Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Vankiloiden koronatorjunnassa käytetään myös jätevesinäytteitä

Jaa

Rikosseuraamuslaitos ja Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen Vankiterveydenhuolto selvittivät viikolla 18 mahdollisesti piilossa olevia koronavirustartuntoja Helsingin ja Riihimäen vankiloissa. Jätevesinäytteistä ei havaittu koronavirusta.

Jätevesinäytteet analysoitiin THL:n laboratoriossa. Jätevesiseulonnat ovat osa Rikosseuraamuslaitoksen ja Vankiterveydenhuollon koronaepidemian ehkäisytoimia.

Helsingin vankilassa jätevesitutkimuksella haluttiin varmistaa, että laitosepidemian jälkeen laitokseen ei ole jäänyt oireettomia tartuntoja. Riihimäen vankilassa puolestaan tutkittiin, onko sellaisessa laitoksessa, jossa ei ole havaittu tartuntojen leviämistä, mahdollisia oireettomia koronatartuntoja.

Vankien rokottaminen on hidasta, koska rokotteita on käytössä rajoitetusti. Rokottaminen on Suomessa edennyt hyvin, mutta vankiloissa rokotuskattavuus on vielä matala.

Valvottujen tapaamisten lieventäminen on aloitettu niiden sairaanhoitopiirien alueilla sijaitsevissa vankiloissa, joissa koronatartuntojen ilmaantuvuus on kahden viikon aikana alle 25 tartuntaa/100 000 asukasta.

Koronatartuntojen leviämistä on ehkäisty tavallista pienemmän vankimäärän lisäksi muun muassa uusien vankien karanteeneilla sekä poistumislupia sekä vankien ja heidän läheistensä tapaamisia rajoittamalla.

Lisätiedot:

Rikosseuraamuslaitos, valmiuspäällikkö Anssi Vuosalmi, p. 029 56 88450

Vankiterveydenhuollon vastaava ylilääkäri Hanna Hemminki-Salin, p. 029 524 5551

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Lintulahdenkatu 5
00530 HELSINKI

029 56 88500http://www.rikosseuraamus.fi

Rikosseuraamuslaitos on oikeusministeriön alaisuudessa toimiva vankeusrangaistusten ja yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanoviranomainen. Rikosseuraamuslaitoksen tavoitteena on omalta osaltaan ehkäistä uusintarikollisuutta ja lisätä yhteiskunnan turvallisuutta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Coronaviruspandemin drog ner antalet intagna liksom året innan – Statistisk årsbok 2021 är ute16.6.2022 10:11:42 EEST | Tiedote

Brottspåföljdsmyndigheten ger årligen ut en statistisk årsbok med uppdaterade uppgifter om påföljder och deras längd och de mest vanliga brottstyperna och trender som påverkar antalet myndighetens klienter. Coronaviruspandemin drog ner antalet intagna och även antalet utländska intagna i likhet med året innan. Andelen förstagångsintagna och unga växer bland dem som döms för brott.

Korona laski edellisvuoden tapaan vankimäärää – Tilastollinen vuosikirja 2021 julkaistu16.6.2022 10:11:04 EEST | Tiedote

Rikosseuraamuslaitos julkaisee vuosittain tilastollista vuosikirjaa, josta ilmenevät muun muassa vankien ja yhdyskuntaseuraamusta suorittavien rangaistusten pituudet, yleisimmät rikostyypit sekä asiakasmääriin vaikuttavat trendit. Korona laski edellisvuoden tapaan vankilukua ja myös ulkomaalaisten rikoksista tuomittujen määrää. Ensikertalaisten ja nuorten osuus rikoksista tuomituista on kasvussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme