SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Viisi lomavinkkiä Suomen valloittajille

Jaa

Kesälomat ovat käsillä ja odotuksissa on jälleen vilkas, suomalainen kesäsesonki. Se ei kuitenkaan ole edelleenkään ihan tavanomainen, vaan reissua suunniteltaessa on erityisesti tänä kesänä hyvä huomioida muutamia vinkkejä. Tarjolla ovat myös S-ryhmän henkilöstöltä kerätyt täsmävinkit kymmeniin eri kohteisiin ympäri Suomen.

  1. Suunnittele ja varaa ajoissa – rajoitukset leikkaavat henkilömääriä

Tänä kesänä on erityisen tärkeää suunnitella reittinsä, kohteensa ja tapahtumiin osallistumisensa hyvissä ajoin. Vaihtelevat rajoitukset leikkaavat sallittuja henkilömääriä eri paikoissa, mikä tarkoittaa, että museoon tai huvipuistoon pitää varata tarkka vierailupäivä ja jopa kellonaika. Tapahtumaan taas ei enää portilta olekaan välttämättä lippuja saatavana.

Hotelli- ja ravintolavaraukset ovat kuitenkin joustavia. Peruutuksen saa tehtyä vielä samana päivänä. Jos siis lomassa on muuten joustoa tai muita varauksia ei pysty vielä tekemään, voi majoituksen ja ruokailun aina varata ilman riskiä.

  1. Suosikkikohteissa väljää, hotelliin pikkurahalla

Tavallisena kesänä vaikkapa Helsingin Linnanmäellä jonottelu tai Korkeasaaressa muiden olan yli kurkkiminen voi tuskastuttaa. Viime kesänä pääkaupunkiseudulla oli kuitenkin väljää, kun esimerkiksi ulkomaalaiset turistit puuttuivat kokonaan. Tänäkin kesänä tilaa on normaalia enemmän ja hotelleihin pääsee todella sopuisaan hintaan. Myös muissa normaalisti vilkkaissa tapahtumakaupungeissa voi olla hyvin tilaa muille matkustajille.

– Edellisen vuoden tapaan resort-kohteemme eli Break-hotellimme ovat jo erityisesti heinäkuun osalta hyvin varattuina. Myös muut perinteiset kesäkohteet kuten Mikkeli, Savonlinna, Kotka, Pori, Turku ja Tampere näyttävät varaustilanteen osalta olevan suosittuja tänäkin heinäkuuna. Pääkaupunkiseudun varaustilanne on parempi kuin edellisenä vuonna, mutta vapaita huoneita löytyy hyvin koko kesäajalle kaikista hotelleistamme, tilannetta kuvailee kaupallinen johtaja Nina Nieminen SOK:lta.

  1. Kymmenet terassit kutsuvat turvallisesti ulkoilmaan

Jos ravintoloiden sisätilat arveluttavat vieläkin, kannattaa suunnata terassille. Ulkona ilma vaihtuu ja rajoitukset ovat höllempiä, joten kesänviettäjille riittää hyvin tilaa. S-ryhmän kymmenet ruokaa ja juomaa tarjoilevat terassit löydät koostettuna Raflaamosta: https://www.raflaamo.fi/fi/kesaterassit

– Laadukkaat cocktailit ovat tämän hetken juomatrendi. S-ryhmän Amarillot ovat iso osa suomalaista cocktailkulttuuria, ja meidän mansikkamargarita on jo klassikko. Asiakkaat arvostavat laadukkaista raaka-aineista valmistettuja cocktaileja ja myös Amarilloissa makusiirapit keitetään itse ja mehut puristetaan hedelmästä. S-ravintoloiden kesässä juhlistamme tätä teemaa koko kesän. Kesäkuussa viritämme tunnelmaa Aperol Spritz -klassikolla ja heinäkuussa heittäydytään pehmeiden ja mausteisten rommi-cocktailien maailmaan. Toki tarjolla ovat myös laadukkaat alkoholittomat mocktailit, ketjupäällikkö Pekka Lavikainen kertoo.

  1. Käyntikohteisiin ja harrasteisiin respan vinkeillä

Onhan hotellissa mukavaa, vaikka ei tekisi juuri mitään, mutta kesällä on myös aikaa kokea, nähdä ja harrastaa. Jos et ehdi ottaa kaikesta itse selvää, niin kysy rohkeasti parhaat vinkit hotellin vastaanotosta. Sieltä voit kysyä lainaan tai vuokralle myös harrastusvälineitä: muun muassa polkupyöriä on lainattavana osassa hotelleja.

  1. Hae vinkit netistä – tietoa on tarjolla hurja määrä

S-ryhmäläiset kokosivat kaikkien hyödynnettäväksi satoja vinkkejä loma-Suomeen. Löydät ne maantieteellisesti jaoteltuna täältä S-ryhmä.fi:n uutisista: https://s-ryhma.fi/uutiset#nayta-kaikki

Hotellien sivuilta voi huonevarauksen tekemisen lisäksi käydä lukemassa niin ikään tukuittain vinkkejä ja muuta hyödyllistä tietoa lomaasi varten: Hotellit Suomessa, Tallinnassa ja Pietarissa | Sokos Hotels - sokoshotels.fi  ja Radisson Hotels -virallinen sivusto | Varaa huoneita maailmanlaajuisesti

Kaikki S-ryhmän ravintolat kokoaa puolestaan https://www.raflaamo.fi

Kun matkalla on tauon paikka, kaiva esiin ABC-mobiili tai vieraile https://www.abcasemat.fi

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Kaupallinen johtaja Nina Nieminen, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, p. 010 7682735, nina.nieminen(at)sok.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
Fleminginkatu 34
00510 Helsinki

http://www.s-ryhma.fi

Sokos Hotels

Sokos Hotels on 50 hotellista koostuva suomalainen hotelliketju. Ketjun kolme eri hotellityyppiä tarjoavat yksilöllisen hotellikokemuksen jokaiselle. Original-hotellit tunnetaan sydämellisestä palvelustaan ja keskeisistä sijainneistaan, Break-hotellit tarjoavat rentouttavaa irtiottoa arjesta ja uniikkien Solo-hotellien korkea laatu näkyy niin palvelussa kuin hotellien puitteissakin.

Sokos Hotels on valittu Suomen vastuullisimmaksi ja luotetuimmaksi hotelliketjuksi useana vuonna peräkkäin. Ketjun hotelleja on Suomessa, Virossa ja Venäjällä.

www.sokoshotels.fi  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Tässä ovat syksyn kiinnostavimmat ruokauutuudet – kotimainen kaura, härkäpapu ja lahna muodostavat sesongin hittiruoat1.7.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Suomalainen menestysresepti nostaa jälleen esiin kotimaan kiinnostavimmat ruokainnovaatiot, joilla on mahdollisuus nousta tänä vuonna kaikkien huulille. Parhaillaan televisiossa esitettävällä tuotantokaudella kilpailee kuusi alkukarsinnoista suoriutunutta finalistia, joiden tuotteissa yhdistyvät ruoka-alan kestotrendit – kasvispohjaiset raaka-aineet, hyvinvointi ja ekologisuus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme