Vihreät - De Gröna

Vihreillä yli tuhat ehdokasta aluevaaleissa

Jaa

Vihreillä on 1073 ehdokasta tammikuun 2022 aluevaaleissa. Vihreät jättivät täydet ehdokaslistat viidellä hyvinvointialueella. Tieto perustuu tilanteeseen vaalilistojen sulkeutuessa 14.12. klo 16.

– On tärkeää, että uusien hyvinvointialueiden sosiaali- ja terveyspalveluista on päättämässä moninainen joukko ihmisiä. Yhtä lailla kovia sote-osaajia ja palveluiden käyttäjiä eri taustoista ja eri kokoisilta paikkakunnilta. Vihreiden ehdokasjoukko näissä vaaleissa onkin asiantunteva ja monipuolinen, ja uskon että se tulee heijastumaan myös vaalitulokseen, puoluesihteeri Veli Liikanen sanoo.

Vihreiden ehdokkaista on naisia noin 59 %, miehiä noin 41 % ja muita alle 1 %. Ehdokkaiden keski-ikä on 45 vuotta ja eniten ehdokkaita on ikäryhmässä 36–45, joiden osuus on noin 31 % kaikista ehdokkaista. Alle 30-vuotiaita on 13 % ehdokkaista.

– Myös nuoria ehdokkaita on lähtenyt mukaan ilahduttavan paljon. Uskon että tämä antaa osviittaa siitä, että nämä vaalit kiinnostavat myös nuoria, Liikanen sanoo.

Liikanen on tyytyväinen myös siihen, miten ehdokkaita on löytynyt koko maasta.   

– Saimme täydet ehdokaslistat Keski-Suomessa, Länsi-Uudellamaalla, Pirkanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla ja Varsinais-Suomessa. Keskuskaupunkien ohella ehdokkaita on paljon myös pienemmillä paikkakunnilla, kuten Pelkosenniemellä Lapissa, Pöytyällä Varsinais-Suomessa ja Miehikkälässä Kymenlaaksossa. Näissä vaaleissa vihreitä ehdokkaita voi äänestää kaikkialla, missä vaaleja käydään, Liikanen lisää.

Lähestyvät aluevaalit ovat herättäneet mielenkiintoa myös kentällä.

– Olen pitkin syksyä kiertänyt maakuntia, ja jokaisella torilla on riittänyt aluevaaleista kiinnostuneita ihmisiä. Hyvinvointialueilla päätetään ihmisiä lähellä olevista asioista: neuvoloista, vammaispalveluista ja päihdeongelmaisten auttamisesta. Siitä, miten pystymme tarjoamaan matalan kynnyksen mielenterveyspalveluita tai maksutonta ehkäisyä nuorille, Vihreiden puheenjohtajan sijainen Iiris Suomela toteaa.

– Näissä vaaleissa jokainen suomalainen voi olla vaalivoittaja. On kyse sitten vähemmistöistä, pienituloisista tai pienessä kunnassa asuvista, sosiaali- ja terveyspalveluiden on palveltava ihan kaikkia, Suomela korostaa.

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Vihreiden Iiris Suomela: “Myös yksinasuvia on tuettava hintojen noustessa”12.8.2022 11:34:46 EEST | Tiedote

Koronakriisin ja Ukrainan sodan myötä nousevat hinnat laittavat monet suomalaiset ahtaalle, mutta inflaatio osuu erityisen kovaa pienituloisiin. Näistä pienituloisimmista kotitalouksista 79 prosenttia on yhden hengen kotitalouksia. Yksinasuvat ovat siis voimakkaasti yliedustettuna pienituloisten joukossa. Vihreiden varapuheenjohtaja Iiris Suomela esittää Vihreässä blogissa lisätoimia yksinasuvien tukemiseksi osana syksyn lisätalousarvioita ja ensi vuoden budjettia.

Vihreät esittää kouluruokailun laajentamista iltoihin ja viikonloppuihin lapsiperheiden tukemiseksi ruoan hintojen noustessa15.7.2022 12:30:01 EEST | Tiedote

Elinkustannusten nousu koskettaa erityisesti monia pienituloisia lapsiperheitä. Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö Itlan mukaan jopa 13 000 lasta on riskissä pudota köyhyyteen hintojen nousun vuoksi. Vihreät esittää kouluruokailun laajentamista iltoihin ja viikonloppuihin auttamaan lapsiperheitä kohoavien ruoan hintojen kanssa.

Vihreiden Outi Alanko-Kahiluoto: Lapsille kesän puistoruokailu koko maahan23.6.2022 11:57:49 EEST | Tiedote

Vihreät esittää, että Suomen jokaisessa kunnassa tulisi tarjota kaikille alle 16-vuotiaille lämmin ateria arkipäivisin, kirjoittaa Outi Alanko-Kahiluoto Vihreässä blogissa. Hurja inflaation kiihtyminen ja ruoan hinnan nousu osuu kipeästi pienituloisiin lapsiperheisiin, eivätkä kaikki lapset saa kesäaikaan lainkaan lämmintä ruokaa. Suomen jokaisessa kunnassa tulisi Alanko-Kahiluodon mukaan tarjota kaikille alle 16-vuotiaille lämmin ateria arkipäivisin. Helsingissä puistoruokailu täytti tänä vuonna jo 70 vuotta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme