YritysVihti ryYritysVihti ry

Vastuullinen ekoluksus - Nyt tulee nokkonen! Kutsu mediatilaisuuteen

Jaa

Haluamme kutsua teidät kuulemaan ensimmäisten joukossa uudesta suomalaisesta innovaatiosta, joka tulee muuttamaan käsityksiämme tekstiiliteollisuudesta. Innovatiivisissa kangasmateriaaleissa nokkosen ja hampun kuidut yhdistyvät luonnonvaroja säästäen muotoiltuun valmistusprosessiin, jonka ekologisuus on omaa luokkaansa. Lopputuotteissa nokkosen silkkinen tuntuma ja hengittävyys tuovat ylellisen käyttökokemuksen. Kutsummekin teidät mediatilaisuuteemme etäyhteydellä 13.5.2020 klo 13 kuulemaan lisää missiostamme muuttaa maailmaa paremmaksi.

Yrittäjä Sanna Kuoppamäki-Luomansuu haluaa parantaa maailmaa tarjoamalla ekologisia kankaita vaateteollisuuden tarpeisiin.
Yrittäjä Sanna Kuoppamäki-Luomansuu haluaa parantaa maailmaa tarjoamalla ekologisia kankaita vaateteollisuuden tarpeisiin.

Kutsumme teidät kuulemaan lisää etäyhteydellä mediatilaisuuteemme 13.5.2020 klo 13-15.

Ilmoittaudu heti ja varmista paikkasi: https://knokkon-lv.creamailer.fi/survey/mj4ppfws8eruj

Slow fashion -ajatusmaailma on jo täällä. Nyt tulee nokkonen.

Suomalainen yritys – Knokkon Textiles Company Oy – on syntynyt halusta luoda tekstiiliteollisuudelle uudenlaisia vaihtoehtoja, joissa kaiken toiminnan ytimessä ovat ekologisuus ja eettisyys. Uudenlaisen tuotekehityksen sekä Business Finlandin, YritysVihti ry:n ja Vihdin kunnan yhteistyön tuloksena, Knokkon on luonut innovatiivisia kangasmateriaaleja. Kankaissa nokkosen ja hampun kuidut yhdistyvät luonnonvaroja säästäen muotoiltuun valmistusprosessiin sekä silkkisen tuntuman tuomaan ylelliseen käyttökokemukseen.

Nokkonen ja kuituhamppu – tekstiiliteollisuuden uuden ajan ajurit

Vaateteollisuuden päästöt ja luonnonvaroja kuluttavat toimenpiteet ovat laajasti tiedossa. Knokkon Textiles Company Oy:n perustaja Sanna Kuoppamäki-Luomansuun visiossa maailma pelastetaan ja nämä haasteet voitetaan uusien ekologisten kankaiden myötä, jotka pala palalta muuttavat käsityksiämme vaatealan haitallisista vaikutuksista.

Valmistusprosessi tähtää hiilijalanjäljen minimoimiseen. Raaka-aineet, nokkonen ja kuituhamppu, kasvatetaan Saksassa – ilman kastelua, torjunta-aineita ja lannoitteita. Myös kasvien kuidutusprosessi on täysin mekaaninen, eikä kuitujen irrotuksessa kuluteta vesivaroja. Kankaissamme sidoksena käytetty puuvilla on Turkissa vastuullisesti tuotettua ja luomusertifioitua. Olemme henkilökohtaisesti varmistaneet, että yhteistyökumppaneidemme toimintaperiaatteet ovat linjassa eettisten tavoitteidemme kanssa.

Kutsummekin teidät kuulemaan lisää mediatilaisuuteemme 13.5.2020 klo 13 alkaen.

Aika: 13.5.2020 klo 13-15

Paikka: Etäyhteys omilla laitteillasi

13:00 Tiedotustilaisuus alkaa   

Ekoluksusta nokkosesta! 

- Knokkonin tarina
- Innovatiiviset nokkos- ja kuituhampputuotteet säästävät luontoa ja tuovat ekoluksusta muoti- ja vaateteollisuuden tarpeisiin
- Tutustuminen innovatiivisiin ja luontoa säästäviin tuotteisiin sekä Knokkonin yrittäjään Sanna Kuoppamäki-Luomansuuhun

Mediatunti

- Toimittajien kysymyksiä ja haastattelumahdollisuus
- Knokkonin ekologisiin ja eettisesti tuotettuihin tuotteisiin tutustumista www-sivustolla
- Materiaalipaketin jako sähköpostitse osallistujille sisältäen mediatiedotteen ja linkin          valokuvapankkiin. Etulyöntiasema ennen laajempaa jakelua!  

15:00 Tilaisuus päättyy

Ilmoittaudu heti ja varmista paikkasi:https://knokkon-lv.creamailer.fi/survey/mj4ppfws8eruj

Toivomme, että pääsette mukaan etäyhteydellä järjestettävään mediatilaisuuteemme! Osallistumalla saatte mahdollisuuden tutustua yrittäjään ja ekologisiin tuotteisiin sekä syventävää tietoa aiheesta. Osallistumalla saatte myös ensi käden tietoa Knokkonin suunnitelmista ja toiminnasta – ennen laajamittaista jakelua.

Lämpimästi tervetuloa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sanna Kuoppamäki-Luomansuu
+358 (0)40 513 8709
sanna@knokkon.fi

Knokkon Textiles Company Oy
Vihdintie 32
03100 NUMMELA

Kuvat

Yrittäjä Sanna Kuoppamäki-Luomansuu haluaa parantaa maailmaa tarjoamalla ekologisia kankaita vaateteollisuuden tarpeisiin.
Yrittäjä Sanna Kuoppamäki-Luomansuu haluaa parantaa maailmaa tarjoamalla ekologisia kankaita vaateteollisuuden tarpeisiin.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

YritysVihti ry
YritysVihti ry
Juuritie 7
03100 Nummela

https://www.yritysvihti.fi

#Knokkon on ekologisten ja eettisesti tuotettujen tekstiilien edelläkävijä, jonka innovatiivisuus tuo nokkosen osaksi ekologisia kankaita ja vastuullista tekstiilituotantoa. 
Lue lisää: https://www.knokkon.fi/blogit/

 

YritysVihti ry tuottaa vihtiläisiä innovaatioita ja tukee yrityksiä elinkaaren kaikissa vaiheissa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta YritysVihti ry

YritysVihti osti Lahjakorttipuodin: Pienyrityksille sähköinen kauppapaikka elinvoimaisuutta lisäämään14.8.2020 08:03:00 EESTTiedote

Entisajan kauppapuodissa myytävien tavaroiden kirjo oli runsas ja kauppias tunsi hyvin asiakkaittensa tarpeet. YritysVihti ry:n Lahjakorttipuoti vaalii samanlaista puotikauppiasmaista toimintatapaa nykyaikaisin keinoin: Lahjakorttipuoti.fi on pienten, paikallisten yritysten tuotteista ja palveluista muodostuva sähköinen verkkokauppapaikka, josta asiakas hankkii lahjakortteja helposti mihin aikaan vuorokaudesta tahansa.

Ekologinen materiaali haastaa keinokuidut ja tehotuotetun puuvillan. Vastuullinen ekoluksus: Nyt tulee nokkonen!11.6.2020 08:03:00 EESTTiedote

Knokkon haastaa tekstiilialan nykyiset toimintatavat innovatiivisin ja ekologisin materiaalein. Suomalainen innovatiivinen yritys on syntynyt halusta luoda tekstiiliteollisuudelle uudenlaisia vaihtoehtoja, joissa kaiken toiminnan ytimessä ovat kestävä kehitys ja vastuullisuus. Ekologinen materiaali haastaa keinokuidut ja tehotuotetun puuvillan. Innovatiivisen tuotekehityksen sekä Business Finlandin, YritysVihti ry:n, Vihdin kunnan ja Knokkon Textiles Company Oy:n yhteistyön tuloksena Knokkon on luonut kangasmateriaaleja, joissa ympäristöystävällisten nokkosen ja kuituhampun kuidut yhdistyvät luonnonvaroja säästäen muotoiltuun valmistusprosessiin sekä miellyttävään käyttökokemukseen.

Kestävästä kehityksestä mitattava kilpailuetu – kotimainen innovaatio tuo konkretiaa yritysten päätöksenteon tueksi9.6.2020 08:02:00 EESTTiedote

Vihtiläinen yritys UltraLeanBusiness Oy tarjoaa liiketoimintakonsultoinnin palveluja yrityksille. Perustaja Antti Leijala uskoo vakaasti kestävään kehitykseen ja näkee sen mahdollisuudet toimia menestyvän yritystoiminnan taustalla lyömättömänä kilpailuetuna. Työssään hän kuitenkin havaitsi vastuullisuuden arvon mittaamisen yrityksissä perustuvan usein olettamuksiin. Leijala luottaa eritoten tiedolla johtamiseen, joten hänelle oli tärkeää kehittää konkreettinen työkalu ongelman ratkaisemiseksi. Uusi työkalu pureutuukin yhteen tämän päivän suurimmista megatrendeistä nostaen kestävän kehityksen roolin tarjousten voittoprosentin kasvattamisessa prioriteettilistan kärkeen.

Suomalainen innovaatio mullistaa konepajojen varastonhallinnan – uusi visuaalinen ohjelmisto jalostaa prosessit huippuunsa ja minimoi tehottomat työtunnit3.6.2020 10:25:53 EESTTiedote

Lahtelaisyritys Muhkia Oy tiedosti yritysten välivarastoinnissa majailevan mittavan ongelman – tuotenimikkeiden etsimiseen ja keräilyvirheisiin kuluvat tehottomat työtunnit. Tutkittuaan asiaa tarkemmin, yrityksen perustaja Anssi Nurminen paikallisti suurimmaksi syyksi tähän varaston sijaintien ja nimikkeiden puutteelliset merkinnät. Vuosien tuotekehityksen tuloksena syntyi osienpaikannusohjelma OPO: nykyaikainen ja käyttäjäystävällinen ohjelmistotyökalu, joka mahdollistaa prosessien tehostamisen visuaalisten varastokarttojen ja prosessikaavioiden avulla. Innovaation ja kehitystyön mahdollisti ELY-keskuksen, Business Finlandin ja YritysVihti ry:n vihtiläisten asiantuntijoiden tuki.

Turvallisia tapaamisia ja hyvinvointia hoivakoteihin1.6.2020 15:52:50 EESTTiedote

Kuluneen kevään aikana hoitokodit ympäri Suomen ovat joutuneet rajoittamaan käyntejä ja tapaamisia hoitokodeissa. Rajoitukset koskevat sekä läheisiä että esimerkiksi vapaaehtoisia, jotka ovat normaalitilanteessa järjestäneet ohjelmaa ja tekemistä hoitokoteihin. Tilanteen helpottamiseksi Etäpalvelu Helmi ja Ilopisteen elämyspalvelut haluavat tukea ikääntyneiden hyvinvointia poikkeusoloissa mahdollistamalla turvallisen ja helpon omaisyhteydenpidon sekä toimintakykyä ylläpitävää liikuntaa ja elämyksiä hoivakodeille.

Vastuullinen ekoluksus - Nyt tulee nokkonen!16.5.2020 14:17:00 EESTTiedote

Knokkon haastaa tekstiilialan nykyiset toimintatavat innovatiivisin ja ekologisin materiaalein. Suomalainen innovatiivinen yritys on syntynyt halusta luoda tekstiiliteollisuudelle uudenlaisia vaihtoehtoja, joissa kaiken toiminnan ytimessä ovat kestävä kehitys ja vastuullisuus. Innovatiivisen tuotekehityksen sekä Business Finlandin, YritysVihti ry:n, Vihdin kunnan ja Knokkon Textiles Company Oy:n yhteistyön tuloksena Knokkon on luonut kangasmateriaaleja, joissa ympäristöystävällisten nokkosen ja kuituhampun kuidut yhdistyvät luonnonvaroja säästäen muotoiltuun valmistusprosessiin sekä miellyttävään käyttökokemukseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme