Helsingin yliopisto

Viikin lehmät kirmasivat laitumelle – lataa klipit ja kuvat mediasi käyttöön!

Jaa
Suomen urbaaneimmat lehmät ovat jälleen päässeet laitumelle! Helsingin yliopiston Viikin tutkimustilan asukit lähtivät heti innostuneena testaamaan toukokuisen ruohon vihreyttä ja maistuvuutta.
Helsingin yliopiston Viikin tutkimustilan 65:lle lehmälle koitti jälleen kesä, kun ne pääsivät kirmaamaan laitumelle.Kuva: Helsingin yliopisto.
Helsingin yliopiston Viikin tutkimustilan 65:lle lehmälle koitti jälleen kesä, kun ne pääsivät kirmaamaan laitumelle.Kuva: Helsingin yliopisto.

Helsingin yliopiston Viikin tutkimustilan 65:lle lehmälle koitti jälleen kesä, kun ne pääsivät kirmaamaan laitumelle. Jos sää suosii laidunten kasvua, Viikin lehmät ulkoilevat tästä eteenpäin päivittäin.
 
Koronavirustilanteen aiheuttamien rajoitusten vuoksi tapahtumasta ei voitu järjestää yleisötilaisuutta, mutta toivottavasti ensi vuonna päästään taas tuttuun rutiiniin!
 
Voit ladata täältä lehmien kirmailua koskevat videoklipit ja kuvat mediasi käyttöön. Kuvaajaksi tulee merkitä Helsingin yliopisto. 
 
Oheisista linkeistä löydät myös kaksi haastattelua.

Tohtorikoulutettava Mikael Änäkkälä esittelee mahdollisuuksia hyödyntää droneja ja niiden ottamia kuvia maatalouskäytössä.

Helsinki One Health -apulaisprofessori Peter Krawczel kertoo englanniksi lehmien hyvinvoinnista ja kuinka sitä voidaan mitata.

Nämä ja muut Helsingin yliopiston videot löytyvät myös Helsingin yliopiston YouTube-kanavalta.
 

Lisätietoja Helsingin yliopiston Viikin tutkimustilasta ja Viikin kampuksesta

Helsingin yliopiston Viikin tutkimustila sijaitsee Viikin kampusalueella Helsingin kaupungin maapinta-alan keskipisteen tuntumassa. Tilan päärakennuksista on linnuntietä noin seitsemän kilometriä Helsingin ydinkeskustaan.
 
Viikin tutkimustila on Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan alainen yksikkö. Tilaa käytetään pääasiassa Helsingin yliopiston maatalous- ja metsätieteiden tutkimukseen ja opetukseen. 
 
Viikin tutkimustilaan kuuluu 155 hehtaaria viljelymaata, navetta ja 65 lypsylehmää. Vajaa puolet peltoalasta on säilörehu- ja laidunnurmena. Loppuosalla pelloista viljellään viljaa ja valkuaiskasveja, kuten härkäpapua. Pelloilla on vuosittain myös lukuisia koealoja, joilla tehdään esimerkiksi kasvintuotanto- ja maaperätieteisiin sekä teknologiaan liittyvää tutkimusta.
 
Tutkimustila muodostaa yhdessä Vanhankaupunginlahden luonnonsuojelualueen kanssa vihreän vyöhykkeen keskelle Helsinkiä. Se kutsuu alueelle paitsi tieteen tekijöitä, myös kaikkia luonnosta, maalaismaisemasta ja ulkoilusta nauttivia vierailijoita. 
 
Viikin kampus, jolla tutkimustila sijaitsee, on vahvasti kansainvälinen. Kampuksella työskentelee lähes 2 000 ihmistä, ja kampuksen neljässä tiedekunnassa on kaikkiaan yli 6 000 opiskelijaa. Vuosittain Viikissä työskentelevät tutkijat julkaisevat lähes 2 000 vertaisarvioitua tutkimusartikkelia.
 
Katso myös kampusvideo!

 


Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tarkemmat tiedot Viikin lehmien laitumellaolosta ja tutkimustilasta: tutkimustilan johtaja Tapani Jokiniemi, tapani.jokiniemi@helsinki.fi, puh. 02941 58528

Videomateriaali ja sen käyttö: digiviestinnän asiantuntija Joonas Kolehmainen, joonas.kolehmainen@helsinki.fi, puh. 02941 57837

Apulaisprofessori Peter Krawczel, peter.krawczel@helsinki.fi, puh. 02941 58555 (englanniksi)

Tohtorikoulutettava Mikael Änäkkälä, mikael.anakkala@helsinki.fi

Kuvat

Helsingin yliopiston Viikin tutkimustilan 65:lle lehmälle koitti jälleen kesä, kun ne pääsivät kirmaamaan laitumelle.Kuva: Helsingin yliopisto.
Helsingin yliopiston Viikin tutkimustilan 65:lle lehmälle koitti jälleen kesä, kun ne pääsivät kirmaamaan laitumelle.Kuva: Helsingin yliopisto.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Viestinnän asiantuntija Marjaana Lindy, marjaana.lindy@helsinki.fi, 050 518 6195

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa se on ollut toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye