Suomen ympäristökeskus

Viikkokatsaus 19.–23.9.

Jaa

Hyvä vastaanottaja, tässä tiedoksesi tällä viikolla ilmestyviä tiedotteita, uutisia, kampanjoita, blogeja ja uutiskirjeitä. Jakelemme viikkokatsauksen maanantaisin STT:n kautta. Koosteet löytyvät jatkossa myös STT-uutishuoneesta, josta voit tilata kaikki SYKEn tiedotteet.

Kuva: Riku Nikkilä.
Kuva: Riku Nikkilä.

CircBrief-julkaisu ma 19.9.: Ruokahävikin vähentäminen ravitsemuspalveluissa. Toimintamallin esittely. 

Uutinen to 22.9.: Uutta tietoa mikromuovien ja kemikaalien yhteisvaikutuksista maaperän eliöihin

Podcast (pvm avoin): Ruoka murroksessa, 11. jakso: Ilmastoviisas kouluruoka

Tutustu myös viime viikon kohokohtiin:

Muutokset mahdollisia.

Mikäli et halua näitä viestejä enää jatkossa, voit ilmoittaa tästä Aino Laineelle (etunimi.sukunimi@syke.fi).


SYKEn uutishuone

Yhteyshenkilöt

Mediapalvelu Suomen ympäristökeskuksessa

Suomen ympäristökeskuksen mediapalvelu välittää tietoa ympäristökeskuksessa tehtävästä tutkimuksesta, auttaa toimittajia löytämään asiantuntijoita haastateltaviksi ja tarjoaa valokuvia median käyttöön.

Yhteydenottoihin vastaavat viestintäasiantuntijat. Palvelemme arkisin klo 9-16.

Puh:029 525 1072syke_ajankohtaiset@syke.fi

Kuvat

Kuva: Riku Nikkilä.
Kuva: Riku Nikkilä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen ympäristökeskus
Suomen ympäristökeskus
Latokartanonkaari 11
00790 HELSINKI

0295 251 000https://www.syke.fi/fi-FI

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen ympäristökeskus

MEDIAKUTSU: Kiertotalous-Suomen lanseeraus, ti 27.9. klo 9-12.30 Ilmoittaudu mukaan!19.9.2022 16:12:37 EEST | Kutsu

Kiertotalous-Suomen lanseeraustilaisuus Kiertotalouden osaamisverkostoa (KiSu) on kehitetty yhteistyössä eri toimijoiden kanssa huhtikuusta 2022 alkaen. Kiertotalous-Suomen verkkopalvelu aukeaa syyskuun lopussa ja verkoston virallinen lanseeraustilaisuus pidetään keskustakirjasto Oodissa 27.9.2022. Tilaisuuteen voi osallistua myös verkossa. Kiertotalous-Suomi (KiSu) on kiertotalouden osaamisen ja tiedon solmukohta, joka yhdistää ratkaisuja etsivät toimijat ja niiden tarjoajat. Kiertotalous-Suomen tavoitteena on tukea muun muassa kuntien, yritysten, elinkeinoelämän ja kiertotalouden ekosysteemien työtä hiilineutraalin kiertotalousyhteiskunnan kehittämisessä. Osamisverkosto myös kokoaa keskeisiä kiertotalouden parissa toimivia palveluita yhteen ja tukee eri toimijoita oman kiertotalouspolun löytämisessä. Tilaisuudessa kerrotaan verkoston toiminnasta, esitellään Kiertotalous-Suomen verkkopalvelu ja suunnitellaan työpajoissa toimintaa yhdessä sidosryhmien kanssa.Tilaisuudessa esitellään ly

Ilmastonmuutoksen hillinnän ja monimuotoisuuden turvaamisen välistä yhteyttä voidaan vahvistaa12.9.2022 07:00:00 EEST | Tiedote

Ilmastoneutraalisuuteen tähtäävään LULUCF-asetukseen ehdotetut muutokset eivät paranna riittävästi luonnon monimuotoisuuden tilaa Suomessa. Suomen ympäristökeskus ehdottaa kolmea toimenpidettä, jotka turvaisivat luonnon monimuotoisuuden säilymistä ja edistäisivät hiilensidontaa. Sekä epäsuotuisassa tilassa olevien luontodirektiivin metsäisten luontotyyppien että luonto- ja lintudirektiivien lajien tilan tulee kehittyä suotuisaan suuntaan. Lisäksi kuolleen puun määrä talousmetsissä tulee kasvaa vähintään 10 kuutiometriin hehtaarilla ja vanhojen, järeiden puiden määrä talousmetsissä vähintään 4–8 puuyksilöön hehtaarilla. Tämä kasvattaisi metsien maaperään ja lahopuuhun sitoutuneita hiilivarastoja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme