Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Vedenottolupa Kuninkaanmännyn pohjavedenottamolle Säkylässä

Jaa

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt Kuninkaanmännyn Vesi Oy:lle toistaiseksi voimassa olevan vesiluvan pohjaveden ottamiseen Kuninkaanmännyn vedenottamosta Säkylässä. Vedenoton koetoimintajakso kestää kaksi vuotta.

Kahden ensimmäisen vuoden aikana toteutettavan koetoimintajakson aikana vettä saa ottaa enintään 3 000 m³/d ja koetoimintajakson jälkeen 2 000 m³/d kuukausikeskiarvona laskettuna. Koetoimintajakson aikana tarkkaillaan vedenoton vaikutuksia alueen pinta- ja pohjavesiin sekä luonnonarvoihin. Kuninkaanmännyn Vesi Oy:n pitää koetoimintajakson jälkeen laittaa aluehallintovirastossa vireille hakemus lupamääräysten, esimerkiksi vedenottomäärän, tarkistamiseksi.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on lisäksi myöntänyt Kuninkaanmännyn Vesi Oy:lle valmisteluluvan, jonka nojalla vedenottamon rakentaminen voidaan aloittaa ennen kuin lupapäätös saa lainvoiman. Valmistelulupa ei koske veden ottamista, vaan sen saa aloittaa vasta kun päätöksestä mahdollisesti tehtävät valitukset on ratkaistu. Päätökseen sisältyy lisäksi lupa poiketa Mustaojan töyräällä sijaitsevan luonnontilaisen lähteen vaarantamiskiellosta.

Päätöksen mukaan Kuninkaanmännyn Vesi Oy:n on maksettava korvaukset vedenottamoalueiden käyttöoikeuksista sekä vuosittaista kalatalousmaksua kalatalousviranomaiselle. Vedenotosta ei odoteta aiheutuvan muita vesilain mukaan korvattavia vaikutuksia.

Lupapäätös nro 10/2023 (diaarinumero ESAVI/8185/2017) Vesi- ja ympäristölupien tietopalvelussa

Lisätietoja:

Ympäristöylitarkastaja Janita Peltonen, p. 0295 018 766

Ympäristöneuvos Ville Salonen, p. 0295 016 508

Ympäristöneuvos Merja Antikainen, p. 0295 016 626

etunimi.sukunimi@avi.fi
Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Pohjois-Suomen alueellisen maanpuolustuskurssin jatkokurssi alkoi 2.2.2023 Oulussa – päivitykset tarpeen yhteiskunnan kokonaisturvallisuudesta2.2.2023 14:27:12 EET | Tiedote

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto ja Kainuun prikaati järjestävät alueellisen maanpuolustuskurssin jatkokurssin kuntien, viranomaisten, elinkeinoelämän, järjestöjen ja median avainhenkilöille. Osallistujat jatkokurssille tulevat peruskurssit 72 - 75 vuosina 2013 - 2016 suorittaneille henkilöille Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnista.

Ilman putoamissuojausta työskennellyt työntekijä putosi ja loukkasi itsensä – päätoteuttajan vastaavalle työjohtajalle ja aliurakoitsijan työnjohtajalle tuomiot työturvallisuusrikoksesta1.2.2023 15:27:38 EET | Tiedote

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Helsingissä rakennustyötä päätoteuttajana suorittaneen yhtiön vastaavalle työnjohtajalle työturvallisuusrikoksesta ja vammantuottamuksesta 30 päiväsakkoa ja aliurakoitsijan työnjohtajalle 20 päiväsakkoa työturvallisuusrikoksesta. Käräjäoikeus antoi ratkaisunsa 27.1.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme