MaahanmuuttovirastoMaahanmuuttovirastoMaahanmuuttovirasto

Vastaanottokeskusten jalkapalloharrastuksen tukemiseen 50 000 euroa – turvapaikanhakijoiden valmentajina toimivat huippupelaajat

Jaa

Kisakatsomot täyttyvät pian vastaanottokeskuksissakin, kun Palloliitto, Jalkapallon Pelaajayhdistys ry ja Maahanmuuttovirasto opastavat turvapaikanhakijoita jalkapalloharrastuksen pariin. Valmentajina toimivat huippupelaajat läheisistä seuroista.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA on myöntänyt 50 000 euron tuen vuoden 2021 jalkapallotoiminnalle vastaanottokeskuksissa. Maahanmuuttovirasto, Palloliitto ja Jalkapallon pelaajayhdistys järjestävät tuella Jalkapallo kuuluu kaikille -kiertueen vastaanottokeskuksissa ja tarjoavat vastaanottokeskusten ohjaajille valmennuskurssin.

Tavoitteena on parantaa turvapaikanhakijoiden fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia lisäämällä liikuntaa ja jalkapallon pelaamista vastaanottokeskuksissa ympäri Suomea.

– Jalkapallo tukee turvapaikanhakijoiden jaksamista ja lisää yhteisöllisyyttä. Olen erittäin iloinen, että saamme kehittää yhdessä Palloliiton ja Jalkapallon pelaajayhdistyksen kanssa vastaanottokeskuksien osaamista jalkapallon ohjauksen saralla, kertoo Maahanmuuttoviraston ylitarkastaja Kaisa Rontu.

Huippupelaajat mukana kiertueella vastaanottokeskuksissa

Jokaista kiertuepäivää saapuu vetämään huippupelaaja paikallisesta tai läheisestä seurasta. Turvapaikanhakijoiden lisäksi myös valmennuskurssin käyneet ohjaajat osallistuvat päivään.

Päivät huipentuvat jalkapallo-otteluun. Lisäksi turvapaikanhakijoille kerrotaan tasa-arvosta. Keskustelussa hyödynnetään Maahanmuuttoviraston suomalaisen yhteiskunnan kurssin oppimateriaaleja. Myös paikalliset pelaajat osallistuvat tilaisuuteen, puhuvat yhdenvertaisuuden puolesta ja rasismia vastaan.

– Jalkapalloilijat toimivat hyvin monikulttuurisessa arjessa ja pelikentällä kaikki pelaavat samoilla säännöillä. Nämä jalkapallon peruselementit antavat hyvän pohjan pelaajille aktiiviseen vuorovaikutukseen kiertueen aikana, kertoo Jalkapallon pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Markus Juhola.

Kiertueella turvapaikanhakijat saavat tietoa paikallisista jalkapallotapahtumista ja harrastusmahdollisuuksista.

Palloliitto pitää valmennuskurssin vastaanottokeskuksen ohjaajille

Tavoitteena on, että vastaanottokeskuksissa voidaan jatkaa säännöllistä jalkapallon pelaamista ympäri vuoden. Palloliitto järjestää vastaanottokeskusten ohjaajille kahden päivän valmennuskurssin, joka tukee turvapaikanhakijoiden monipuolista harjoittelua.

– Jalkapallo yhdistää ihmisiä ja tuo iloa vastaanottokeskusten arkiympäristöön. On erinomainen asia, että UEFA Refugee Grant -tuen avulla voimme rakentaa toimintamallin, joka edistää vastaanottokeskuksissa tapahtuvaa jalkapallon ja futsalin pelaamista, kertoo Palloliiton urheilutoimenjohtaja Hannu Tihinen.

Palloliitto ja Jalkapallon pelaajayhdistys keräävät vastaanottokeskuksiin myös jalkapallovarusteita, kuten palloja, jalkapallokenkiä, pelivaatteita ja säärisuojia.

Rahoituksella järjestettävä toiminta jatkaa vuonna 2013 alkanutta Jalkapallo kuuluu kaikille-projektia. Jalkapallo on suosittu harrastus vastaanottokeskuksissa ja vuosi huipentuu yleensä keskusten väliseen turnaukseen. Paikalliset jalkapalloseurat ja vastaanottokeskukset tekevät yhteistyötä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maahanmuuttovirasto: Vastaanottoyksikön ylitarkastaja Kaisa Rontu, p. 0295 463 365, s-posti: etunimi.sukunimi@migri.fi

Palloliitto: Urheilutoimenjohtaja Hannu Tihinen, p. 0503099345, s-posti: hannu.tihinen@palloliitto.fi

Lisätiedot varusteiden lahjoituksista:

Jalkapallon pelaajayhdistys: Toiminnanjohtaja Markus Juhola p. 050 5960727, sähköposti: markus@jpy.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Maahanmuuttovirasto
Maahanmuuttovirasto
PL 10
00086 Maahanmuuttovirasto

Puh. 0295 430 431 (vaihde/switchboard))http://www.migri.fi

Maahanmuuttovirasto on maahanmuutto-, turvapaikka-, pakolaisuus- ja kansalaisuusasioissa päätöksenteko-organisaatio ja ylläpitää vastaanottojärjestelmää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maahanmuuttovirasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme