Uudenmaan ELY-keskus

Vihdintien (mt 120) jalankulku- ja pyörätien kehittäminen välillä Ainontie – Kaupintie, esisuunnitelma

Jaa
Uudenmaan ELY-keskus, Helsingin kaupunki ja Vantaan kaupunki laativat esisuunnitelmaa nykyisen jalankulku- ja pyörätien kehittämiseksi Vihdintiellä (mt 120) välille Kaupintie-Ainontie. Pääosin Helsingin ja Vantaan alueelle sijoittuvassa esisuunnitelmassa korostetaan toimenpiteitä, jotka parantavat kestävän liikkumisen houkuttelevuutta ja liikenneturvallisuutta.

Esisuunnittelun kohteena on nykyinen jalankulku- ja pyörätie sekä siihen liittyvät joukkoliikennepysäkit odotusalueineen ja niille johtavine kävelyreitteineen. Esisuunnitelman ulkopuolelle rajataan Rajatorpantien ja Kaupintien liittymät sekä Kaupintien pohjoispuolella sijaitseva Mätäojan ylittävä silta.

Esisuunnitelmaluonnoksesta kerätään alueella liikkuvilta palautetta. Karttakyselyn linkki löytyy tiedotteen alta. Kyselyyn voi vastata 22.5–4.6.2023 välisenä aikana.

Palautetta hyödynnetään suunnitteluratkaisuiden arvioinnissa ja suunnitelman viimeistelyssä. Esisuunnitelman on määrä valmistua elokuun 2023 loppuun mennessä. Esisuunnitelman suunnittelukonsulttina toimii Ramboll Finland Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja esisuunnitelmasta antavat:
Uudenmaan ELY-keskus, Herkko Jokela, puh. 0295 021 367, herkko.jokela@ely-keskus.fi
Ramboll Finland Oy, Niko Palo, puh. 020 755 611, niko.palo@ramboll.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan ELY-keskus
Opastinsilta 12 A, 2. krs
00520 Helsinki

0295 021 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan ELY-keskus

NTM-centralen i Nyland genomför kartläggningar av källor i områdena Första och Andra Stängselåsen29.5.2023 13:00:00 EEST | Tiedote

NTM-centralen i Nyland utreder källornas tillstånd och eventuella iståndsättningsbehov. Utredningsobjekten är områdena Första och Andra Stängselåsen i Hangö, Lojo, Sjundeå, Vichtis och Högfors. Terrängkartläggningar görs under sommaren och hösten 2023. Källor i naturtillstånd är sällsynta i södra Finland. Källorna har försvunnit eller förändrats särskilt till följd av dikning, men genom iståndsättning kan de återställas nära sitt naturtillstånd. Tack vare iståndsättningsåtgärderna för källorna har värdefulla arter möjlighet att återhämta sig. Sådana alltmer sällsynta arter är till exempel många orkidéer, såsom knottblomster och kärrknipprot. Utredningarna är en del av livsmiljöprogrammet Helmi som finansieras av miljöministeriet och där naturmiljöer iståndsätts. Vid iståndsättningarna kontaktas markägarna och de egentliga iståndsättningsarbetena utförs med markägarnas samtycke. Livsmiljöprogrammet Helmi (Miljöministeriet)

Uudenmaan ELY-keskus toteuttaa lähdekartoituksia Ensimmäisen ja Toisen Salpausselän alueilla29.5.2023 13:00:00 EEST | Tiedote

Uudenmaan ELY-keskus selvittää lähteiden tilaa sekä niiden mahdollisia kunnostustarpeita. Selvityskohteina ovat Ensimmäisen ja Toisen Salpausselän alueet Hangossa, Lohjalla, Siuntiossa, Vihdissä ja Karkkilassa. Maastokartoituksia tehdään kesän ja syksyn 2023 aikana. Luonnontilaiset lähteet ovat Etelä-Suomessa harvinaisia. Lähteet ovat hävinneet tai muuttuneet erityisesti ojituksen seurauksena, mutta kunnostuksilla niitä voidaan palauttaa lähelle luonnontilaa. Lähteiden kunnostustoimien ansiosta arvokkaalla lajistolla on mahdollisuus elpyä. Tällaisia harvinaistuneita lajeja ovat esimerkiksi monet kämmekät, kuten sääskenvalkku ja suoneidonvaippa. Selvitykset ovat osa ympäristöministeriön rahoittamaa Helmi-elinympäristöohjelmaa, jossa kunnostetaan luonnonympäristöjä. Kunnostuksista ollaan yhteydessä maanomistajiin ja varsinaiset kunnostustyöt tehdään maanomistajien suostumuksella. Helmi-ohjelma (Ympäristöministeriö)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme