Varma

Varma nousi toista kertaa kärkijoukkoon kansainvälisessä vastuullisuusarvioinnissa

Jaa
Yritysten vastuullisuutta kansainvälisesti arvioiva EcoVadis on myöntänyt Varmalle platinatason tunnustuksen (Platinum EcoVadis Medal). Varman vastuullisuuskäytännöt arvioitiin erinomaisiksi, ja ylsimme yhden prosentin parhaimmistoon 90 000 analysoidun yrityksen joukossa. Varman vastuullisuustyössä on kiinnitetty erityistä huomiota ilmastonmuutoksen hillintään sijoituksissa ja yhdenvertaisen työelämän kehittämiseen.

EcoVadis arvioi yritysten vastuullisuutta ympäristöasioiden, työelämän käytäntöjen, eettisten toimintatapojen ja kestävän hankinnan näkökulmista. Yritykset hyödyntävät arviointeja toimitusketjussaan olevien alihankkijayritysten vertailuun.

Riippumaton arviointi valmistui vuodenvaihteessa. Varman edellinen EcoVadis-tulos on vuodelta 2021, ja siihen verrattuna Varman pistemäärä nousi 73 pisteestä 80/100 pisteeseen.

– Olemme iloisia ja ylpeitä tästä tuloksesta. Vastuullisuuden eteen tehdylle työlle ei ole yhtä mittaria, vaan vastuullisuuden arvioinnissa huomioidaan lukujen lisäksi prosesseja ja arkista tekemistä. Vastuullisuus on keskeinen osa Varman strategiaa, ja olemme kehittäneet aktiivisesti sen eri osa-alueita, sanoo vastuullisuusjohtaja Hanna Kaskela.

Ecovadiksen arvion mukaan Varmalla on kattavat linjaukset ja käytännöt vastuullisuuden eri osa-alueilla ja niillä saadaan hyviä tuloksia aikaan. Erityisesti ympäristövastuutyömme sai korkeat arvosanat, ja kiitosta tuli myös ihmisoikeuksien huomioimisesta. Kehitettävää nähtiin olevan etenkin toimitusketjun vastuullisuuden hallinnassa.

– Edellisen arvioinnin jälkeen pistemäärämme on kasvanut lisätoimenpiteiden ja uusien politiikkojen täytäntöönpanon ansiosta. Olemme esimerkiksi uudistaneet vastuullisuusohjelmamme, kiristäneet ilmastopolitiikkaamme sekä laatineet biodiversiteetin tiekartan ja ihmisoikeuksien toimintaperiaatteet. Ecovadiksen arviosta saamme uutta pontta vastuullisuutemme kehittämiseen, Hanna Kaskela kertoo.

Luonnon monimuotoisuus ja ihmisoikeudet vastuullisuuden painopisteinä

Varmassa on kiinnitetty viime vuosina paljon huomiota erityisesti ilmastonmuutokseen, työkulttuurin kehittämiseen, yhdenvertaisen työelämän kehittämiseen sekä toiminnan eettisyyden varmistamiseen. Päästöt ovat keventyneet merkittävästi sekä eri sijoituslajeissa että Varman omassa toiminnassa. Henkilöstölle tehtyjen kyselyjen perusteella varmalaiset ovat erittäin tyytyväisiä työkulttuuriin ja Varman työhön yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistämiseksi.

– Vastuullisuustyössämme keskitymme tällä hetkellä erityisesti luonnon monimuotoisuuteen ja ihmisoikeuksiin. Valmistaudumme myös tuleviin kestävyysraportointivaatimuksiin, Hanna Kaskela kertoo.

Vuoden 2022 vastuullisuusteoistamme raportoimme maaliskuun puolivälissä ilmestyvässä vuosi- ja vastuullisuusraportissa.

Vuonna 2007 perustettu EcoVadis arvioi ja luokittelee yritysten vastuullisuutta. Sen menetelmät perustuvat kansainvälisiin yritysvastuustandardeihin, kuten Global Reporting Initiativeen, YK:n Global Compact -aloitteeseen ja ISO 26000 -standardiin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Varma
Varma
Salmisaarenranta 11
00180 Helsinki

010 2440http://www.varma.fi

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on vastuullinen ja vakavarainen eläkevarojen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla 945 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2021 Varman maksutulo oli 5,6 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 6,2 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli syyskuun 2022 lopussa 56,4 miljardia euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varma

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme