Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Vankiloiden koronatorjunnassa käytetään myös jätevesinäytteitä

Jaa

Rikosseuraamuslaitos ja Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen Vankiterveydenhuolto selvittivät viikolla 18 mahdollisesti piilossa olevia koronavirustartuntoja Helsingin ja Riihimäen vankiloissa. Jätevesinäytteistä ei havaittu koronavirusta.

Jätevesinäytteet analysoitiin THL:n laboratoriossa. Jätevesiseulonnat ovat osa Rikosseuraamuslaitoksen ja Vankiterveydenhuollon koronaepidemian ehkäisytoimia.

Helsingin vankilassa jätevesitutkimuksella haluttiin varmistaa, että laitosepidemian jälkeen laitokseen ei ole jäänyt oireettomia tartuntoja. Riihimäen vankilassa puolestaan tutkittiin, onko sellaisessa laitoksessa, jossa ei ole havaittu tartuntojen leviämistä, mahdollisia oireettomia koronatartuntoja.

Vankien rokottaminen on hidasta, koska rokotteita on käytössä rajoitetusti. Rokottaminen on Suomessa edennyt hyvin, mutta vankiloissa rokotuskattavuus on vielä matala.

Valvottujen tapaamisten lieventäminen on aloitettu niiden sairaanhoitopiirien alueilla sijaitsevissa vankiloissa, joissa koronatartuntojen ilmaantuvuus on kahden viikon aikana alle 25 tartuntaa/100 000 asukasta.

Koronatartuntojen leviämistä on ehkäisty tavallista pienemmän vankimäärän lisäksi muun muassa uusien vankien karanteeneilla sekä poistumislupia sekä vankien ja heidän läheistensä tapaamisia rajoittamalla.

Lisätiedot:

Rikosseuraamuslaitos, valmiuspäällikkö Anssi Vuosalmi, p. 029 56 88450

Vankiterveydenhuollon vastaava ylilääkäri Hanna Hemminki-Salin, p. 029 524 5551

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Lintulahdenkatu 5
00530 HELSINKI

029 56 88500http://www.rikosseuraamus.fi

Rikosseuraamuslaitos on oikeusministeriön alaisuudessa toimiva vankeusrangaistusten ja yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanoviranomainen. Rikosseuraamuslaitoksen tavoitteena on omalta osaltaan ehkäistä uusintarikollisuutta ja lisätä yhteiskunnan turvallisuutta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Utredning om minderåriga och unga intagna står klar30.8.2021 10:03:51 EEST | Tiedote

Brottspåföljdsmyndigheten har låtit utreda vad som kan göras för att förbättra situationen för minderåriga och unga intagna inom ramen för den gällande lagstiftningen. Syftet med utredningen har varit att få fram en lägesbild över placering av minderåriga och unga fångar i fängelser och på fängelseavdelningar. I utredningen har man dessutom kartlagt personalens dimensionering och kompetens, avdelningarnas verksamhet och säkerhetsläget. Minderåriga och unga intagna är en synnerligen utsatt grupp, och i straffverkställighet ska de behov som följer av den häktades respektive fångens ålder och utvecklingsnivå särskilt beaktas enligt såväl häktningslagen som fängelselagen.

Alaikäisistä ja nuorista vangeista tehty selvitys valmistunut30.8.2021 10:03:27 EEST | Tiedote

Rikosseuraamuslaitos on teettänyt selvityksen siitä, mitä alaikäisten ja nuorten vankien tilanteen parantamiseksi voidaan tehdä nykyisen lainsäädännön puitteissa. Selvityksen tarkoituksena oli muodostaa tilannekuva alaikäisten ja nuorten vankien sijoittamisesta vankiloihin ja vankilaosastolle. Lisäksi selvityksessä kartoitettiin henkilöstön mitoitusta ja osaamista, osastojen toimintaa sekä turvallisuustilannetta. Alaikäiset ja nuoret vangit on erittäin haavoittuvassa asemassa oleva ryhmä, joiden tuomiota täytäntöön pantaessa tulee vankeus- ja tutkintavankeuslain mukaan kiinnittää erityistä huomiota vangin iästä ja kehitysvaiheesta johtuviin tarpeisiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme