Prysmian Group Finland Oy

Vihreän siirtymän investointi Kirkkonummella etenee: kaapelitornin rakennuslupahakemus jätetty ja havainnekuvat julkistettu

Jaa

Maailman suurin kaapelivalmistaja Prysmian Group ilmoitti syyskuussa rakentavansa uuden 185 metriä korkean kaapelinvalmistustornin Kirkkonummen Pikkalan tehtaalle. Torni on osa Prysmian Groupin 100 miljoonan euron vihreän siirtymän investointia, jonka avulla yhtiö laajentaa Pikkalan tehdasta ja kasvattaa suurjännitteisten merikaapelien tuotantokapasiteettia vuoteen 2024 mennessä. Yhtiö on tällä viikolla jättänyt uuden tornin rakennuslupahakemuksen, jonka käsittelyn odotetaan vievän noin 2-3 kuukautta. Prysmian Group julkaisee nyt myös tornin havainnekuvat.

Prysmian Group havainnekuva: uusi kaapelinvalmistustorni idästä päin katsottuna
Prysmian Group havainnekuva: uusi kaapelinvalmistustorni idästä päin katsottuna

Prysmian Groupin investointi Pikkalan tehtaalle on suora investointi vihreään siirtymään ja tukee uusiutuvan energian käyttöönottoa. Pikkalassa valmistettuja merikaapeleita tullaan käyttämään laajasti muun muassa suurten merituulivoimapuistojen sähkösiirtoon etenkin Suomen ja Pohjois-Euroopan alueilla. Uusinta teknologiaa edustavien merikaapelien tuotanto edellyttää uuden, ajanmukaisen tornin rakentamista Pikkalan tehtaalle. Tämä vahvistaa entisestään Pikkalan asemaa yhtenä maailman johtavana suurjännitekaapelien valmistajana.

Suurjännitteisten kaapelien valmistuksen ja laadunvalvonnan kriittisiin työvaiheisiin kuuluu niin sanottu pystysuora vulkanointi, minkä takia valmistuksessa tarvitaan tornia. Pikkalan tehtaan alueella sijaitsee entuudestaan vuonna 1974 rakennettu torni, jonka korkeus on 75 metriä. Sen läheisyyteen rakennettavan uuden tornin korkeudeksi tulee 185 metriä.

”Olemme jättäneet uuden kaapelinvalmistustornin rakennuslupahakemuksen tällä viikolla. Kun rakennuslupaprosessi saadaan aikanaan päätökseen, voimme aloittaa tornin rakentamisen välittömästi. Suunnitelmiemme mukaan se olisi valmis vuonna 2024”, sanoo Prysmian Group Finlandin maajohtaja Ferdinando Quartuccio.

”Hakemuksen yhteydessä julkaisimme myös ensimmäiset havainnekuvat tornista. Rakennuksen mitat tulevat kaapeleiden valmistukseen ja tornin käyttöön liittyvistä teknisistä vaatimuksista. Näiden lisäksi suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota tornin ulkoasuun, kuten muotoon ja väriin, jotta se sopisi mahdollisimman hyvin ympäristöönsä. Valmistuessaan Pikkalan tehtaan torni edustaa alan edistyksellisintä kaapelinvalmistusteknologiaa maailmassa”, Quartuccio jatkaa.

Prysmian Groupin investoinnin odotetaan tuovan Pikkalaan yhteensä 100 – 120 uutta työpaikkaa tuotteiden valmistukseen sekä korkean osaamisen asiantuntijatehtäviin. Investoinnin myötä suurjännitteisten merikaapeleiden tuotantomääriä voidaan kasvattaa Pikkalan tehtaalla 400 kilometrillä vuodessa.

Yhteyshenkilöt

Ferdinando Quartuccio, toimitusjohtaja, Prysmian Group Finland Oy
Puhelin 045 7820 0385 | Sähköposti: Ferdinando.Quartuccio(at)prysmiangroup.com

Susanna Hovi-Skrifvars, markkinointi ja viestintäpäällikkö, Prysmian Group Finland Oy Puhelin 040 922 0362 | Sähköposti: Susanna.Hovi(at)prysmiangroup.com

Kuvat

Prysmian Group havainnekuva: uusi kaapelinvalmistustorni idästä päin katsottuna
Prysmian Group havainnekuva: uusi kaapelinvalmistustorni idästä päin katsottuna
Lataa
Prysmian Group havainnekuva: uuden kaapelinvalmistustornin huippu
Prysmian Group havainnekuva: uuden kaapelinvalmistustornin huippu
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Prysmian Group Finland Oy
Prysmian Group Finland Oy
Kaapelitie 68
02490 Pikkala

+358 10 5661https://fi.prysmiangroup.com/

Prysmian Group Finland Oy

Valmistamme maa- ja merikaapelijärjestelmiä sähkön siirtoon ja jakeluun, sekä räätälöityjä ratkaisuja vaativiin erityistarpeisiin. Valikoimiimme kuuluvat lisäksi asennuskaapelit ja -tuotteet, sekä infrastruktuurirakentamisen ratkaisut ja televiestinnän kaapelijärjestelmät. Tarjoamme markkinoiden laajimman kaapelivalikoiman Suomessa. Työllistämme yli 600 ihmistä tehtaillamme Kirkkonummen Pikkalassa ja Oulun Ruskossa. www.prysmiangroup.fi

Olemme osa maailman suurinta energia- ja telekaapeleiden sekä kaapelijärjestelmien toimittajaa, Prysmian Groupia. Konsernin palveluksessa työskentelee noin 29 000 henkeä yli 50 maassa. Yhtiöllä on 108 tehdasta ja 26 tuotekehityskeskusta ympäri maailmaa. Konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli 12,736 miljardia euroa. Vuonna 2021 yhtiö sijoittui ensimmäiseksi Dow Jones Sustainability World Indexin sarjassa ELQ Electrical Components & Equipment. Prysmian Groupin osakkeet on listattu Italian pörssiin (FTSE MIB -lista). Lisätiedot: www.prysmiangroup.com

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Prysmian Group Finland Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme