Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Viidesluokkalaisten piirustuskilpailun voitto Imatralle

Jaa

Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuustyöryhmä järjesti viidettä kertaa Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan alueen viidesluokkalaisille piirustuskilpailun aiheella ”tarkkaamattomuus liikenteessä”.

1.palkinto: oppilas Itä-Suomen koulusta Imatralta
1.palkinto: oppilas Itä-Suomen koulusta Imatralta

Kilpailulla työryhmä halusi korostaa tarkkaavaisuuden tärkeyttä liikenteessä ja luoda mahdollisuuden liikenneturvallisuusasioiden luontevaan käsittelyyn kouluissa. Koronan aiheuttamien koulutyön poikkeusjärjestelyjen vuoksi kilpailuaikaa pidennettiin alkukeväästä loppusyksyyn.

Poikkeusoloista huolimatta kilpailuun osallistui edellisvuosien kilpailuja vastaava määrä töitä, yhteensä 132 piirustusta, 7 eri kunnasta ja 14 koulusta. Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuustyöryhmä valitsi 2.12.2020 kokouksessaan voittajakolmikon. 

Liikenneturvallisuustyöryhmässä parhaiden töiden valintaäänestyksessä kisa voitosta käytiin kahden tasaväkisen työn välillä. Kärkikaksikosta voittajaksi valittiin imatralaisen oppilaan työ.

Palkitut työt ovat liitteenä.

Palkittujen töiden lisäksi kolmen oppilaan työt saivat kunniamaininnat. Kunniamaininnat saivat kaksi oppilasta Vahteron koulusta Kouvolasta, ja oppilas Husulan koulusta Haminasta.

Kilpailussa voittaneille ja kunniamaininnan saaneille palkinnot ja kunniakirjat on toimitettu kouluihin. Voittajalle luovutettiin pääpalkinto (Jopo ja pyöräilykypärä) Itä-Suomen koululla Imatralla perjantaina 11.12.2020 Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuusryhmän puolesta palkinnon luovuttivat ELY-keskuksen ja Liikenneturvan edustajat.

Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuustyöryhmä kiittää kaikkia kilpailuun osallistuneita kouluja ja opettajia, jotka käsittelivät aihetta oppitunnilla ja mahdollistivat oppilaiden osallistumisen.

Yhteyshenkilöt

- Kaakkois-Suomen ELY-keskus, liikenneturvallisuusvastaava Janne Saarikoski,
puh. 0295 024 045
- Liikenneturva, yhteyspäällikkö Tarja Korhonen, p. 040 534 1183.

Kuvat

1.palkinto: oppilas Itä-Suomen koulusta Imatralta
1.palkinto: oppilas Itä-Suomen koulusta Imatralta
Lataa
2. palkinto: oppilas Korkeakosken koulusta Kotkasta
2. palkinto: oppilas Korkeakosken koulusta Kotkasta
Lataa
3.palkinto: oppilas Ruokolahden koulusta
3.palkinto: oppilas Ruokolahden koulusta
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Salpausselänkatu 22 (PL 1041)
45101 Kouvola

0295 029 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kaakkois-suomi

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. ELY-keskus hoitaa elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, liikenteeseen ja infrastruktuuriin sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus kehittää ja tukee taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. ELY-keskus toimii tiiviissä yhteistyöverkostossa alueen, kansalaisten, yritysten, yhteisöjen ja muiden toimijoiden hyväksi tavoitteenaan kestävä ja elinvoimainen Kaakkois-Suomi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Vapaa-ajankalastajat ja kalatalousviranomainen määrittävät Kaakkois-Suomen vaelluskalavesistöjen koskia22.4.2021 11:07:20 EEST | Tiedote

Itäiseen Suomenlahteen laskevien vaelluskalajokien koskikartoitus on hyvällä mallilla. Suomen Vapaa-ajankalastajien ja ELY-keskuksen kalatalousviranomaisen yhteishankkeessa on alueen kalastuksellisesti merkittävät koski- ja virta-alueet kartoitettu maastokäynnein. Lopullisten paikkatietojen Kalastusrajoitus.fi -palveluun siirtämisen jälkeen on kalastajien helppo todeta, millä alueilla koskialueisiin liittyvät määräykset ovat voimassa. Myös jokiin nousevat kalat kiittävät saadessaan kotikoskissaan kuturauhan.

Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuustyön toimintakatsaus 2020: Yhdeksässä kunnassa toteutui tieliikenteen kuolemien nollavisio7.4.2021 08:04:07 EEST | Tiedote

Vuonna 2020 yhdeksässä Kaakkois-Suomen kunnassa toteutui nollavisio eli kukaan ei menehtynyt tieliikenteessä (myös vuonna 2019 nollakuntia oli yhdeksän). Viime vuosina tieliikenteessä menehtyneiden määrä on kasvanut Etelä-Karjalassa ja laskenut Kymenlaaksossa. Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen alueella, Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa, tapahtui vuonna 2020 yhteensä 233 henkilövahinkoon johtanutta tieliikenneonnettomuutta (243 vuonna 2019). Näissä onnettomuuksissa menehtyi 12 henkilöä (seitsemän Etelä-Karjalassa ja viisi Kymenlaaksossa) ja loukkaantui 289 henkilöä.

Kaakkois-Suomen maaseudun alueellinen kehittämissuunnitelma loppusuoralla31.3.2021 08:52:43 EEST | Tiedote

Maaseuturahasto on Euroopan unionin suurimpia kehittämisrahastoja ja kaksi kolmasosaa Suomen saamasta EU-rahoituksesta tulee sieltä. Uutta ohjelmakautta (CAP27) koskeva Kaakkois-Suomen maaseudun kehittämissuunnitelma on tarkoitus saada valmiiksi kesäkuun loppuun mennessä. Kaakkois-Suomen ELY-keskus on kutsunut valmistelutyön tueksi kaikki maaseutualueen vaikuttajat, yrittäjät sekä kehittäjät. Kevään aikana tarjotaan vielä useampi mahdollisuus osallistua tähän työhön tuomalla näkemyksiä alueen mahdollisuuksista ja kehittämistarpeista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme