Viisi lomavinkkiä Suomen valloittajille

- Suunnittele ja varaa ajoissa – rajoitukset leikkaavat henkilömääriä
Tänä kesänä on erityisen tärkeää suunnitella reittinsä, kohteensa ja tapahtumiin osallistumisensa hyvissä ajoin. Vaihtelevat rajoitukset leikkaavat sallittuja henkilömääriä eri paikoissa, mikä tarkoittaa, että museoon tai huvipuistoon pitää varata tarkka vierailupäivä ja jopa kellonaika. Tapahtumaan taas ei enää portilta olekaan välttämättä lippuja saatavana.
Hotelli- ja ravintolavaraukset ovat kuitenkin joustavia. Peruutuksen saa tehtyä vielä samana päivänä. Jos siis lomassa on muuten joustoa tai muita varauksia ei pysty vielä tekemään, voi majoituksen ja ruokailun aina varata ilman riskiä.
- Suosikkikohteissa väljää, hotelliin pikkurahalla
Tavallisena kesänä vaikkapa Helsingin Linnanmäellä jonottelu tai Korkeasaaressa muiden olan yli kurkkiminen voi tuskastuttaa. Viime kesänä pääkaupunkiseudulla oli kuitenkin väljää, kun esimerkiksi ulkomaalaiset turistit puuttuivat kokonaan. Tänäkin kesänä tilaa on normaalia enemmän ja hotelleihin pääsee todella sopuisaan hintaan. Myös muissa normaalisti vilkkaissa tapahtumakaupungeissa voi olla hyvin tilaa muille matkustajille.
– Edellisen vuoden tapaan resort-kohteemme eli Break-hotellimme ovat jo erityisesti heinäkuun osalta hyvin varattuina. Myös muut perinteiset kesäkohteet kuten Mikkeli, Savonlinna, Kotka, Pori, Turku ja Tampere näyttävät varaustilanteen osalta olevan suosittuja tänäkin heinäkuuna. Pääkaupunkiseudun varaustilanne on parempi kuin edellisenä vuonna, mutta vapaita huoneita löytyy hyvin koko kesäajalle kaikista hotelleistamme, tilannetta kuvailee kaupallinen johtaja Nina Nieminen SOK:lta.
- Kymmenet terassit kutsuvat turvallisesti ulkoilmaan
Jos ravintoloiden sisätilat arveluttavat vieläkin, kannattaa suunnata terassille. Ulkona ilma vaihtuu ja rajoitukset ovat höllempiä, joten kesänviettäjille riittää hyvin tilaa. S-ryhmän kymmenet ruokaa ja juomaa tarjoilevat terassit löydät koostettuna Raflaamosta: https://www.raflaamo.fi/fi/kesaterassit
– Laadukkaat cocktailit ovat tämän hetken juomatrendi. S-ryhmän Amarillot ovat iso osa suomalaista cocktailkulttuuria, ja meidän mansikkamargarita on jo klassikko. Asiakkaat arvostavat laadukkaista raaka-aineista valmistettuja cocktaileja ja myös Amarilloissa makusiirapit keitetään itse ja mehut puristetaan hedelmästä. S-ravintoloiden kesässä juhlistamme tätä teemaa koko kesän. Kesäkuussa viritämme tunnelmaa Aperol Spritz -klassikolla ja heinäkuussa heittäydytään pehmeiden ja mausteisten rommi-cocktailien maailmaan. Toki tarjolla ovat myös laadukkaat alkoholittomat mocktailit, ketjupäällikkö Pekka Lavikainen kertoo.
- Käyntikohteisiin ja harrasteisiin respan vinkeillä
Onhan hotellissa mukavaa, vaikka ei tekisi juuri mitään, mutta kesällä on myös aikaa kokea, nähdä ja harrastaa. Jos et ehdi ottaa kaikesta itse selvää, niin kysy rohkeasti parhaat vinkit hotellin vastaanotosta. Sieltä voit kysyä lainaan tai vuokralle myös harrastusvälineitä: muun muassa polkupyöriä on lainattavana osassa hotelleja.
- Hae vinkit netistä – tietoa on tarjolla hurja määrä
S-ryhmäläiset kokosivat kaikkien hyödynnettäväksi satoja vinkkejä loma-Suomeen. Löydät ne maantieteellisesti jaoteltuna täältä S-ryhmä.fi:n uutisista: https://s-ryhma.fi/uutiset#nayta-kaikki
Hotellien sivuilta voi huonevarauksen tekemisen lisäksi käydä lukemassa niin ikään tukuittain vinkkejä ja muuta hyödyllistä tietoa lomaasi varten: Hotellit Suomessa, Tallinnassa ja Pietarissa | Sokos Hotels - sokoshotels.fi ja Radisson Hotels -virallinen sivusto | Varaa huoneita maailmanlaajuisesti
Kaikki S-ryhmän ravintolat kokoaa puolestaan https://www.raflaamo.fi
Kun matkalla on tauon paikka, kaiva esiin ABC-mobiili tai vieraile https://www.abcasemat.fi
Yhteyshenkilöt
Lisätietoja:
Kaupallinen johtaja Nina Nieminen, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, p. 010 7682735, nina.nieminen(at)sok.fi
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
Sokos Hotels
Sokos Hotels on 50 hotellista koostuva suomalainen hotelliketju. Ketjun kolme eri hotellityyppiä tarjoavat yksilöllisen hotellikokemuksen jokaiselle. Original-hotellit tunnetaan sydämellisestä palvelustaan ja keskeisistä sijainneistaan, Break-hotellit tarjoavat rentouttavaa irtiottoa arjesta ja uniikkien Solo-hotellien korkea laatu näkyy niin palvelussa kuin hotellien puitteissakin.
Sokos Hotels on valittu Suomen vastuullisimmaksi ja luotetuimmaksi hotelliketjuksi useana vuonna peräkkäin. Ketjun hotelleja on Suomessa, Virossa ja Venäjällä.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
S-Etukortin käyttö puhelimella laajenee – nyt mukana kaikki ravintolat, pian myös Kerää ja skannaa -palvelu16.10.2025 08:02:00 EEST | Tiedote
Bonuksen kerryttäminen puhelimella onnistuu nyt kaikissa S-ryhmän ravintoloissa. Lähitulevaisuudessa lompakon uskaltaa jättää kotiin entistäkin useammin, kun mobiilikortti saavuttaa myös monesta Prismasta löytyvän suositun Kerää ja skannaa -palvelun.
Oulun ravintolakentälle tunnustusta – Radisson Blu Oulu sai arvostetun Rotisseur-kilven13.10.2025 09:15:06 EEST | Tiedote
Radisson Blu Hotel Oulun yhteydessä toimiva Tilausravintola Toivo on saanut kunnian liittyä kansainväliseen gastronomiseen yhteisöön, ja vihitty Chaîne des Rôtisseurs -kilpiravintolaksi.
S-ryhmän tammi–syyskuun myynti kasvoi edellisvuodesta10.10.2025 07:57:00 EEST | Tiedote
S-ryhmään kuuluvien alueosuuskauppojen, SOK:n ja niiden tytäryhtiöiden veroton vähittäismyynti tammi–syyskuussa 2025 oli 10 761,8 miljoonaa euroa. Myynti kasvoi 1,2 prosenttia edellisvuodesta. Marketkaupan ohella kauppa kävi vilkkaasti etenkin S-ryhmän hotelleissa ja ravintoloissa.
Kasvisten syönti koetaan hankalaksi ja kalliiksi – S-ryhmältä helpottavia ratkaisuja7.10.2025 08:40:55 EEST | Tiedote
Kasvisten kulutus on Suomessa selvästi jäljessä uusista ravitsemussuosituksista. Vaikka lähes 70 prosenttia vastaajista tietää, että kasviksia tulisi syödä yli 500 grammaa päivässä, toteutuu tämä arjessa vain joka neljännellä. Tieto suosituksista ei vielä johda tekoihin, ja uusia konkreettisia ratkaisuja tarvitaan. S-ryhmä helpottaa nyt kasvisten syömistä tuomalla myyntiin valmiiksi pestyjä, pilkottuja ja kuorittuja Helpot ja nopeat -tuotteita.
Suomalaiset panostavat entistä enemmän lemmikkiensä ravintoon – S-ryhmä tuo myyntiin superpremium-lemmikinruokasarjan22.9.2025 07:30:00 EEST | Tiedote
S-ryhmän myyntidatan ja kuluttajatutkimusten mukaan suomalaiset haluavat panostaa yhä enemmän lemmikkiensä ravintoon. Tärkeitä valintakriteereitä ovat lemmikin oma mieltymys, alkuperämaa, laadukkuus ja hinta-laatusuhde. S-ryhmä laajentaa tarjontaansa superpremium-lemmikinruokasarjalla, joka tulee myyntiin Prismoihin, suurimpiin S-marketteihin ja S-kaupat ruoan verkkokauppaan.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme