Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasaborna vill att möjligheterna till cykling och kollektivtrafiken utvecklas

Dela

Vasa stad har inlett utarbetandet av ett program för hållbar rörlighet. Med hjälp av en enkät i slutet av augusti kartlade vi stadsbornas attityder till och tankar om olika sätt att ta sig fram och om trivseln i staden. Enkäten besvarades av totalt 417 personer.

Enkäten kunde besvaras under tiden 26.8–1.9, antingen elektroniskt på webben eller på papper i huvudbiblioteket. Enkäten bestod av påståenden utgående från workshopar för stadens anställda, utomstående tjänsteinnehavare, politiker och föreningar. Kommuninvånarna kunde även kommentera fritt.

- Vi vill höra vad Vasaborna anser och utveckla programmet i växelverkan med olika aktörer, berättar gatuplaneringschef Siri Gröndahl.

Bland dem som svarade utlottades presentkort på 100 € till cykelservice och cykelbelysning. Vi kontaktar vinnarna personligen.

Snabbare rutter och tätare tidtabeller

Mest understöd av påståendena fick prioritering av gångtrafik samt bättre och snabbare kollektivtrafik och möjligheter till cykling. I fråga om kollektivtrafiken ville man framför allt ha täta turer och klara förbindelser.

Till sänkta hastigheter för bilister och minskad parkering invid gatorna ställde man sig ännu försiktig i svaren. Enligt kommuninvånarnas svar finns ännu en del att göra för ryktet som energistad. Vasaborna ställde sig positiva också till talko på det egna bostadsområdet.

- I svaren lyftes kollektivtrafiken och cyklingen fram, vilket även stöder den tidigare enkäten, som genomfördes i våras, fortsätter Gröndahl.

Du kan följa med programmets framskridande på Vasa stads webbplats. Resultaten av enkäten utnyttjas vid uppgörandet av en vision och målen för Vasas program för hållbar rörlighet. Projektet genomförs av Vasa stad i samarbete med WSP Finland Ab och Traficom.

Kontakter

Gatuplaneringschef Siri Gröndahl, siri.grondahl@vasa.fi, tfn 040 563 6635
Generalplanläggare Jaakko Löytynoja, jaakko.loytynoja@vasa.fi, tfn 040 170 3640

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum