MessukeskusMessukeskus

Vene 23 Båt -messuilta parhaat kalastusvinkit ja -välineet

Jaa

Helsingin Kansainvälisillä venemessuilla on vuosittain vahvasti esillä kalastuksen uusimmat trendit, välineet ja varusteet. Ensi helmikuussa Vene 23 Båt -messuilla kuullaan kalastusoppaiden vinkkejä, tutustutaan kalastusvarusteisiin, veneisiin, kisoihin ja tehdään kalastusvälinehankintoja osastoilta ja käsityöläistenkujalta. Isäntänä messuilla on tuttuun tapanaan Mikko ”Peltsi” Peltola. Vene 23 Båt -messut järjestetään 10. - 19.2.2023 Helsingin Messukeskuksessa.

Paljon kalastusohjelmaa Vene 23 Båt -messuilla. Kuva: Sami Pitkänen
Paljon kalastusohjelmaa Vene 23 Båt -messuilla. Kuva: Sami Pitkänen

Kalastus on oma tärkeä paikkansa venemessuilla. Tälläkin kertaa messuilla esitellään useita kalastusveneitä, jotka on varustettu viimeisen päälle. Messuilla lanseerataan muun muassa uusi kotimainen kompakti kalastusvene, joka komeilee Kalastajan kanavan osastolla. Esillä on myös useita kalastustiimien ja kalastusoppaiden veneitä.

Tutut kalastusoppaat, urheilukalastajat ja muut huippuosaajat antavat vinkkejä. Paikalla ovat muun muassa Ville-Matti Blomqvist, Pyry Granlund, Jani Haavisto, Antti Heinonen, Teemu Hiltunen, Janne Huhtanen, Antti Kalliosaari, Jani Karonen, Kalle Koivusalo, Jari Kostamo, Rami Kuparinen, Saku Laaksonen, Peter Lahti, Jani Ollikainen, Toni Pohjalainen, Jari Rannisto, Jani Rouvinen, Tomi Tikkanen, Mika Vallius, Hannu Vesaranta ja Mika ”Haukikoira” Vornanen sekä Kalastajan kanavan Jyri Kuusisalo. 

Suomalaisen kalastusmatkailun edistämiskeskus (SKES) palkitsee messuilla perjantaina 10.2. Vuoden kalamiehen ja Vuoden kalastusoppaan.

Kalastuskuume kasvaa messuilla  

Tohatsu-lavalla on luvassa monipuolista ja laadukasta ohjelmaa kaikille vapaa-ajankalastuksesta kiinnostuneille. Näkökulmia, tekniikoita, tyylejä ja vinkkejä kuullaan alan huippuosaajilta koko messujen ajan. Aiheita ovat muun muassa oikean tyyppisten välineiden valinta, kalaveneen ajaminen ja sijoittaminen kalapaikalle, luotaintekniikan hyödyntäminen ja tulkinta, heittotekniikat, kalastusmatkailu ja kalaveneen varustaminen. Myös ympäristöasiat ja vastuullisen kalastuksen teemat ovat esillä messuilla. 

Suomen Vapaa-ajankalastajat (SVK) esittelee vuoden 2023 Viehekalastuksen SM-kisoja, jotka järjestetään 16.–18.6.2023 Hartolan Jääsjärvellä. Viehekalastuksen SM-kisojen palkintona on vene, joka on nähtävillä myös venemessuilla SVK:n osastolla. Esillä on myös Vapaa-ajankalastajien pilkkikisa, joka on käynnissä 28.2.2023 saakka. Siihen ehtii vielä mukaan hakemalla kisatarran messuilta. Nopea täytyy olla, sillä tarroja on rajoitetusti.

Kalastajan Kanava esittää helmikuun lopussa julkaistavan kalastusohjelma Tuntemattomien kalavesien tulkit 3 -trailerin ennakkotunnelmineen venemessuilla lauantaina 11.2. Haukikoira isännöi lauantaina 18.2. Ursuit Challenge -heittokisaa, jossa tunnetut ja vähän tuntemattomammat vapakalastajat kisaavat tarkkuusheiton jalossa lajissa.

Urheilujuhlan tuntua Predator Masters -katsomossa

Lauantaina 11.2. nähdään Predator Masters 2022 -kalastuskilpailun finaalinäytös, jossa Suomen kovimmat urheilukalastajat ottavat mittaa toisistaan suosituimpien petokalojemme; ahvenen, kuhan ja hauen kalastuksessa. Ahvenpäivänä kalastetaan Saimaan vesillä, sieltä siirrytään seuraavana päivänä kalastamaan kuhaa Kivijärvelle ja lopulliset sijoitukset ratkaistaan hauenkalastuspäivänä Pellingissä. Kaudella 2022 mukana ovat: Abu Garcia (Jani Karonen & Leo Tuomi), CWC (Andreas Seger & Mika Mäkelä),  Garmin (Tomi Tikkanen & Jani Haavisto), Lowrance (Pyry Granlund & Antti Kalliosaari), Rapala (Sami Karhu & Kimmo Mänttäri) ja Westin (Mikey Sarelin & Hannu Vesaranta).Heti finaalinäytöksen perään pidetään venemessuilla perinteisen riehakkaat palkintojenjakoseremoniat. Paikalla ennen finaalinäytöstä on tuotantotiimin jäsen, taikuri Mika Värtö, joka tekee kalataikoja yleisölle.

Kalastusvälineet uudelle tasolle

Venemessuilla voi päivittää kätevästi myös kalastusvälineet, sillä tarjolla on keloja, vapoja sekä uistimia monenlaiseen kalastukseen. Kalastustarvike ja -varuste osastojen lisäksi messuilla on käsityöläisten kuja, josta voi ostaa uniikkeja haukijerkkejä, vaappuja ja meritaimenuistimia. Niitä esittelevät ja myyvät Jarno ”Vekkuli” Vähämäki JKing Fishing’stä, Jouni Tompuri Mörköpajasta, Aki Leppänen Heta Vaapusta, Janne Wikström PLM-uistimesta, Jarkko ”Fättis” Heljoranta JH-Lures’lta, Janne Koivisto Monkey Lure Factorysta, Kari Lossi Kymi Fishingiltä ja Jonas Sundfors Fåzzbitesiltä.  

Vapaa-ajankalastajien viehekierrätykseen voi tuoda tarpeettomia ja rikkinäisiä lusikkauistimia, vaappuja ja jigejä. Viehetuunauspajassa vieheet saavat uuden elämän. Tuunauspajaa pitävät messuilla Stadin Kalajunnujen edustajat, jotka näyttävät viehekunnostuksen mallia messuvieraille. Kunnostetut vieheet jäävät seurojen käyttöön ja niitä jaetaan nuorille kalastajille.

Torstaina on Seniorit kalaan -teemapäivä, Mimmit kalastaa! joka päivä

Kalastus kuuluu monien arkeen ja viikonloppuihin. Sitten, kun työelämä on päättynyt, kalastukseen on entistä enemmän aikaa. Tämän on huomannut Kalastajan kanava, joka kohdentaa torstaina 16.2. ohjelmaa erityisesti iäkkäämmille kalastajille. Tarjolla on yhteistyössä Kansallisen senioriliiton kanssa toteutettava Seniorit kalaan – päivä torstaina 16.2. klo 11-15. Päivän ohjelma tarjoaa erityisesti seniorikalastajille suunnattua ohjelmaa ja mahdollisuuden kokeilla erilaisia kalastusvälineitä.

Vapaa-ajankalastajien Mimmit kalastaa! -hankkeen tavoitteena on edistää tyttöjen ja naisten kalastusharrastusta. Vuoden 2022 aikana jo yli 500 mimmiä tutustui toimintaan hankkeen kautta. Suomen Vapaa-ajankalastajat kertovat hankkeesta venemessuilla.

Reconnect-näyttelyn teemana vesielementti, kierrätys ja luonnonmateriaalit

Aalto-alueella on turkulaisen käsityöläisen  Katja Kivirannan kokoama näyttely, jossa hän on käyttänyt teosten raaka-aineina vanhoja farkkuja, hauenluita ja muita kierrätysmateriaaleja. Näyttelyssä otetaan kantaa siihen, miten  synteettiset jätteet saastuttavat elinympäristöämme ja lopulta vesistöjämme. Näyttelyssä on esillä muun muassa muinainen kylvövakka, joka on vyötetty punaisella nauhalla, johon on sidottu yhdeksän hauen leukaluut sato-onnea tuomaan.

Helsingin Messukeskus järjestää Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman  Vene 23 Båt Helsingin kansainväliset venemessut 10.–19.2.2023 Helsingin Messukeskuksessa Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta. Vene 23 Båt -messut on avoinna pe 10.2. klo 11-19, la-su 11.–12.2. klo 10-18, ma-pe 13.–17.2. klo 11-19 ja la-su 18.–19.2. klo 10-18. Lippuja voi ostaa messuille ennakkoon edullisemmin http://shop.messukeskus.com

Kuvia median käyttöön http://mediabank.messukeskus.com

Lisätietoja: Messukeskus, tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com
Venealan Keskusliitto Finnboat ry, toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo, puh. 040 673 4032, jarkko@finnboat.fi

www.venemessut.fi #venemessut

Kuvat

Paljon kalastusohjelmaa Vene 23 Båt -messuilla. Kuva: Sami Pitkänen
Paljon kalastusohjelmaa Vene 23 Båt -messuilla. Kuva: Sami Pitkänen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

MP 23 -messuilla jaettiin useita palkintoja mm. Miss MP23 ja Petrol Circus Custom Bike Show'n palkinnot4.2.2023 17:45:14 EET | Tiedote

Miss MP23 -tittelin sai tänään MP-messuilla Janika Ketola Raumalta. Petrol Circus Custom Bike Show’ssa palkittiin Classic, Custom, Open ja Street -luokkien voittajat sekä näyttelyn paras pyörä Indian Super Scout, jonka rakentaja on Lasse Sundberg. Suomen Messusäätiön rahoittaman kaksipyöräisten sähköistämisen innovaatiopalkinnon sai Teemu Saukkio. Messuilla palkittiin myös Motoristit koulukiusaamista vastaan ry paikallislehtien tunnustuksella ja Vuoden 2022 moottoripyöräkouluttajaksi Jyrki Annala Kangasalta. MP-messut jatkuu vielä sunnuntaina 5.2. Helsingin Messukeskuksessa.

Teemu Saukkio saa kaksipyöräisten sähköistämisen innovaatiopalkinnon MP-messuilla3.2.2023 08:00:00 EET | Tiedote

MP 23 -moottoripyörämessuilla jaetaan ensimmäistä kertaa Suomen Messusäätiön rahoittama 6000 euron Kaksipyöräisten sähköistämisen innovaatiopalkinto. Sen saa moottoripyörärakentaja ja innovaattori Teemu Saukkio, joka on kehittänyt ainutlaatuisen teknologian konseptimoottoripyörään. Palkinto jaetaan lauantaina 4.2. klo 16.30 Petrol Circus Custom Bike Show’n palkintojenjaon yhteydessä.

Kevätmessujen ohjelmassa kuullaan kasvitrendeistä, voimaannutaan rakennus- ja remonttitarinoista, kevätsiivouksesta, skandipihasta ja puutarhan tuomisesta maljakkoon2.2.2023 08:30:00 EET | Tiedote

Kevätmessujen ohjelma on julkaistu. Neljän päivän aikana poimitaan tuoreet ideat kukoistaviin puutarhoihin ja pihoihin, inspiroidutaan monenlaisista rakennus- ja remonttitarinoista, kurkistetaan kasvi- ja sisustustrendeihin ja haetaan vinkit kevätsiivoukseen. Suomen suurin puutarhanhoidon, rakentamisen, remontoinnin ja piensisustamisen tapahtumakokonaisuus juhlistaa kevättä Helsingin Messukeskuksessa 30.3.–2.4.2023.

Habitare Choice nostaa näkyviin yritysten vastuullisia askeleita – uuden alueen kuratoi sisustusstylisti Susanna Vento2.2.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Suomen johtava huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare tuo syksyn tapahtumaan uuden vastuullisuutta ja kestävyyttä esiin nostavan Choice-alueen. Habitare Choice kutsuu mukaan yrityksiä ja toimijoita, jotka ovat tehneet tietoisia valintoja kohti vastuullisempaa ja kestävämpää tulevaisuutta. Näyttelyn kuratoi sisustusstylisti Susanna Vento. Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–17.9.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme