Vihreät - De Gröna

Vihreillä yli tuhat ehdokasta aluevaaleissa

Jaa

Vihreillä on 1073 ehdokasta tammikuun 2022 aluevaaleissa. Vihreät jättivät täydet ehdokaslistat viidellä hyvinvointialueella. Tieto perustuu tilanteeseen vaalilistojen sulkeutuessa 14.12. klo 16.

– On tärkeää, että uusien hyvinvointialueiden sosiaali- ja terveyspalveluista on päättämässä moninainen joukko ihmisiä. Yhtä lailla kovia sote-osaajia ja palveluiden käyttäjiä eri taustoista ja eri kokoisilta paikkakunnilta. Vihreiden ehdokasjoukko näissä vaaleissa onkin asiantunteva ja monipuolinen, ja uskon että se tulee heijastumaan myös vaalitulokseen, puoluesihteeri Veli Liikanen sanoo.

Vihreiden ehdokkaista on naisia noin 59 %, miehiä noin 41 % ja muita alle 1 %. Ehdokkaiden keski-ikä on 45 vuotta ja eniten ehdokkaita on ikäryhmässä 36–45, joiden osuus on noin 31 % kaikista ehdokkaista. Alle 30-vuotiaita on 13 % ehdokkaista.

– Myös nuoria ehdokkaita on lähtenyt mukaan ilahduttavan paljon. Uskon että tämä antaa osviittaa siitä, että nämä vaalit kiinnostavat myös nuoria, Liikanen sanoo.

Liikanen on tyytyväinen myös siihen, miten ehdokkaita on löytynyt koko maasta.   

– Saimme täydet ehdokaslistat Keski-Suomessa, Länsi-Uudellamaalla, Pirkanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla ja Varsinais-Suomessa. Keskuskaupunkien ohella ehdokkaita on paljon myös pienemmillä paikkakunnilla, kuten Pelkosenniemellä Lapissa, Pöytyällä Varsinais-Suomessa ja Miehikkälässä Kymenlaaksossa. Näissä vaaleissa vihreitä ehdokkaita voi äänestää kaikkialla, missä vaaleja käydään, Liikanen lisää.

Lähestyvät aluevaalit ovat herättäneet mielenkiintoa myös kentällä.

– Olen pitkin syksyä kiertänyt maakuntia, ja jokaisella torilla on riittänyt aluevaaleista kiinnostuneita ihmisiä. Hyvinvointialueilla päätetään ihmisiä lähellä olevista asioista: neuvoloista, vammaispalveluista ja päihdeongelmaisten auttamisesta. Siitä, miten pystymme tarjoamaan matalan kynnyksen mielenterveyspalveluita tai maksutonta ehkäisyä nuorille, Vihreiden puheenjohtajan sijainen Iiris Suomela toteaa.

– Näissä vaaleissa jokainen suomalainen voi olla vaalivoittaja. On kyse sitten vähemmistöistä, pienituloisista tai pienessä kunnassa asuvista, sosiaali- ja terveyspalveluiden on palveltava ihan kaikkia, Suomela korostaa.

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Emma Kari: On selvitettävä, tarvitaanko Suomeen luontolaki ja luonnonsuojelun rahoitukselle tietty osuus bruttokansantuotteesta15.12.2021 14:29:42 EET | Tiedote

– Juuri nyt on tärkeää saada pitkään valmisteltu luonnonsuojelulaki maaliin, joka monilta osin parantaa nykyistä luonnonsuojelun tasoamme. Samalla on syytä pohtia, tarvitaanko Suomeen luonto- tai biodiversiteettilakia. Se voisi olla luonteeltaan ilmastolain kaltainen laki, joka kokoaisi yhteen tavoitteemme ja keinomme luontokadon pysäyttämiseksi Suomessa, sanoi ympäristö- ja ilmastoministeri Emma Kari tänään pidetyssä metsäluonnon tilaa kästtelevässä infotilaisuudessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme