Vasaborna får en ny eftertraktad Alko i Liisanlehto

Dela

Alko öppnar en ny butik i Vasa den 23 mars kl. 10, i samband med Liisanlehtos nya Prisma. Vasaregionen är ett tillväxtområde, så den fjärde butiken i Vasa jämnar ut kundbesöken i flera butiker och bringar därmed bekvämlighet i handlandet. Lokala önskemål har beaktats i urvalet.

I mars öppnas en 235 kvadratmeter stor butik på Elementtitehtaantie 1 i Liisanlehto, Vasa.

"Vi betraktar regelbundet behovet av förändringar på affärsplatserna, baserat på förändringar i efterfrågan och kundflöden. Vasa är ett tillväxtområde och våra kunder, särskilt de från Maalahde och Mustasaari, har hoppats på en ny lokal butik. I och med öppnandet av Liisanlehtos butik kommer vi nu att kunna svara på dessa önskemål”, säger kundservicedirektör Kimmo Mäkelä.

Butikens kompakta storlek, läget längs goda transportförbindelser, samt sakkunnig och snabb service gör det smidigt att uträttade ärenden.

”Butiken satsar särskilt på personlig kundservice. Försäljarna på Liisanlehtos Alko erbjuder sig att hjälpa till när det gäller alla typer av dryckesval. I och med den nya butiken kommer vi också att anställa två nya personer, vilket alltid är trevligt”, tillägger Mäkelä.

Vasabornas önskemål beaktas i urvalet

Liisanlehtos butik kommer att omfatta cirka 1150 produkter. Av alla de mer än 11 000 produkterna i Alkos sortiment, är det bara några som får plats på hyllan i en butik.

”Vi lyssnar noggrant på önskemål gällande sortimentet. Vem som helst kan påverka urvalet på sin egen lokala Alko, genom att lämna en Alko-önskan på alkotoive.fi. Sortimentsmästarna går igenom önskemålen och en kundönskan kan i butiken kännas igen av Alkotoive-märket på kanten av hyllan”, säger kundservicechef Seppo Metsola .

”Våra kunder har också hittat vår webbutik, som kan besökas när det bäst passar en själv. Varor kan utan leveranskostnader beställas via webbutikens nätsida alko.fi eller via vår mobilapplikation Alko-appen, till den egna lokala Alkon."

Alko minskar på sitt dryckessvinn

Ett av Alkos mål inom ansvarsfull och hållbar utveckling, är att minska på dryckessvinnet. År 2020 var dryckessvinnet 0,3 procent av de sålda litrarna dryck. Av dryckessvinnet produceras till exempel biogas.

I framtiden kommer Alko också att sälja till det yttre skadade förpackningar, vars innehåll är helt i sin ordning. Under transporterna kan produktens etikett t.ex. slitas av från hörnet eller lådvinet få en liten smäll. Hittills har Alko gjort sig av med produkterna, trots att själva produkten är okej inuti och i gott skick för konsumtion.

”I framtiden kommer vi i butikerna att kunna se produkter med en krage runt halsen, märkta skadad förpackning. Kragen anger att förpackningen är skadad, men innehållet i själva produkten är i sin ordning. Vi tror att dessa produkter också kommer att hitta sina köpare, eftersom allt fler konsumenter vill bidra till att minska på svinnet och göra mer ansvarsfulla val”, konstaterar Kimmo Mäkelä.

Cirka 20 000 etikett- och förpackningsskadade produkter kasseras i Alko varje år. Målet är att minska detta svinn med åtminstone hälften.

Alko har tidigare meddelat att det i år öppnas nya butiker i Tiiriö i Tavastehus, i Borgås gamla stadsdel, i Kolmisoppi i Kuopio och på Skatudden i Helsingfors.

Kontakter

Kimmo Mäkelä, kundservicedirektör tfn 040 749 1184, kimmo.makela@alko.fi
Alkos telefon för media 020 711 5123 (vardagar 8–16), viestinta@alko.fi

Bilder

Länkar

Om

Alko Oy
Arkadiankatu 2
00101 Helsinki

020 711 11http://www.alko.fi

Följ Alko Oy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Alko Oy

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum