Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Vihreää siirtymää edistävien hankkeiden hakemukset etusijalle aluehallintovirastoissa

Jaa
Vihreä siirtymä vie Suomea kohti fossiilivapautta. Me aluehallintovirastoissa olemme mukana talkoissa: jos ympäristö- tai vesitaloushanke edistää vihreää siirtymää, lupaamme käsitellä sen hakemuksen nopeammin.

Mikä on vihreä siirtymä?

Vihreä siirtymä tarkoittaa muutosta kohti ekologisesti kestävää taloutta ja kasvua. Ylikulutus on aiheuttanut ilmaston lämpenemistä ja vahingoittanut luontoa ja sen monimuotoisuutta. Suomen tavoitteena on olla ensimmäinen fossiilivapaa hyvinvointiyhteiskunta.

Etusijamenettelyllä lyhyempi hakemuksen käsittelyaika

Vuosina 2023–2026 pyrimme aluehallintovirastoissa tukemaan vihreää siirtymää edistäviä hankkeita siten, että annamme niille etusijan vesitalous- ja ympäristölupahakemusten käsittelyssä. Toiminnanharjoittajan täytyy pyytää etusijamenettelyn soveltamista kohdallaan, jotta voimme käsitellä hänen hakemuksensa nopeammin.

Vihreän siirtymän hankkeilla on oma sivu osoitteessa https://avi.fi/vihrea-siirtyma-2023-2026. Löydät sivulta tietoa, millaiset hakemukset voivat saada etusijan. Lisäksi sivulla on ympäristöministeriön laatima ohje etusijasta ja ei merkittävää haittaa -periaatetta koskevan selvityksen tekemisestä.

Lisätietoja:

Ympäristöasioiden asiakaspalvelu
https://www.ely-keskus.fi/ymparistoasiakaspalvelu
p. 0295 020 900 (ma–pe klo 9–16, pvm/mpm)
ympariston.asiakaspalvelu@ely-keskus.fi
ympariston.asiakaspalvelu@avi.fi

Johanna Ahonen
johtaja, ympäristöluvat, Itä-Suomen aluehallintovirasto
etunimi.sukunimi@avi.fi

Sami Koivula

johtaja, ympäristöluvat, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto
etunimi.sukunimi@avi.fi

Tarja Savea
johtaja, ympäristöluvat, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto
etunimi.sukunimi@avi.fi

Veli-Matti Uski
johtaja, ympäristöluvat, Etelä-Suomen aluehallintovirasto
etunimi.sukunimi@avi.fi


https://avi.fi/vihrea-siirtyma-2023-2026

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Ungdomarnas säkerhet vid inlärning i arbetet är huvudsakligen på god nivå30.3.2023 07:26:23 EEST | Tiedote

I Finland finns det på olika arbetsplatser ett stort antal studerande på inlärning i arbetet. Även inom farliga arbeten. Arbetarskyddsmyndigheterna har under de senaste åren väglett och övervakat läroanstalterna intensifierat angående säkerheten vid inlärning i arbetet. ”Vi har strävat efter att särskilt stöda förebyggandet av olyckor i arbetet, fysisk belastning samt risker med kemiska och biologiska agenser vid inlärning i arbetet”, säger överinspektör Jan Mikkonen.

Nuorten työssäoppimisen turvallisuus pääosin hyvällä tolalla29.3.2023 07:26:56 EEST | Tiedote

Suomessa on eri työpaikoilla runsaslukuinen määrä opiskelijoita työssä oppimassa. Myös vaarallisissa töissä. Työsuojeluviranomaiset ovat viimeisen parin vuoden aikana opastaneet ja valvoneet tehostetusti oppilaitoksia työturvallisuudessa. ”Olemme pyrkineet tukemaan erityisesti sitä, että työssäoppimisessa hallittaisiin työtapaturmien torjunta, fyysinen kuormitus sekä kemiallisten- ja biologisten tekijöiden riskit”, sanoo ylitarkastaja Jan Mikkonen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme