Vesivek Oy

Veroeurot oman katon alle – kotitalousvähennys ei muutu remonttien osalta

Jaa

Kotitalousvähennyksen käyttämättä jättäminen vuonna 2021 ei paranna veronmaksajan tilannetta. Virheellinen käsitys, että ensi vuonna remonttikustannuksista saisi kotitalousvähennyksien piiriin paksumman siivun, ei pidä paikkaansa.

Kotitalousvähennys on helppo ja järkevä tapa pienentää kodin remonttikustannuksia. Mattimeikäläisen matematiikassa se tarkoittaa, että koska kotitalousvähennyksen saa tehdä joka vuosi, kannattaa remontoidakin vuosittain. Kiinteistö säilyttää arvonsa ja verotuksen kautta remonttiin käytetyistä rahoista palaa pitkä penni takaisin kotiin.

– Kotitalousvähennystä tulee käyttää oikein. Samasta remontista ei ole laillista jakaa kotitalousvähennystä kahdelle vuodelle. Verottaja tarjoaa rahanarvoisen mahdollisuuden, on tärkeää käyttää sitä vastuullisesti, linjaa Vesivekin toimitusjohtaja Jari Lehtola.

Muutoksista kotitalousvähennykseen on puhuttu ja niitä onkin tiedossa. Muutokset eivät kuitenkaan koske tavanomaisia kotitalousvähennyksen piiriin kuuluvia remonttitöitä.

Kaksivuotisessa kokeilussa kotitaloustyön sekä hoiva- ja hoitotyön vähennyskelpoista enimmäismäärää korotetaan 2 250 eurosta 3 500 euroon ja korvausprosenttia 40:stä 60:een.

Lämmitystapamuutoksia tuetaan öljylämmityksestä luopumisen osalta korottamalla kotitalousvähennyksen enimmäismäärää ja korvausprosenttia kuten edellä kotitaloustyön sekä hoiva- ja hoitotyön kohdalla. Muutos on väliaikainen ja se on voimassa vuosina 2022–2027.

Muiden töiden osalta (mm. remontointi) kotitalousvähennys pysyy ennallaan.

(LÄHDE: VERONMAKSAJIEN KESKUSLIITTO, LOKAKUU 2021)

Kotitalousvähennys kattoremonttiin

Verovähennys lasketaan arvonlisäverollisesta hinnasta. Vähennystä saa työn osuudesta, ei esimerkiksi matkakuluista tai materiaaleista. Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä yhdeltä veronmaksajalta vuonna 2021 on 2 250 euroa. Summa voi koostua erilaisista kustannuksista tai esimerkiksi ainoastaan remonttitöistä.

Vähennyksessä huomioidaan 100 euron omavastuuosuus. Kahden hengen taloudessa vähennystä ei kannata jakaa puolisoiden kesken, mikäli työn osuus remontista jää alle 2250, koska silloin omavastuuosuus peritään molemmilta.

Esimerkiksi kattoremontti ja kotitalousvähennys muodostavat rahanarvoisen yhtälön. Työn osuus on pääsääntöisesti niin merkittävä osa laskun loppusummasta, että kahden hengen kotitalouteen palautuu suurin mahdollinen verohyöty, 4500 veroeuroa. Monet rakennusalan yritykset ovat ottaneet asiakseen kannustaa asiakkaitaan kotitalousvähennyksen hyödyntämiseen.

– Olemme ottaneet linjan, että pääsääntöisesti kattokaupan yhteydessä laskemme kotitalousvähennyksen osuuden asiakkaalle valmiiksi ja kehotamme asiakkaita ilmoittamaan verottajalle vähennyksen, sanoo Jari Lehtola.

Suurin osa Vesivekin kuluttaja-asiakkaista asuu omakotitaloissa, joiden remonttitöihin kotitalousvähennyksestä saatava hyöty on merkittävä. Kysymys on siis kiinteistön kunnossa pysymisen kannalta välttämättömistä toimenpiteistä, joiden siirtäminen tulevaisuuteen ei paranna kuluttajan saamaa verohyötyä. Remonttien lykkääminen voi pahimmillaan johtaa suurempiin vaurioihin ja korjaustarpeisiin.

Kotitalousvähennyksen käyttö

Remonttia tarjoavan yrityksen tulee kuulua ennakkoperintärekisteriin. Yrityksestä kannattaa pyytää rekisteriä koskeva todistus ennen työn tilaamista tai asian voi tarkistaa itse YTJ:n internetsivulta.

Kotitalousvähennys haetaan siten, että maksetut työkorvaukset tai palkat ja palkan sivukulut ilmoitetaan verottajalle internetitse Omaverossa tai postitse lomakkeella 14A (kotitalousvähennys yritykselle maksetusta työkorvauksesta).

Veroedun voi hyödyntää heti ja hakea kuluvan vuoden ennakonpidätysprosentin alentamista verokorttiin kotitalousvähennyksen perusteella. Toinen vaihtoehto on, että kotitalousvähennys pienentää maksetun veron lopullista määrää ja saapuu takaisin kotiin veronpalautuksina tai pienempinä jäännösveroina. 

On tärkeää tarkistaa, että kotitalousvähennys on siirtynyt varsinaiselle veroilmoitukselle. Vähennys myönnetään yleensä sinä vuonna, jona työkorvaus tai palkka ja palkan sivukulut on maksettu.

Jos vähennys unohtuu, kotitalousvähennys on kuitenkin mahdollista hakea myös takautuvasti. Verotoimistoa voi pyytää tekemään oikaisun verotukseen ja huomioimaan kotitalousvähennyksen jopa kolmen vuoden takaa.

Kattoremontteja tehdään talvella

Mielikuvissa remontoinnin sesongiksi mielletään muu aika kuin syksy ja sydäntalvi. Kalusto ja resurssit toteuttaa remontteja läpi vuoden ovat kuitenkin tätä päivää. Jos kotitalousvähennys on jäänyt tältä vuodelta hyödyntämättä, vielä ei ole myöhäistä, mutta kiire voi tulla.

– Vesivek-kattoremontteja ja rännien asennuksia tehdään läpi vuoden. Nykyaikaisella kalustolla ja ammattitaitoisella asentajatiimillä katto rakennetaan säältä suojaan yhden päivän aikana, Lehtola kuittaa.

Kattoremonteissa käytettävien materiaalien maailmanmarkkinahinnat ovat nousseet, ja suunta näyttäisi säilyvän samana. Hintatason nousu korostuu taas kevätsesongissa, joten syksy ja sydäntalvi ovatkin taloudellisen ja ennakoivan remontoijan parasta aikaa.

– Kotitalousvähennys on kuluttajan etu, jolla edistetään työllisyyttä ja saadaan euroja pyörimään kotimaassa. Sen mahdollisuudet ja merkitys pitkäjänteisessä kiinteistöjen kunnossapidossa olisi hyvä tiedostaa, sanoo Vesivekin toimitusjohtaja Jari Lehtola.

Kotitalousvähennyksen voi käyttää sekä kodin että vapaa-ajan asuntoon toteutettaviin remonttikuluihin. Vähennyksen voi tehdä remontoinnin lisäksi kotitalous-, hoiva- ja hoitotyöstä kuten siivouksesta ja pihanhoidosta aiheutuneista kustannuksista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Jari Lehtola, Vesivek Oy, toimitusjohtaja
puh: 0400 664 666
sposti: jari.lehtola@vesivek.fi

Kuvamateriaalipyynnöt:
Sirpa Lehtola, Vesivek, AD
puh: 040 415 3704
sposti: sirpa.lehtola@vesivek.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vesivek Oy
Vesivek Oy
Jasperintie 273
33960 PIRKKALA

http://www.vesivek.fi

Vesivek Oy on yli 40 vuotta vanha suomalainen rakennusalan työllistäjä. Palveluketju tapahtuu turvallisesti ja vastuullisesti ilman alihankkijoita. Vesivek-tuotteet valmistetaan Suomessa. Vuosittain teemme yli 5000 kattoremonttia. Veroeurot jäävät kotimaahan ja asiakkaille tarjoamme vain parasta.

www.vesivek.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vesivek Oy

Keisari vierailee Keravalla lasten hyväksi12.6.2018 06:55:00 EEST | Tiedote

– Vesivek järjestää hyväntekeväisyyshuutokaupan Aki Palsanmäen johdolla Keravalla, osoitteessa Sementtikuja 3, vietetään sunnuntaina 17.6. klo 13:00 alkaen Vesivekin uuden hallin avajaisia, jonne kaikki halukkaat ovat tervetulleita. Tapahtumassa juhlistetaan samalla toukokuussa tapahtunutta nimiuudista, missä Hämeen Laaturemontti ja Vesivek yhdistyivät Vesivek-nimen alle selkeyttääkseen palveluaan. Tapahtumassa kävijät pääsevät juttelemaan ja vaihtamaan ajatuksia toimitusjohtaja Kimmo ”Hiace-Kimmo” Riihimäen kanssa. 500:lle ensimmäiselle kävijälle on tarjolla maukasta hernesoppaa sekä munkkikahvit. Kaikkien kävijöiden kesken arvotaan 1500 euron arvoinen ränni- tai kattoturvatuotepaketti!

Hyväntekeväisyyshuutokauppa Lohjalla - meklarina huutokauppakeisari Aki Palsanmäki29.1.2018 07:45:00 EET | Kutsu

Hämeen Laaturemontti järjestää 11.2.2018 klo 13:00 alkaen Lohjalla uuden toimipaikan avajaiset, jonne kaikki halukkaat ovat tervetulleita. Tapahtumassa kävijät pääsevät juttelemaan ja vaihtamaan ajatuksia toimitusjohtaja Kimmo ”Hiace-Kimmo” Riihimäen kanssa. 500:lle ensimmäiselle kävijälle on tarjolla maukasta läskillä höystettyä hernesoppaa ja tietenkin munkkikahvit!

Menestynyt käsityöläisyrittäjä haluaa kannustaa kädentaitajia – tänä keväänä stipendin saa yli 70 nuorta2.6.2017 15:10:18 EEST | Tiedote

Hämeen Laaturemontin toimitusjohtajan Kimmo Riihimäen nimeä kantava säätiö jakaa kevätlukukauden 2017 päätteeksi stipendejä niin peruskoulun yläluokkien oppilaille kuin myös ammattiin valmistuville nuorille kädentaitajille. Riihimäki haluaa rohkaista nuoria käsityöläisiä hakeutumaan jatko-opiskeluissaan kädentaitoja vaativien ja opettavien alojen pariin. En halua vähätellä lukuaineiden merkitystä, mutta niistä puhuttaessa huomiotta jää usein kaltaiseni, jotka saavat paremmin asioita aikaan käsillään. Kaikki eivät ole hyviä kielissä tai matematiikassa, vaan tykkäävät ja haluavat tehdä käsillään. Haluan kannustaa juuri heitä stipendein, Riihimäki sanoo. Säätiön vuosittain jakamat stipendit on tarkoitettu ensisijaisesti perus- ja ammattikoulun puu-, metalli- ja käsitöiden opiskelijoille. Myös muut kädentaitoja vaativat oppiaineet otetaan huomioon mahdollisuuksien mukaan. Riihimäki kehottaa ihmisiä katsomaan ympärilleen ja miettimään, mihin kaikkeen kädentaitoja tarvitaan myös tulevaisuude

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme