Like Kustannus Oy

Veljekset Gallén pureutuu kansallistaiteilijan ja hänen unohdetun veljensä vaiherikkaaseen elämään

Jaa

Akseli Gallen-Kallelasta on kirjoitettu paljon, mutta hänen veljensä Uno on jäänyt historian kirjoissa täysin tuntemattomaksi. Unon tarina avaa uuden näkökulman myös kansallistaiteilijamme elämään ja tuotantoon.

Liken kustantamana maaliskuussa ilmestyvässä Veljekset Gallén -veljeselämäkerrassa tietokirjailija Viljami Puustinen (s.1969) sukeltaa tunnetun sukunsa vaiettuihin salaisuuksiin.

Puustisen isoäiti May Gallén oli Akseli Gallen-Kallelan veljen Unon tytär.

Unosta piti tulla viulisti, mutta hän ajautui häpeälliseen konkurssiin ja myrskyisään avioliittoon. Akselista tuli taiteilija, joka loi ikonisen suomalaiskansallisen kuvaston vaimonsa tukemana. Millainen suhde Unolla oli kansallistaiteilijaksi kohonneeseen veljeensä? Ja miksi Uno kuoli New Yorkissa yksin ja unohdettuna?

Uutuuskirja avaa myös uraauurtavasti vuosisadan vaihteen henkitieteellisiä ja teosofisia virtauksia ja niiden vaikutusta kulttuuriin, yhteiskuntaan ja taiteeseen.

"Tämä kirja oli minulle, 2000-luvun ihmiselle, aikamatka nuoreen Suomeen. Uno kuoli 100 vuotta sitten, ja Akselin poistumisesta tulee kuluneeksi 70 vuotta. Olen tutkinut sukumme ilon hetkiä, vaiettuja vaiheita ja pyyhkinyt pölyjä suurmiesten hartioilta. Tämä tarina on tosi", Puustinen kuvailee.

PDF-vedokset ja haastattelupyynnöt: eeva.louko@otava.fi

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@like.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Like Kustannus Oy
Like Kustannus Oy
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

09 1566 1http://www.like.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme