Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa stads självständighetsfest flyttas till radion och livestreamas!

Dela

Alla stadsbor har nu möjlighet att delta i Vasa stads självständighetsfest, då festligheterna flyttas till Radio Vaasas frekvens. Sändningen kan även ses som livestream på webbsidan.

Självständighetsfesten är fortsättningsvis en bekant högtidlig festlighet. I programmet ingår stadsdirektörens självständighetsdagshälsning, lyckoprofessor Markku Ojanens festtal, Österbottens regionalbyrås hälsning, Vaasan Jaakko-stiftelsens stipendieutdelning samt musikuppföranden i samarbete med Vasa stadsorkester.

Sändningen börjar kl. 15 på Radio Vaasas frekvens och livestreamingen finns på Vasa stads webbsida: www.vasa.fi/sjalvstandighetsdag 

Självständighetsdagens program 6.12.2020 i Vasa:

Kl. 10 tvåspråkig gudstjänst på självständighetsdagen i Trefaldighetskyrkan.

kl. 11.30 Kransnedläggning vid minnesmärket för hjältegravarna 1939-1945 på Vasa gravgård

kl. 14.00-16.00 Krigsveteranmuseet är öppet

kl. 15.00 Vasa stads dagfest i Radio Vaasa samt livestreamad www.vasa.fi/sjalvstandighetsdag 

I programmet kan det eventuellt bli ändringar, uppdaterad information finns på webbsidan.

Vidare ordnas i Lillkyro familjekyrka på självständighetsdagen kl. 10 som pågår 45 minuter. I Lillkyro kyrka är det tillåtna personantalet 184. Efter gudstjänsten är det kaffeservering i församlingshuset, där det tillåtna personantalet emellertid är endast 50 personer.   

Under det här exceptionella året vill vi ge alla Vasabor möjlighet att delta i firandet av den högtidliga festligheten. Med hjälp av radion och streamingen på nätet kan invånarna själva välja hur de vill följa med festligheterna, berättar kulturchef Sanna Bondas.

På självständighetsdagen vill vi utmana Vasaborna att pynta fönstren i blått och vitt. Av stadens byggnader får även stadshuset och huvudbiblioteket en blå belysning på självständighetsdagens kväll.

Självständighetsfests Facebook –event.

Nyckelord

Kontakter

Mer information:
Vasa stad, Sanna Bondas,
040 139 4048, sanna.bondas(at)vasa.fi

Bilder

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum