Kiertoa Oy / Kiertonet

Vantaa edistää kiertotaloutta jakamalla vanhoja toimistokalusteita ilmaiseksi

Jaa

Vantaan Tikkurilan Kielotie 13:sta sijaitseva virastotalo puretaan ja tilalle rakennetaan noin tuhannelle toimistotyöntekijälle uusi rakennus. Toimisto- ja arkistotiloina toimineen rakennuksen työntekijät ovat muuttaneet projektin ajaksi väistötiloihin. Rakennus täytyy olla tyhjänä kuun loppuun mennessä, sillä purkutyöt alkavat marraskuun alussa.

Kannattaa tulla paikalle katsomaan, täällä voi tehdä löytöjä, sanoo Vantaan kaupungin tilakeskuksen johtaja Pekka Wallenius.
Kannattaa tulla paikalle katsomaan, täällä voi tehdä löytöjä, sanoo Vantaan kaupungin tilakeskuksen johtaja Pekka Wallenius.

Vantaan kaupunki järjestää yhdessä Kiertonet.fi -palvelun kanssa rakennuksesta jäljelle jääneille tarpeettomille toimistokalusteille Annetaan-päivän perjantaina 25. lokakuuta.

 Kannattaa tulla paikalle katsomaan, täällä voi tehdä löytöjä, sanoo Vantaan kaupungin tilakeskuksen johtaja Pekka Wallenius.

Vantaa on hoitanut satojen huoneiden tyhjennyksen kalusteista tehokkaasti. Ensin kaikki tarpeelliset kalusteet vietiin väistötiloihin, jonka jälkeen henkilökunta sai mahdollisuuden ostaa ylijäämäkalusteita. Osa kalusteista kuljetettiin työllisyyspalveluiden kalustekierrätykseen. Kun vanhoja kalusteita jäi vielä huoneisiin paljon, kaupunki teki sopimuksen verkossa toimivan julkisen sektorin huutokaupan, Kiertonetin, kanssa. Kiertonetin kautta Vantaan kaupungin toimisto- ja arkistotilojen huoneisiin jäljelle jääneitä kalusteita on myyty noin 110:stä huoneesta. Annetaan-päivänä hakijoita odottaa vielä noin 70 huonetilan kalusteet. Huoneissa kalusteita on vaihtelevasti.

– Jäljelle jääneissä huonetiloissa on yhdestä kymmeneen kalustetta per huone. Tyypillisimmillään niissä on tuoli, toimistopöytä ja kaappi tai hyllykkö, sanoo Vantaan kaupungin asiakkuudesta vastaava Teemu Kunto Kiertonet.fi -palvelusta.

Vantaa on luopunut kalusteista Kiertonetin avulla pienillä summilla. Wallenius kertoo suurimman hyödyn tulevan siitä, kun tarpeettomia kalusteita ei tarvitse viedä kaatopaikalle, jolloin säästetään logistiikka- ja kaatopaikkakustannuksissa.

– Kokonaishyöty on moninkertainen saatuihin maksuihin, hän kertoo.

Walleniuksen mukaan kaupunki ei olisi pystynyt järjestämään nopealla aikataululla tämmöistä myyntiä.

– Myynti lähti käyntiin heti ja raportointi on hoitunut hyvin.

Kiertonetin toimitusjohtaja Pekka Kallunki on myös tyytyväinen yhteistyöstä Vantaan kaupungin kanssa.

– Yli puolet suomen kunnista ja kaupungeista on käyttänyt meidän palveluita. Hienoa, että myös Vantaa on mukana edistämässä kiertotaloutta, Kallunki sanoo.

Kallungin mukaan Kiertonet.fi on ainoa palvelu, joka on suunnattu edistämään pelkästään julkisen sektorin kiertotaloutta.

Mistä kyse?

Vantaan kaupungin Kielotie 13:sta toimisto- arkistotilarakennus puretaan, ja tilalle rakennetaan uudet tilat. Vanhan rakennuksen purku alkaa marraskuussa.

Väistötiloihin kaupunki vei kaiken tarvitsemansa kalustuksen, jonka jälkeen työntekijöillä oli mahdollisuus ostaa kalusteita purkua odottavista tiloista. Ylijäämäkalusteilla täytettiin myös Vantaan työllisyyspalveluiden ylläpitämän kalustekierrätyksen varasto. Loput kalusteet laitettiin myyntiin Kiertonet.fi -palveluun, joka on verkossa toimiva julkisen sektorin huutokauppa. Kaikkia kalusteita ei verkkohuutokaupassa huudettu, joten viimeiseksi Vantaan kaupunki, yhteistyössä Kiertonet.fi -palvelun kanssa järjestävät Annetaan-päivän perjantaina 25.10, jossa lopuille kalusteille pyritään löytämään tarvitsija kaatopaikan sijaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kannattaa tulla paikalle katsomaan, täällä voi tehdä löytöjä, sanoo Vantaan kaupungin tilakeskuksen johtaja Pekka Wallenius.
Kannattaa tulla paikalle katsomaan, täällä voi tehdä löytöjä, sanoo Vantaan kaupungin tilakeskuksen johtaja Pekka Wallenius.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kiertoa Oy / Kiertonet
Vakkurinkatu 1
60320 Seinäjoki

http://kiertonet.fi

Kiertonet.fi on julkisen sektorin kiertotaloutta edistävä verkkohuutokauppa, jossa julkiset toimijat voivat myydä tarpeetonta omaisuuttaan. Mukana on jo yli 410 julkista organisaatiota – muun muassa yli puolet Suomen kunnista ja kaupungeista. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiertoa Oy / Kiertonet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme