ELY-keskukset

Varsinais-Suomen ELY-keskus on antanut yhteysviranomaisen lausunnon Pohjan Voima Oy:n Santakankaan tuuli- ja aurinkovoimahankkeen YVA-ohjelmasta (Varsinais-Suomi, Satakunta)

Jaa
Pohjan Voima Oy on toimittanut 22.11.2022 Varsinais-Suomen ELY-keskukselle ympäristövaikutusten arviointiohjelman, joka koskee yhden tuulivoima-alueen ja kolmen aurinkovoimakentän toteuttamista Siikaisiin. Aurinkovoimakentistä osa sijaitsee Kankaanpäässä.

Pohjan Voima Oy suunnittelee Siikaisten kunnan koillisosaan tuulivoima-aluetta, sekä kolmea aurinkovoimakenttää, jotka ulottuvat myös Kankaanpään alueelle. Hankkeessa suunnitellaan enintään 7 tuulivoimalaa, jotka ovat yksikköteholtaan noin 6–10 MW. Voimaloiden roottorien halkaisija on enintään 200 metriä ja kokonaiskorkeus enintään 300 metriä. Hankealueen kokonaispinta-ala on noin 1353 ha, josta tuulivoimapuiston osuus on noin 909 ha. Aurinkovoimakenttien yhteispinta-ala on noin 444 ha. Sähkönsiirron suunnitellaan toteutettavan hankealueelta itään Kankaanpään Honkajoen Haukkasalon tuulivoimapuiston rakennettavalle asemalle.

Arviointiohjelmasta annettiin yhteensä 17 lausuntoa ja 12 mielipidettä. ELY-keskus on 28.2.2023 antanut arviointiohjelmasta yhteysviranomaisen lausunnon. Lausunnon mukaan ympäristövaikutusten arvioinnissa tulee kiinnittää erityistä huomiota mm. ihmisiin ja heidän elinoloihinsa, luontoon, vesistöön, maisemaan sekä ilmastoon ja kiertotalouteen kohdistuviin vaikutuksiin. Yhteysviranomainen kiinnitti lisäksi huomiota siihen, että arvioinnit tulee tehdä aurinkovoimakenttien ja voimajohtojen osalta yhtäläisellä tarkkuudella kuin tuulivoiman osalta.

Seuraavaksi YVA-menettely etenee arviointiselostusvaiheeseen. YVA-menettelyssä ja arviointiselostusta laadittaessa tulee ottaa huomioon arviointiohjelma sekä yhteysviranomaisen lausunnossa ja muissa annetuissa lausunnoissa ja mielipiteissä esitetyt näkökohdat. Hankkeessa tullaan tekemään asukaskysely, jolla kerätään asukkaiden näkemyksiä ja mielipiteitä.

Yhteysviranomaisen lausunto sekä arviointiohjelma liitteineen ovat kokonaisuudessaan nähtävinä ympäristöhallinnon verkkosivuilla osoitteessa www.ymparisto.fi/tuuliaurinkovoimalasiikainenYVA

Lisätietoja:

ylitarkastaja Kirsi Nieminen, puh. 0295 022 119
etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi,

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Haasteellisesta talvesta huolimatta talvikauden tienhoidon asiakastyytyväisyydessä nousua (Keski-Suomi, Itä-Suomi)26.5.2023 08:39:58 EEST | Tiedote

Väyläviraston vuosittain teettämässä talven tienkäyttäjätyytyväisyystutkimuksessa mitataan yksityishenkilöiden sekä raskaan liikenteen tyytyväisyyttä mm. liukkauden torjuntaan, lumen auraukseen sekä tienpinnan tasaisuuteen. Tutkimus antaa erittäin tärkeää palautetta asiakkailta ja tuloksia hyödynnetään talvihoidon kehittämisessä. Talven 2022–2023 tienkäyttäjätutkimus paljastaa, että tyytyväisyys maanteiden talvihoitoon on hiukan noussut edellisestä talvikaudesta, ja on keskimäärin valtakunnan kärkitasoa Keski- ja Itä-Suomessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme