If Vakuutus

Varaudu myrskyyn tarkistamalla kotipiha ja veneen kiinnitykset

Jaa

Valmistaudu lähipäiville lähes koko maahan ennustettuun syysmyrskyyn suojaamalla pihalla oleva irtaimisto sekä tarkistamalla talon vesikourut ja sadevesikaivot. Varmista myös, että vene on kiinnitetty huolellisesti.

Tyypillisiä myrskyn aiheuttamia vahinkoja ovat kaatuneet puut, kellareihin tulviva vesi sekä sähkökatkojen aiheuttamat laitteiden rikkoutumiset.
Tyypillisiä myrskyn aiheuttamia vahinkoja ovat kaatuneet puut, kellareihin tulviva vesi sekä sähkökatkojen aiheuttamat laitteiden rikkoutumiset.

– Tähän aikaan vuodesta monen pihasta löytyy vielä grilli, ulkokalusteita ja muuta tavaraa. Ne kannattaa nyt viedä suojaan ja sitoa esimerkiksi trampoliini ja kevyet katokset hyvin kiinni, etteivät ne pääse myrskytuulen riepottelemina aiheuttamaan vahinkoja, muistuttaa korvauskeskusjohtaja Juha T. Virtanen Ifistä.

– Rankkasateen varalta on hyvä varmistaa, että vesikourut vetävät ja katolta tulevat sadevedet ohjautuvat pois talon vierustoilta. Poista lisäksi roskat ja esteet sadevesikaivojen päältä.

Ajoneuvot on hyvä siirtää pihalla riittävän etäälle mahdollisesti kaatuvista puista. Etenkin haja-asutusalueilla kannattaa varautua pitkiinkin sähkökatkoihin. Jos omistaa aggregaatin, kannattaa varmistaa, että siihen on polttoainetta.

Tyypillisiä myrskyn aiheuttamia vahinkoja ovat kaatuneet puut, kellareihin tulviva vesi sekä sähkökatkojen tai virtapiikkien aiheuttamat laitteiden rikkoutumiset ja tulipalot.

– Myös veneilykausi on usealla vielä käynnissä. Käy varmistamassa, että vene on kiinnitetty huolellisesti ja että kiinnitysköydet ja muut kiinnitysvarusteet ovat kunnossa ja riittävän vahvat veneen painoon nähden. Tarkista lisäksi, että veneeseen ei pääse kertymään vettä, Virtanen neuvoo.

Arvioi puiden kunto ennen seuraavia myrskyjä

Jos myrsky aiheuttaa tuhoa omassa kodissa tai pihapiirissä, tärkeintä on huolehtia, että ihmiset ja eläimet ovat turvassa sekä pyrkiä estämään lisävahinkojen syntyminen. Jos tuhoista voi aiheutua välitöntä vaaraa, ota yhteyttä pelastuslaitokseen.

– Tee raivaus-, suojaus- ja korjaustöitä itse siltä osin kuin siihen turvallisesti pystyt. Suojaa irtaimisto ja vaurioitunut katto esimerkiksi pressulla. Jos puu kaatuu sähkölinjan päälle, sen pois siirtäminen tulee aina jättää ammattilaiselle, Juha T. Virtanen muistuttaa.

– Ennakointina ennen seuraavia syysmyrskyjä ja talvea kannattaa arvioida koti- tai mökkipihassa olevien puiden kunto ja tarvittaessa pyytää asiantuntija paikalla kaatamaan huonokuntoiset puut. Erityisesti tulisi kiinnittää huomiota puihin, jotka voivat kaatuessaan ulottua rakennusten, sähkölinjojen tai pysäköintialueen päälle.

Myrskyn tekemistä tuhoista kannattaa ottaa kuvia, sillä niistä voi olla hyötyä, kun ilmoittaa vahingoista vakuutusyhtiölle. Ifin kotivakuutus korvaa vahinkoja, joita myrsky aiheuttaa talolle sekä pihalla olevalle irtaimistolle ja kiinteille kohteille, kuten leikkimökille tai grillikatokselle. Veneelle aiheutuneita myrskyvahinkoja korvataan Ifissä veneen täyskaskovakuutuksesta tuulen voimakkuudesta riippumatta.

– Jos vahinko vaatii välitöntä kiinteistön korjausta, eli esimerkiksi vesikatto on rikki, on hyvä olla pian yhteydessä vakuutusyhtiöön. Pienemmissä vahingoissa ei tarvitse kiirehtiä, vaan vahinkoilmoituksen voi tehdä verkossa Omien sivujen kautta myöhemminkin, Virtanen kertoo.

Lue lisää: toimintaohjeita myrskyn varalle

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tyypillisiä myrskyn aiheuttamia vahinkoja ovat kaatuneet puut, kellareihin tulviva vesi sekä sähkökatkojen aiheuttamat laitteiden rikkoutumiset.
Tyypillisiä myrskyn aiheuttamia vahinkoja ovat kaatuneet puut, kellareihin tulviva vesi sekä sähkökatkojen aiheuttamat laitteiden rikkoutumiset.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

If Vakuutus
If Vakuutus
Niittyportti 4
02200 Espoo

010 191 515http://www.if.fi

 If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiseteläimetkoditautot ja paljon muuta. Me hoidamme vakuutusasiat mutkattomasti, helposti ja hetkessä. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 700 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,7 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta If Vakuutus

Aila-myrskyn vahinkoja ilmoitetaan jo runsaasti – älä kuitenkaan lähde tarkistamaan myrskytuhoja ennen myrskyn laantumista17.9.2020 13:25:00 EESTTiedote

Ensimmäiset Aila-myrskyn aiheuttamat vahingot ovat Ifiin tulleiden ilmoitusten perusteella erityisesti puiden kaatumisia ja vesikattovuotoja. If muistuttaa, että myrskyn aikana ei ole turvallista lähteä tarkistamaan vahinkoja esimerkiksi venelaitureille tai mökeille. Etenkään pienten vahinkojen ilmoittamisella vakuutusyhtiöön ei ole kiire.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme