Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen menojen arvioidaan ylittävän talousarvion

Jaa

Aluehallitus käsitteli kokouksessaan Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen ensimmäistä osavuosikatsausta. Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen menojen arvioidaan ylittävän talousarvion.

Talousarvion mukaan Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen menot vuodelle 2023 ovat noin 1,1 miljardia euroa.  Loppuvuodesta hyvinvointialueen menojen ennakoidaan kuitenkin ylittyvän talousarviosta, ja olevan ilman erikoissairaanhoitoa 26,6 milj. euroa talousarviota korkeampia. 
  
Menojen ylitysuhka koostuu pääosin asiakaspalvelujen ostoissa palvelutarpeen kasvusta ja hinnankorotuksista sekä vuokratyön käytön menoista, joiden yhteisvaikutuksen arvioidaan olevan noin 27,5 milj. euroa. Henkilöstömenojen arvioidaan alittuvan johtuen tammi-maaliskuussa täyttämättä olleista vakansseista. 

Alkuvuodesta henkilöstön saatavuusongelmat lähes kaikilla hyvinvointialueen tehtäväalueilla ovat olleet merkittävin haaste asukkaiden palvelutarpeisiin vastaavien palvelujen järjestämiselle. Henkilöstön saatavuusongelmien ja palvelutarpeiden kasvun vuoksi hyvinvointialueella on jouduttu käyttämään ostopalveluja ja vuokratyövoimaa suunniteltua enemmän. Jonot useisiin palveluihin ovat edelleen olleet liian pitkät. Palvelut on kuitenkin pystytty tuottamaan turvallisella tasolla.  

Toimet käynnissä henkilöstötilanteen parantamiseksi

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella on käynnistetty aktiivisia toimia henkilöstötilanteen parantamiseksi. Tietyille kriittisille ammattiryhmille kohdennettu sitoutumislisä otetaan käyttöön toukokuun alussa tavoitteena hoitoketjujen ja asiakas- ja potilasturvallisuuden varmistaminen. Myös johtamiseen ja arkityön sujuvuuteen kiinnitetään erityistä huomiota.  

Hyvinvointialueen on tasapainotettava talous vuoteen 2026 mennessä. Hyvinvointialue valmistelee talouden tasapainottamiseksi uudistus- ja tuottavuusohjelman osana talousarvioprosessia, ja valmistelun etenemisestä raportoidaan seuraavan osavuosikatsauksen yhteydessä. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Vastaamme Vantaan ja Keravan alueen sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen palveluista. Tavoitteenamme on olla asukkaalle ja työntekijälle Suomen paras hyvinvointialue. Kaksi kaupunkia, monta kylää, 280 000 asukasta, yksi hyvinvointialue. Lue lisää: www.vakehyva.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme