Maahanmuuttovirasto

Vastaanottokeskusten paikkamäärä vähenee – Maahanmuuttovirasto irtisanoo seitsemän keskusta

Jaa

Maahanmuuttovirasto irtisanoo seitsemän vastaanottokeskuksen sopimukset. Sen lisäksi virasto supistaa kolmen vastaanottokeskuksen paikkamäärää.

Noin 1 400 ylimääräistä paikkaa

Tänä vuonna Suomeen on tullut uusia turvapaikanhakijoita noin puolet vähemmän kuin vastaavana aikana viime vuonna. Koronapandemian aikana Suomen rajoilla on jätetty vain yksittäisiä turvapaikkahakemuksia.

Vähäisestä hakijamäärästä huolimatta Maahanmuuttovirasto ei ole tehnyt pandemian aikana uusia lakkauttamispäätöksiä. Vastaanottojärjestelmässä varauduttiin koronaviruspandemiaan järjestämällä ylimääräisistä paikoista keskuksiin mahdollisesti tarvittavia karanteeni- ja eristystiloja.

- Kaikkien nykyisten vastaanottokeskusten toiminta on ollut yleisesti ottaen hyvää. Lisäksi keskukset ovat pystyneet toimillaan estämään koronan leviämistä, ja haastavissa tilanteissa on tehty hyvää työtä, kertoo vastaanottoyksikön johtaja Pekka Nuutinen.

Kevään koronavirustilanteen myötä vastaanottokeskusten käyttöaste on nyt selvästi tavoiteltua noin 90 prosenttia alhaisempi. Vuoden loppuun mennessä Maahanmuuttovirasto arvioi käytössä olevan noin 1 400 ylimääräistä paikkaa.

- Meillä on oltava vapaita paikkoja toisaalta uusien turvapaikanhakijoiden varalta ja toisaalta siltä varalta, että koronatilanne vaikeutuisi uudelleen. Yhteiskunnalla ei kuitenkaan ole varaa suureen määrään käyttämättömiä paikkoja, kertoo Nuutinen.

Muutokset vastaanottojärjestelmässä

Maahanmuuttovirasto on päättänyt irtisanoa loppuvuoden aikana seitsemän keskuksen sopimukset ja supistaa kolmen keskuksen paikkamäärää.

Vastaanottokeskukset, joiden sopimukset irtisanotaan:

  • Jämsän VOK, syyskuun loppuun mennessä. 170 paikkaa
  • Kemin VOK, joulukuun loppuun mennessä. 200 paikkaa
  • Lieksan VOK, joulukuun loppuun mennessä. 150 paikkaa
  • Siilinjärven VOK, joulukuun loppuun mennessä. 200 paikkaa
  • Mänttä-Vilppulan VOK, joulukuun loppuun mennessä. 200 paikkaa
  • Punkalaitumen VOK, joulukuun loppuun mennessä. 150 paikkaa
  • Hangon VOK, joulukuun loppuun mennessä. 150 paikkaa

Paikkamäärien muutokset:

  • Rovaniemen VOK. Vähennys 68 paikkaa syyskuun loppuun mennessä. Uusi paikkamäärä on 200.
  • Kristiinankaupungin VOK. Vähennys 50 paikkaa syyskuun loppuun mennessä. Uusi paikkamäärä on 200.
  • Tampereen VOK. Vähennys 50 paikkaa joulukuun loppuun mennessä. Uusi paikkamäärä on 200.

Maahanmuuttovirasto vastaa vastaanottokeskusten toiminnan ohjauksesta, suunnittelusta ja valvonnasta. Virasto säätelee vastaanottokeskusten määrää ja niiden paikkamääriä tarvetta vastaavaksi.

Lue lisää:

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vastaanottoyksikön johtaja, Pekka Nuutinen, etunimi.sukunimi@migri.fi, p. 050 555 4480

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Maahanmuuttovirasto
Maahanmuuttovirasto
PL 10
00086 Maahanmuuttovirasto

Puh. 0295 430 431 (vaihde/switchboard))http://www.migri.fi

Maahanmuuttovirasto on maahanmuutto-, turvapaikka-, pakolaisuus- ja kansalaisuusasioissa päätöksenteko-organisaatio ja ylläpitää vastaanottojärjestelmää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maahanmuuttovirasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme