Business Tampere

Vetovoimainen Tampere loistaa myös älykaupunkikehityksessä

Jaa

Tampereen vetovoimaisuus osaajille ja yrityksille näkyy tällä viikolla alkavan Tampere Smart City Week -konferenssin suuressa ja kansainvälisessä osallistujamäärässä sekä Taloustutkimuksen tekemässä Kuntien imago -tutkimuksessa.

Kuva: Laura Vanzo
Kuva: Laura Vanzo

Tampere vetää investointeja ja kiinnostaa kansainvälisiä yrityksiä ja osaajia. Kiinnostus näkyy myös tällä viikolla järjestettävän Tampere Smart City Week -konferenssin osallistujissa. Virtuaaliseen älykaupunkikehityksen tapahtumaan on ilmoittautunut yli 1300 osallistujaa yli 60 eri maastaMaksuttomaan konferenssiin voi ilmoittautua mukaan edelleen. 

- Suomen ja Tampereen monipuolinen innovaatiotoiminta ja kaupunkikehitys yhdessä yritysten ja eri toimijoiden kanssa alkaa näkyä myös erilaisissa kansainvälissä yhteyksissä. Tämän vuoden kansainvälinen älykaupunkikehityksen konferenssimme on puhujien ja osallistujien määrissä mitattuna yksi suurimmista eurooppalaisista tapahtumista tänä vuonna, sanoo Smart Tampere  ekosysteemiohjelman ohjelmajohtaja Seppo Haataja Business Tampereesta. 

Teollisuuden ohjelmistokehitykseen erikoistuneen teknologiayrityksen Wapice Oy:n toimitusjohtaja Pasi Tuominen kertoo, että yrityksen suurin konttori on kasvanut Tampereelle luultavasti sen vuoksi, että kaupungissa on paljon alan koulutusta ja sitä myöten osaajia.  Myös aktiivinen yhteistyö eri toimijoiden välillä saa häneltä kiitosta.  

- Tampereella on paljon osaamista ja monipuolinen yrityskenttä. Kaupungissa suhtaudutaan positiivisesti kaikenlaiseen kehittämistyöhön ja panostetaan digitaalisuuden systemaattiseen hyödyntämiseen. Tampere on selkeästi menossa seuraavalle tasolle kehityksessään ja vastaa elinympäristön muutosten tuomiin haasteisiin erilaisilla ratkaisuilla, kertoo Tuominen. 

Wapice Oy on vastikään valittu toteuttamaan kaupungin IoT-alusta, jonka avulla Tampereella kehitetään lähivuosina kaupunkiympäristön ulkovalaistuksen ohjausjärjestelmää ja yleisesti kaupunkiympäristön sensorointia. Alusta tulee sisältämään avoimia rajapintoja, joita voivat hyödyntää niin koulutustoimijat kuin yrityksetkin. 

Oikeanlainen tekeminen tuottaa kärkipään sijoituksia  

Vetovoima lähtee sisältäpäin, ja siitä kertovat Taloustutkimuksen yritysjohtajille tekemän kyselyn tulokset. Tampere ja kaupunkiseutu menestyivät vuosittain tehtävässä Kuntien imago -tutkimuksessa loistavasti. Kokonaismielikuvan osalta Tampere sijoittui toiselle sijalle ja NPS-suositteluindeksi oli 36 suurimman kunnan joukosta kolmanneksi korkein. Indeksiluku nousi vuodesta 2019 peräti 16 prosenttia. Imagotekijöistä tutkimuksessa selvitettiin 11 eri tekijää. Niistä kahdeksassa Tampere on kärkikymmenikössä. 

- Yritysten innovaatioiden mahdollistaminen vahvoja innovaatio- ja liiketoimintaekosysteemejä tukemalla sekä vahva oppilaitos- ja kuntayhteistyö ovat Tampereen kaupunkiseudun menestystekijöitä. Metropoliluokkaan meidät nostavat työvoiman monipuolinen tarjonta ja hyvä liikenteellinen saavutettavuus. Kansainvälisiä yhteyksiä ja osaamista tarvitsemme edelleen lisää. Tätä tavoitetta tukee erinomaisesti Tampere Smart City Week, toteaa Business Tampereen toimitusjohtaja Harri Airaksinen. 

Tampere Smart City Week -ohjelmaviikon päättää perjantaina 29.1. Tampere Business Forum -tapahtuma. Tampere Business Forumin teemana on "Why invest in Tampere?" ja tapahtumassa esitellään vetovoimaisen Tampereen kaupunkiseudun tarjoamia liiketoiminta- ja investointimahdollisuuksia kansainvälisesti toimiville yrityksille. 

Tampereen sijoituksia kyselyssä imagotekijöiden osalta 

Kokonaismielikuva: sija 2/36 

Suositteluindeksi (NPS): sija 3/36 

Innovaatioiden tukeminen: sija 3/36 

Kunnan markkinointi: sija 5/36 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Laura Vanzo
Kuva: Laura Vanzo
Lataa
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Business Tampere
Business Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

http://www.businesstampere.fi

Business Tampere on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka tehtävä on edistää investointeja sekä luoda paras ympäristö yritystoiminnalle. Yhtiön toimintaa ohjaa Tampereen kaupunkiseudun elinkeinostrategia. Rakennetaan uutta Tampereen seutua. Yhdessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Tampere

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme