MessukeskusMessukeskusMessukeskusMessukeskus

Vihreä talous entistä tärkeämpää yrityksille

Jaa

Green Economy Business Summit avaa vihreää taloutta yritysten näkökulmasta. Tapahtumassa keskustellaan siitä, miten riittävä taloudellinen hyvinvointi turvataan samalla kun ympäristökuormitusta vähennetään. Nyt ensimmäistä kertaa järjestettävä yritysjohdolle ja sidosryhmille kohdennettu Green Economy Business Summit järjestetään keskiviikkona 8.6.2022 Helsingin Messukeskuksessa.

Green Economy Business Summitin ohjelma on koottu yhdessä metsäteollisuuden ja kemianteollisuuden toimijoiden kanssa ja se järjestetään johtavien alan ammattitapahtumien yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa.  


”On tärkeää, että Suomen vientiteollisuuden ja kansantalouden merkittävät tukijalat metsäteollisuus ja kemianteollisuus käyvät aktiivista keskustelua, kuinka alojen kunnianhimoiset ilmastotavoitteet voidaan saavuttaa. Suomella on erinomainen mahdollisuus ottaa isompaa roolia tulevaisuuden ilmastoratkaisujen kehittäjänä”, sanoo Kemianteollisuus ry:n toimitusjohtaja Mika Aalto. ”Vihreä siirtymä on elintärkeää ja se määrittää tulevaisuutemme. Kemianteollisuus tavoittelee hiilineutraaliutta Suomessa vuoteen 2045 mennessä pienentämällä hiilijalanjälkeä ja kasvattamalla kädenjälkeä. Hiilineutraaliuteen pääseminen vaatii merkittäviä panostuksia tutkimukseen, kehitykseen ja innovaatioihin – ja lisäksi tarvitaan paljon päästötöntä, toimitusvarmaa ja kansainvälisesti kilpailukykyistä sähköä. Kemianteollisuuden alalla on mahdollisuus olla kokoaan suurempi ilmastohaasteen ratkaisija – niin kansallisesti kuin kansainvälisesti.”


Summitin avaa Mika Aalto. Pääpuheenvuoron Circular bioeconomy – a sustainablesource of growth pitää yliasiamies Jyrki Katainen Sitrasta. 
 
Toisen pääpuheenvuoron Chemicals industry, green transition and resilience for the EU economypitää videoyhteydellä Euroopan komissiossa sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton. Paikan päällä Messukeskuksessa on johtaja KristinSchreiber Euroopan komissiosta vastaamassa mahdollisiin kysymyksiin. 

Tapahtumassa käydään keskustelua huomisen biotaloutta, taloutta ja kiertotaloutta muokkaavista megatrendeistä.  Paneelikeskusteluun How to reachsustainability and climateneutrality at companylevelosallistuvat toimitusjohtaja Ilkka Hämälä Metsä Group Oyj:stä toimitusjohtaja Salla Roni-Poranen Borealis Polymers Oy:stä, hiilineutraalit ratkaisut -liiketoiminta-alueen johtaja Jussi Manninen VTT:ltä ja Home Care Chief R&D Officer Mike ParkingtonUnileveriltä. Paneelin moderaattorina on toimittaja Katri Makkonen.  

Green Economy Business Summitin päätöspuheenvuoron pitää johtaja, pääekonomisti Maarit Lindström Metsäteollisuus ry:stä.  
 
Green Economy Business Summit järjestetään 8.6. kemian alan ChemBio Finland -tapahtuman ja Helsinki Chemicals Forumin sekä metsäteollisuuden PulPaper-tapahtuman yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa. Messukeskus järjestää tapahtumat yhteistyössä alan toimijoiden, ChemBio Finland  -tapahtuman Kemian Seurojen, Suomen Bioteollisuus ry:n  ja Kemianteollisuus ry:n ja PulPaper-tapahtuman Puunjalostusinsinöörit ry:n kanssa.  
 

ChemBio Finland 2022 (8.-9.6.)  
Helsinki Chemicals Forum 2022 (8.-9.6.)  
PulPaper 2022 (7.-9.6.).  

Lisätietoja: 

Liiketoimintapäällikkö Marcus Bergström, puh. 044 562 4524, marcus.bergström@messukeskus.com 
PulPaper: tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com 
ChemBio Finland, Helsinki Chemicals Forum: tiedottaja Anu-Eveliina Mattila, puh. 050 555 6183, anu-eveliina.mattila@messukeskus.com 

www.pulpaper.fi 
www.helsinkicf.eu 
www.chembiofinland.fi 

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

PulPaper 2022 -tapahtuman koko ohjelma julkaistu24.5.2022 13:43:38 EEST | Tiedote

Metsäteollisuuden kansainvälinen PulPaper 2022 -tapahtuma järjestetään tiistaista torstaihin 7. – 9.6.2022 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuma koostuu näyttelystä, johon osallistuu noin 250 yritystä ja ohjelmasta, joka on kokonaisuudessaan englanniksi. Ohjelmaa järjestetään messualueen Future Squarella ja tapahtumassa on kaksi maksullista seminaaria PulPaper Conference ja Green Economy Business Summit. Tapahtuma tarjoaa lisäksi paljon verkostoitumistilaisuuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme