Helsingin Vihreät ry

Vihreiden Atte Harjanne Helenin hallituksen puheenjohtajaksi

Jaa
Helen Oy:n hallituksen puheenjohtaja Osmo Soininvaara eroaa tehtävästään ja uutena puheenjohtajana aloittaa Atte Harjanne. Soininvaara valittiin tehtävään vuoden 2021 kuntavaalien jälkeen kaksivuotiskaudeksi 2021–2023 ja Harjanne puolestaan kaksivuotiskaudeksi 2023–2025.

“Puheenjohtajuuteni osui myrskyisään kauteen, mutta Helen on selvinnyt hyvin energiamurroksesta ja Putinin sodan tuottamasta energiakriisistä. Reitti kivihiilen polttajasta Suomen vahvimmaksi energiayhtiöksi on ollut vaikea mutta tuloksellinen”, summaa väistyvä puheenjohtaja Osmo Soininvaara.

Helenin hallituksen tuleva puheenjohtaja Atte Harjanne on vihreiden kaupunginvaltuutettu ja toisen kauden kansanedustaja. Aiempaa työkokemusta Harjanteella on ilmastonmuutoksen vaikutusten tutkijana, ja Harjanne on ollut näkyvä energiapoliittinen vaikuttaja.

Uudessa tehtävässä Harjanne kertoo aloittavansa innolla. “Vastuu on myös tietysti merkittävä. Helen, kuten koko energiasektori, on keskellä suurta ja välttämätöntä murrosta kohti päästötöntä ja ekologisesti kestävää taloutta. Se pitää tehdä vauhdilla”, hän toteaa.

“Murros heijastuu paitsi sähkön ja lämmön tuotantoon, myös liiketoimintaan laajemmin. Asiakaskeskeisyys ja innovatiivisuus ovat avainasemassa, jotta pärjää kilpailluilla markkinoilla.”

Uusi puheenjohtaja valitaan Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaostossa tiistaina 2.5.2023. Helen Oy on Helsingin kaupungin omistama yhtiö.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Vihreät ry
Mannerheimintie 15b A
00260 Helsinki

http://www.helsinginvihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin Vihreät ry

Helsingin kaupunginvaltuuston uusi puheenjohtaja valitaan keskiviikkona22.5.2023 15:37:34 EEST | Tiedote

Helsingin vihreä valtuustoryhmän valitsee keskiviikkona 24.5. klo 16 alkavassa ryhmäkokouksessa, ketä se esittää Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi. Lopullisen valinnan tekee kaupunginvaltuusto, mutta tehtävä on vihreiden. Kaksi vuotta kaupunginvaltuuston puheenjohtajana toiminut Fatim Diarra luopuu tehtävästä kesällä. Diarra valittiin kansanedustajaksi kevään 2023 eduskuntavaaleissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme