksilla ja irtisanomisilla5.11.2020 15:00:00 EETTiedote

Jyväskylän kaupunki ei suostu jatkamaan henkilöstönsä kanssa keskusteluja keinoista, joilla kaupungin talous saataisiin tasapainoon ilman irtisanomisia, jättilomautuksia ja työehtojen heikennyksiä. JHL vastaa keskusteluhaluttomuuteen lakolla, jossa ovat perjantaina 6.11. mukana varhaiskasvatus, koulunkäynninohjaajat, liikunta-, katu- ja viherpalvelut sekä kaupungin ruokahuollosta vastaava Kylän Kattaus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme