Messukeskus

Viini & Ruoka -messuilla kokataan, palkitaan vuoden keittokirja ja käydään keskusteluja lasillisen äärellä

Jaa
Suomen suurin viini- ja ruokatapahtuma Viini & Ruoka kutsuu herkuttelemaan, kuuntelemaan kiinnostavia keskusteluja ja tutustumaan viinien maailmaan. Tapahtuman näytöskeittiö on messuviikonlopun ajan täynnä kiinnostavia kokkausesityksiä ja reseptivinkkejä. Viini & Ruoka -messut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 24.–27.10.
Viini & Ruoka järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 24.-27.10.
Viini & Ruoka järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 24.-27.10.

Näytöskeittiön ohjelma starttaa torstaina 24.10. klo 12.15 Vuoden kotimainen keittokirja 2019 -palkinnon julkistamisella. Vuoden keittokirjan valitsee Ruokatoimittajat ry, ja palkinnon luovuttaa messuilla Ruokatoimittajien puheenjohtaja Teresa Välimäki

– Haluamme palkita ansioituneen kotimaisen keittokirjan ja kannustaa uusien laadukkaiden teosten tekemiseen. Muutama vuosi sitten keittokirjamarkkinat hiipuivat hetkellisesti, kun verkko tarjosi suuria määriä reseptejä kotikokkaajalle. Nyttemmin keittokirjojen myynti on ollut taas nousussa, koska kirja on sitten kuitenkin keittiössä se paras ja käytännöllisin käyttöliittymä, parempi kuin tietokone, padi tai puhelin. Hyvälle keittokirjalle on aina paikkansa, Välimäki toteaa.

Uusi Lasillisella-ohjelmanumero tuo kirjailijat keskustelemaan uusimmista kirjoistaan viinilasillisen äärelle Näytöskeittiöön. Lasilliselle saapuvat kirjailijat Eino Nurmisto, Max Seeck, Elina Hirvonen ja S/S Urst eli Siri Kolu ja Salla Simukka. Kirjoilijoiden kanssa keskustelee Näytöskeittiön juontaja Linnea Vihonen

Kasvisruoan suosion odotetaan lisääntyvän entisestään tulevaisuudessa. Ravitsemusasiantuntijat Soili Soisalo ja Eeva Voutilainen antavat vinkkejä herkullisiin kasvisruoka-annoksiin kirjastaan ”Kasvisruokaa viisaasti”. Suomen suosituimman vegaaniblogin Chocochilin pitäjä Elina Innanen esittelee puolestaan näppäriä vegaanireseptejä. Hänen kirjastaan ”Chocochilin arkiruokaa: 30 minuutin vegaanireseptit” löytyy arkiruokareseptejä, jotka on suunniteltu erityisesti kiireiseen arkeen ja maistumaan monenlaisille ruokailijoille.

Pikkujoulukauden alla on hyvä hetki tutustua drinkkiuutuuksiin. Niitä esittelevät ja valmistavat kansainvälisesti menestyneet baarimestarit Eetu Topo ja Laura Hujanen. Drinkkikirjan ”Drink Nordic” resepteissä näkyvät muun muassa luonnon sesongit, paikallisuus ja minimalismi. 

Juontaja Sami Kuronen ja keittiömestari Pasi Kuronen kokkaavat messuilla itselleen tärkeitä ruokia ”Elämäni reseptit” -kirjasta. Veljesten resepteissä nousevat esiin muun muassa lapsuuden kesät Mummolassa, lapsi- ja sinkkuarjen vuorottelu, rento terveellisyys ja Temptation Island -kuvaukset Thaimaassa. Viini & Ruoka -messujen Näytöskeittiöön saapuvat kokkaamaan myös mm. keittiömestari ja tv-kokki Kari Kape Aihinen, Marttojen ruoan ja reseptien kehittämispäällikkö Arja Hopsu-Neuvonen, kirjailija Kati Tervo ja juontaja Anni Hautala

Näytöskeittiön ohjelmanumeroiden lisäksi Viini & Ruoka -messujen ohjelmassa on useita tastingeja, joissa syvennytään mm. Alsacen rypälelajikkeisiin, Burgundyn ulkopuolelta tuleviin parhaisiin eurooppalaisiin Pinot Noir -viineihin, Saksan klassisiin viinialueisiin ja Viinilehden valitsemiin vuoden 2019 parhaimpiin puna- ja valkoviineihin. Naturalviinien ABC -tasting perehdyttää erikoisherkkuihin maailmalta, ”natuviineihin”, jotka ovat syntyneet luonnon ehdoilla. Naturalviinejä esittelee viiniasiantuntija Kalle Naatula. Tasting-paikat ovat varattavissa tapahtuman nettisivuilla www.viiniruoka.fi.       

Tiedotteessa mainitut Näytöskeittiön ohjelmanumerot:

To 24.10.
klo 12.15 Vuoden kotimainen keittokirja 2019
klo 14.30 Soili Soisalo ja Eeva Voutilainen: Kasvisruokaa viisaasti
klo 16.30 Lasillisella Eino Nurmisto (Homopojan opas)

Pe 25.10.
klo 11.30 Lasillisella Max Seeck (Uskollinen lukija)
klo 13.30 Elina Innanen: Chocochilin arkiruokaa – 30 minuutin vegaanireseptit
klo 14.30 Eetu Topo ja Laura Hujanen: Drink Nordic

La 26.10.
klo 11.30 Lasillisella Elina Hirvonen (Punainen Myrsky)
klo 12.30 Kati Tervo: Punainen pata
klo 14.30 Annin ruokakirja 2
klo 18.30 Sami Kuronen ja Pasi Kuronen: Elämäni reseptit

Su 27.10.
klo 12.30 Lasillisella S/S Urst eli Siri Kolu ja Salla Simukka (Kontakti)
klo 13.30 Kari Aihinen: Kapen parhaat
klo 15.30 Arja Hopsu-Neuvonen: Martat – keittokirja 

Suomen edustaja maailman arvostetuimpaan kokkikilpailuun Bocuse d’Oriin valitaan Viini & Ruoka -messuilla lauantaina 26.10. Kilpailemassa ovat Mikko Kaukonen, Erik Mansikka, Kalle Tanner ja Tommi Tuominen.

Viini & Ruoka on Suomen suurin ruoka- ja viinitapahtuma. Tapahtuman järjestävät Viinilehti Oy ja Messukeskus. Viini & Ruoka -messujen kanssa samaan aikaan 24.–27.10.2019 Messukeskuksessa järjestetään myös Helsingin Kirjamessut, joiden teemana on tänä vuonna Ranska ja ranskankielinen maailma. 

Lisätietoja:
Messukeskus Helsinki, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com 
Viinilehti, Event Manager Lulu Myllyniemi, p.  050 592 8764, lulu.myllyniemi@viinilehti.fi

www.viiniruoka.fi | #viinijaruoka

Avainsanat

Kuvat

Viini & Ruoka järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 24.-27.10.
Viini & Ruoka järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 24.-27.10.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Autokorjaamo 2025 -messut järjestetään kuuden vuoden tauon jälkeen25.4.2024 15:15:18 EEST | Tiedote

Autokorjaamo-messut palaa Helsingin Messukeskuksen ohjelmistoon ja tapahtuma järjestetään perjantaista lauantaihin 14. – 15.3.2025. Samaan aikaan Messukeskuksessa järjestetään Auto 2025 koeajo- ja myyntitapahtuma perjantaista sunnuntaihin 14. – 16.3.2025. Odotetuilla Autokorjaamo-messuilla korjaamoalan ammattilaiset kohtaavat ja saavat tärkeää tietoa alan kehityksestä ja uutuustuotteista.

Habitare ja Helsinki Design Week yhdistävät voimansa tulevaisuuden tekijöinä – yhteistyön tavoitteena on vahvistaa muotoilualaa ja tarjota sen toimijoille yksi vahva alusta24.4.2024 08:30:00 EEST | Tiedote

Habitare ja Helsinki Design Week yhdistävät voimansa ja aloittavat laajamittaisen ja pitkäjänteisen yhteistyön. Tavoitteena on muotoilualan vahvistaminen, muotoilijoiden ja yritysten vuoropuhelun edistäminen ja siten alan toimijoiden kasvun ja kansainvälistymisen vauhdittaminen. Habitare järjestetään 11.–15.9.2024 ja Helsinki Design Week 6.–15.9.2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye