Vastuullista toimintaa saariston sylissä

Jaa

Ensimmäinen Turun alueen ja saariston Sustainable Travel Finland kohde löytyy Naantalin Rymättylästä

Herrankukkaron ranta ja elävän tulen tunnelmaa.
Herrankukkaron ranta ja elävän tulen tunnelmaa.

Naantalissa sijaitsevalle kokous- ja virkistyskeskus Herrankukkarolle on myönnetty kaksi erillistä tunnustusta vastuullisesta yritystoiminnasta. Kansainvälinen Green Key -sertifikaatti sekä Business Finlandin Sustainable Travel Finland -merkki. Herrankukkaro oli ensimmäinen Turun alueen ja saariston kohde, jolle myönnettin Sustainabel Travel Finland -merkki.

Herrankukkaron liiketoiminta perustuu luonnon kunnioitukseen ja toimintaa kehitetään sekä laajennetaan ympäröivän luonnon ehdoilla. Yrityksen ruokatarjonta nojautuu paikallisiin lähiruokatuotteisiin saariston kalojen ollessa pääosassa. Yrityksen toiminnassa otetaan kokonaisvaltaisesti huomioon kestävyys ja vastuullisuus. Hyvänä esimerkkinä vuodesta 1995 toiminut Lotus Hill ry -avustushanke, jonka puitteissa tuetaan Sri Lankan köyhien lasten ja vammaisten elämisen tason parantamista.

- Olemme rakentaneet koteja, toiletteja, kattoja, vesitankkeja, kaivoja ja terveyskeskuksen. Varustaneet lastenkoteja ja lasten vastaanottokeskuksia, vammaiskoteja ja rakentaneet saaren ensimmäisen vammaisten lasten koulutuskeskuksen. Pidämme myös yllä Unohdettujen laaksossa köyhien lapsien koulua ”Finlandia House” ja jaamme koulukenkiä joka vuosi tuhansittain. Uusinpana toimena aloitimme kouluruoan tarjoamisen ensimmäisenä koko saarella, kertoo Herrankukkaron kantasolu Pentti-Oskari Kangas.

Herrankukkarolle myönnetyn Sustainable Travel Finland -merkin ja sitä tukevan kehittämisohjelman tavoitteena on edistää kestävää matkailua Suomessa. Merkin saaneet yritykset täyttävät matkailua edistävän Visit Finlandin luoman kriteeristön, joka huomioi niin taloudellisen, ekologisen, sosiaalisen kuin kulttuurisen kestävyyden.

Green Key -sertifikaatin saaneiden päivittäiseen ympäristötyöhön kuuluvat mm. resurssitehokkuus veden- ja energiankulutusta säästämällä, jätteiden vähentäminen ja kierrätys, lähi-, kasvis- ja luomutuotteiden tarjoaminen, ympäristömerkittyjen pesu- ja puhdistusaineiden sekä paperien käyttö sekä luontomatkailun mahdollistaminen.

Kestävä toiminta on ollut aina toimintamme keskiössä jo yli 30 vuoden ajan. Siitä on muodostunut toimintamme punainen lanka. Nyt tästä kaikesta on tullut trendikästä ja vihdoin se sataa nyt meidän laariimme. Saaristossa toimivalle yritykselle on tärkeää pitää huolta ympäröivästä luonnosta. Green Key -sertifikaatti sekä Sustainable Travel Finland -ohjelma auttavat meitä myös kehittämään toimintaamme vastuullisemmaksi tulevaisuudessa, kertoo Herrankukkaron operatiivinen päällikkö Karioskari Kangas.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Herrankukkaron ranta ja elävän tulen tunnelmaa.
Herrankukkaron ranta ja elävän tulen tunnelmaa.
Lataa
Kotimaista kalaa
Kotimaista kalaa
Lataa
Kalankäsittelykurssi Herrankukkarossa
Kalankäsittelykurssi Herrankukkarossa
Lataa
Green Key -sertifikaatti
Green Key -sertifikaatti
Lataa
Sustainable Travel Finland -merkki
Sustainable Travel Finland -merkki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Herrankukkaro Oy
Linnankatu 38
20100 Turku

02 515 3300http://www.herrankukkaro.fi/

Herrankukkaro, toisenlainen maailma

Herrankukkaro on Turun saaristossa vanhan kalastajatilan ympärille rakentunut omaleimainen kokous- ja virkistyspaikka. Ryhmille ja yrityksille tarkoitettu kylämiljöö palvelee ympärivuotisesti. Perille Rymättylän Airismaalle pääsee kaikkina vuodenaikoina maanteitse.

Kymmenet erilaiset kokoustilat, persoonallinen mökkimajoitus meren rannalla sekä maailman suurin maasavusauna lämminvesialtaineen tarjoavat taatusti toisenlaisen ympäristön kokous- ja virkistyspäivään.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Herrankukkaro Oy

Suomen saaristo menestyi loistavasti Euroopan suurimmassa vastuullisen matkailun kilpailussa13.11.2020 07:00:00 EETTiedote

Kansainvälisen Sustainable Tourism Award -kilpailun järjesti Baltic Sea Tourism Center, jossa Turun saaristossa toimivat melonta- ja elämysyritys Aavameri ja matkailu-, kokous- ja virkistyskohde Herrankukkaro palkittiin vastuullisen matkailun ja kestävän kehityksen eteen tekemästään työstä. Sustainable Travel Finland -merkillä palkittujen saaristokohteiden vetoavulla Suomi oli kilpailun menestynein osallistujavaltio.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme