Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Vastuullisuus vaikuttaa Pihlajalinnan rahoituksen hintaan

Jaa

Rahoitusneuvottelut vauhdittivat Pihlajalinnan vastuullisuustavoitteiden asettamista. Yhtiön vastuullisuustavoitteet vaikuttavat nyt lainamarginaalin tasoon.

Pihlajalinna on allekirjoittanut 200 miljoonan euron syndikoidun, lainasta ja luottolimiitistä koostuvan sopimuksen, jonka lainamarginaali on sidottu yhtiön vastuullisuustavoitteisiin. Lainasta maksettava marginaali määräytyy osin sen mukaan, saavuttaako yhtiö vastuullisuusstrategiassa asettamansa tavoitteet potilastyytyväisyyteen, henkilöstön sitoutumiseen ja hoidon saavutettavuuteen liittyen niille asetetussa määräajassa. Mikäli yhtiö saavuttaa tavoitteensa, marginaali laskee. Jos tavoitteita ei saavuteta, lainan marginaalia nostetaan.

”Toimintamme vastuullisuus sekä laadukas, vaikuttava asiakaspalvelu on ollut liiketoimintamme ytimessä alusta lähtien. Uudesta rahoitussopimuksestamme käymämme keskustelut pankkisyndikaatin kanssa ovat kannustaneet meitä konkretisoimaan vastuullisuustyötämme ja -tavoitteitamme pidemmällä aikavälillä. Meille vastuullisuus on johdonmukaisia tekoja kestävän kehityksen puolesta joka päivä ja haluamme osaltamme olla mukana kehittämässä näkyviä toimintamalleja liiketoiminnan vaikutusten huomioimiseen ja niiden kehittämiseen. Uusi rahoituspakettimme mahdollistaa strategian mukaisen laajentumisemme tulevina vuosina ja näimme tämän hyvänä mahdollisuutena kytkeä myös laajempi vastuullisuustyömme rahoituskokonaisuuteemme läpinäkyvien mittareiden ja tavoitteiden kautta”, sanoo Pihlajalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltonen.

Danske Bank näkee kiinnostuksen kestävään ja vastuullisuustavoitteisiin sidottuun rahoitukseen kasvaneen vahvasti viime vuosina.

”Valtaosa suomalaisten suuryritysten uusista syndikoiduista lainoista on nyt vastuullisuustavoitteisiin sidottuja. Meistä on hienoa, että me rahoittajana olemme aktiivisessa roolissa edistämässä yritysten ja siten koko yhteiskunnan kestävää siirtymää”, arvioi Danske Bank -konsernin kestävästä rahoituksesta vastaava johtaja Samu Slotte.

Perinteiset rahoitusneuvottelut ovat nykyään yhä useammin myös keskusteluita siitä, mitkä ovat yhtiön toiminnan ja toimialan kannalta oleellisia vastuullisuuden osa-alueita.

”Lainan marginaaliin sidottavien vastuullisuustavoitteiden tulee olla mitattavia ja yrityksen toimialakohtaisen kestävyysagendan mukaisesti olennaisia, niin vastuullisuuden kuin taloudellisenkin näkökulman osalta. Tavoitteiden tulee myös olla riittävän kunnianhimoisia, jotta ne kannustavat yritystä kehittämään toimintaansa”, Samu Slotte päättää.

Danske Bank toimi syndikoidun lainan pääjärjestäjänä, vastuullisuuskoordinaattorina sekä agenttina.

Yhteyshenkilöt

Pihlajalinna, Tarja Rantala, talous- ja rahoitusjohtaja, puh. 040-774 9290
Danske Bank, Samu Slotte, kestävästä rahoituksesta vastaava johtaja, samu.slotte@danskebank.fi

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Televisiokatu 1
00075 DANSKE BANK

010 546 0000https://danskebank.fi

Pihlajalinna
20-vuotias Pihlajalinna (Nasdaq Helsinki: PIHLIS) on yksi Suomen johtavista yksityisistä sosiaali-, terveys- ja hyvinvointipalveluiden tuottajista. Konserni tuottaa palveluita yksityishenkilöille, yrityksille, vakuutusyhtiöille ja julkisyhteisöille, kuten kunnille ja kuntayhtymille, eri puolilla Suomea. Konserni tuottaa muun muassa lääkärinvastaanottopalveluita ja erikoissairaanhoidon palveluita, työterveyden ja suunterveyden palveluita, asumispalveluita ja hyvinvointipalveluita. Konserni tarjoaa julkisyhteisöille sosiaali- ja terveydenhuollon palvelutuotantomalleja, joiden tarkoituksena on tuottaa julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyöllä laadukkaita palveluita.

www.pihlajalinna.fi

 

Danske Bank

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Danske Bank on pohjoismainen yleispankki, jolla on vahvat alueelliset juuret ja tiivis yhteys ympäröivään maailmaan. Olemme yli 150 vuoden ajan auttaneet kotitalouksia ja yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa. Tarjoamme henkilö-, yritys- ja instituutioasiakkaille pankkipalveluiden lisäksi henki- ja eläkevakuutuksia, varainhoitoa, kiinteistönvälitys- ja leasing-palveluita.

Haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa kaikille sidosryhmillemme - asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme – ja tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, joka auttaa tekemään taloudellisista päätöksistä ja arjen pankkiasioinnista helppoa.

Danske Bank -konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminassa. www.danskebank.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Danske Bank: Pohjoismaiset keskuspankit nostavat korkojaan - talouskasvu hidastunee vuonna 2023 jyrkimmin Tanskassa21.6.2022 07:30:00 EEST | Tiedote

Pohjoismaiden talouksissa näkyy merkkejä kuumenemisesta, ja myös pohjoismaisilta keskuspankeilta odotetaan koronnostoja. Ensi vuonna talouskasvun ennustetaan hidastuvan eniten Tanskassa, jonka talous on noussut vauhdikkaimmin koronarajoitusten helpotettua. Talouden ennustettavuus on kuitenkin tällä hetkellä heikko, muistuttavat Danske Bankin ekonomistit tuoreessa Nordic Outlook –katsauksessa.

Danske Bank: Energiaomavaraisuuden vahvistaminen ja investoinnit uusiutuvaan energiaan lisäävät vihreiden lainojen kysyntää2.6.2022 12:44:00 EEST | Tiedote

Panostukset uusiutuvaan energiantuotantoon ja energiatehokkuuteen laajemminkin näkyvät Danske Bankissa vihreiden lainojen kysynnän kasvuna. Energiaomavaraisuuden vahvistaminen ja vihreän siirtymän edistäminen edellyttävät mittavia investointeja ja näihin liittyvä luottokysyntä tulee jatkumaan vahvana pitkään, arvioi Danske Bankin yritysasiakkaista vastaava johtaja Elina Fogelholm.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme