Vihreät - De Gröna

Vihreiden Atte Harjanne: Hallituksen keinopaketti puuttuu kohtuuttomiin sähkölaskuihin

Jaa
Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Atte Harjanne toteaa, että hallituksen puolueille esittelemät keinot ovat oikein määriteltynä ja kohdennettuna toimiva kokonaisuus vaikeaan tilanteeseen tarttumiseksi.

Hallitus esitteli maanantaina eduskuntapuolueille takautuvan kertakorvauksen, maksuaikojen pidennyksen ja joustoihin kannustavan hintasääntelyn keinoina puuttua korkeiden sähköhintojen aiheuttamiin kohtuuttomiin tilanteisiin. Harjanteen mukaan nämä ovat oikein määriteltynä ja kohdennettuna toimiva työkalupaketti vaikeaan tilanteeseen.

– On tärkeää puuttua sähkön hintojen kohtuuttomiin seurauksiin. Samalla on tärkeää varmistaa, että kannustimet sähkön säästöön ja joustoon sekä vastaavasti sen tuotantoon ja uusiin investointeihin säilyvät, Harjanne kommentoi.

Takautuvasti maksettava kertakorvaus muistuttaa Harjanteen mukaan vihreiden energiarahamallia. Vihreiden jo keväällä ehdottama energiaraha olisi tuki sitä eniten tarvitseville lisääntyneisiin energiakustannuksiin poikkeustilanteissa. Tällainen tuki varmistaisi, että ihmisten ahdinko hellittäisi, mutta vaarantamatta energian riittävytttä.

–  Tukea saisivat sitä tarvitsevat, kannustimet säästää energiaa säilyisivät ja samalla tukieurot varattaisiin nimenomaan pieni- ja keskituloisille. Tällaiselle tuenmaksumallille voi olla myös tulevaisuudessa käyttöä, ja tulevalla hallituskaudella olisikin luotava valmis ratkaisu kansalaisten kriisitukimallille, jotta emme jatkossa olisi vastaavassa tilanteessa, Harjanne kommentoi.

Harjanteen mukaan nyt käsillä oleva tilanne korostaa myös tarvetta energiansäästötoimien tehostamiseen ja uuden, päästöttömän energian rakentamisen vauhdittamiseen.

–  Esitetyt keinot auttavat lievittämään energiapulan seurauksia. Kriisin juurisyyhyn auttaa vain kysynnän vähentäminen ja uuden tuotannon rakentaminen, Harjanne muistuttaa.

Lue lisää Vihreiden blogista: https://www.vihreat.fi/ajankohtaista/hallituksen-keinopaketti-puuttuu-kohtuuttomiin-sahkolaskuihin/ 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Vihreiden Harjanne ja Elo: Paremmalla kaupunkipolitiikalla luodaan kestävää hyvinvointia ja ratkotaan suurimpia ongelmia17.3.2023 16:17:59 EET | Tiedote

Kaupungeilla on keskeinen rooli talouden uudistamisessa ja osaamisen pohjaavan hyvinvoinnin luomisessa. Samalla kaupunkeja tarvitaan myös ilmastokriisin ja luontokadon pysäyttämisessä. Monet Suomen kannalta keskeiset ongelmat kohdataan ja ratkaistaankin juuri kaupungeissa. Vihreät julkaisivat tänään teesinsä parempaan kaupunkipolitiikkaan.

Ohisalo: Lapsiperheköyhyyden torjunnasta ei saa tinkiä ensi hallituskaudellakaan9.3.2023 11:33:28 EET | Tiedote

Lapsena koettu köyhyys jättää pitkän jäljen koko elämän ajaksi. Pienituloisia lapsiperheitä on tuettava, eikä siihen riitä vain yhden vuoden väliaikaiset sosiaaliturvan korotukset. Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo esittää blogikirjoituksessaan korotusten muuttamista pysyviksi ja kotipalvelun palauttamista 1990-luvun lamaa edeltäneelle tasolle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme