Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa stads museer arrangerar en historieinriktad dagsutflykt till Vörå 26.9

Dela

I dagsutflykten till Vörå ingår besök till Fänrik Ståhls center och den historiska platsen för slaget vid Oravais samt Österbottens enda järnbruk, Kimo bruk. Slutligen görs ett besök till Hägglunds fotomuseum.

Hägglunds fotomuseum.
Hägglunds fotomuseum.

Vasa stads museer arrangerar en dagsutflykt till Vörå på lördag 26.9 för dem som är intresserade av områdets lokalhistoria. För att komma med på den guidade bussresan ska man anmäla sig till Vasa stads museers info (museoinfo@vaasa.fi) eller ringa numret (06) 325 3800 senast 18.9.

Under dagsutflykten får man bekanta sig med Fänrik Ståhls center och den historiska platsen för slaget vid Oravais. Finska kriget 1808–09 presenteras i centret genom olika föremål, berättelser och själva stridsplatsen. Ett besöksobjekt är också Österbottens enda järnbruksmuseum, Kimo bruk, där man kan bekanta sig med ett bebyggt landskap från 1700-talet. Till slut görs ett besök till Hägglunds fotomuseum, till vars samling hör kameror och fotoateljéutrustning fr.o.m. 1910-talet.

Bussresan startar kl.10.00 framför Landshövdingehuset (Skolhusgatan 2) och man är tillbaka i Vasa kl.18.15. De guider som är med på utflykten är tvåspråkiga, men de guidningar som hålls vid utflyktsmålen är finskspråkiga. På dagsutflykten finns det plats för totalt 24 deltagare.

–Vid planeringen har säkerhetsavstånden beaktats och i bussen finns det tillgång till handsprit och munskydd, men om man har förkylningssymptom kan man inte delta i utflykten, säger tf amanuens Silvia Rinne från Vasa stads museer.

I resans pris (40 €) ingår bussresor, inträden, guidningar, lunch och kaffe. Avgiften som ska betalas kontant samlas in som jämna pengar vid bussdörren. Därför rekommenderas det att man är på plats 15 minuter innan bussen avgår. Man kan också ta med egen matsäck.

Föreningen för Österbottens historiska museum rf har understött arrangerandet av utflykten.

Program:

Kl. 10.00 Avfärd från Landshövdingehuset med buss från Matka-Ärrä (Skolhusgatan 2, bredvid Österbottens museum). Obs! Vänligen var på plats 15 min. före avfärd.

Kl. 11.00–12.30 Fänrik Ståhls center, guidad tur ca 1,5 h på finska.

Kl. 12.30–13.30 Lunch. Restaurang Ädelbragd (meny: sellerisallad, Mamsellens lax, kardemummapotatis, säsongens grönsaker, kaffe).

Kl. 13.45–15.30 Kimo bruk, guidad visning ca 1,5 h på finska.

Kl. 16.00–17.30 Hägglunds fotomuseum, guidning på svenska/finska (kaffe med dopp ingår).

Kl. 17.30 Avfärd till Vasa.

Kl. 18.15 Ankomst till Vasa (Skolhusgatan 2).

Vasa stads museer förbehåller sig rätten till ändringar.

Nyckelord

Kontakter

tf amanuens Silvia Rinne,
Vasa stads museer,
tfn 040 080 3786,
silvia.rinne@vaasa.fi

Bilder

Hägglunds fotomuseum.
Hägglunds fotomuseum.
Ladda ned bild

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum