Like Kustannus

Veljekset Gallén pureutuu kansallistaiteilijan ja hänen unohdetun veljensä vaiherikkaaseen elämään

Jaa

Akseli Gallen-Kallelasta on kirjoitettu paljon, mutta hänen veljensä Uno on jäänyt historian kirjoissa täysin tuntemattomaksi. Unon tarina avaa uuden näkökulman myös kansallistaiteilijamme elämään ja tuotantoon.

Liken kustantamana maaliskuussa ilmestyvässä Veljekset Gallén -veljeselämäkerrassa tietokirjailija Viljami Puustinen (s.1969) sukeltaa tunnetun sukunsa vaiettuihin salaisuuksiin.

Puustisen isoäiti May Gallén oli Akseli Gallen-Kallelan veljen Unon tytär.

Unosta piti tulla viulisti, mutta hän ajautui häpeälliseen konkurssiin ja myrskyisään avioliittoon. Akselista tuli taiteilija, joka loi ikonisen suomalaiskansallisen kuvaston vaimonsa tukemana. Millainen suhde Unolla oli kansallistaiteilijaksi kohonneeseen veljeensä? Ja miksi Uno kuoli New Yorkissa yksin ja unohdettuna?

Uutuuskirja avaa myös uraauurtavasti vuosisadan vaihteen henkitieteellisiä ja teosofisia virtauksia ja niiden vaikutusta kulttuuriin, yhteiskuntaan ja taiteeseen.

"Tämä kirja oli minulle, 2000-luvun ihmiselle, aikamatka nuoreen Suomeen. Uno kuoli 100 vuotta sitten, ja Akselin poistumisesta tulee kuluneeksi 70 vuotta. Olen tutkinut sukumme ilon hetkiä, vaiettuja vaiheita ja pyyhkinyt pölyjä suurmiesten hartioilta. Tämä tarina on tosi", Puustinen kuvailee.

PDF-vedokset ja haastattelupyynnöt: eeva.louko@otava.fi

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@like.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Like Kustannus
Like Kustannus
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

09 1566 1http://www.like.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus

K-pop mielletään pikkutyttöjen glitteriksi mutta sen taustalla leijuu synkkiä asioita, vallanjanoa ja myös maailmanpolitiikkaa mullistavaa aktivismia24.5.2021 08:58:00 EEST | Tiedote

Eteläkorealainen musiikkityyli K-pop typistetään usein pikkutyttöjen fanittamiksi tyttö- ja poikabändeiksi, mutta ilmiö on huomattavasti laajempi ja monialaisempi. Keskiviikkona ilmestyvä Minja Mäkilän K-pop – Unelma huomisesta kertoo monipuolisesti tästä satoja miljoonia ihmisiä villitsevästä maailmanlaajuisesta ilmiöstä. Kirja taustoittaa myös Etelä-Korean kulttuuria ja yhteiskuntaa, fani-ilmiön eri puolia, media-alan muutosta sekä eteläkorealaisten nuorten pyrkimyksiä rakentaa itselleen tulevaisuus.

Tieto-Finlandia-voittaja Jenni Räinä lähtee uutuuskirjassaan yhdeksän naisen kanssa luontoon kuuntelemaan heidän erätarinoitaan10.5.2021 08:30:00 EEST | Tiedote

Suomen kansallispuistot rikkovat kävijäennätyksiä, ja niissä vaeltaa enemmän naisia kuin koskaan. Elokuvissa ja kirjoissa villin luonnon valloittaa kuitenkin yhä mies varusteineen. Palkittu oululainen tietokirjailija ja luontoihminen Jenni Räinä lähtee uutuuskirjassaan Kulkijat yhdeksän naisen kanssa luontoon kuuntelemaan naisten erätarinoita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme