Messukeskus

Viittomakielisille tulkkausta Lapsimessuilla

Jaa

Kaikkien perheiden yhteinen tapahtuma Lapsimessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 17.–19.4.2020. Tänä keväänä viittomakielisille messukävijöille tarjotaan mahdollisuus kiertää osastoilla viittomakielen tulkin kanssa. Myös osa Lapsimessujen ohjelmasta tulkataan viittomakielelle.

Lapsimessut järjestetään 17.-19.4.2020. (Kuva: Messukeskus)
Lapsimessut järjestetään 17.-19.4.2020. (Kuva: Messukeskus)

Tulkkauspalvelun Lapsimessuille järjestää Evantia-konserni. Etukäteisvarausta tai tarkempaa aikataulua tulkin kanssa kiertämiselle ei tarvita, vaan tulkin voi napata mukaansa Evantian messuosastolta.  

– Tulkin käyttö mahdollistaa tasavertaisen osallistumisen ja kohtaamiset kaikille perheille. Lapsimessulla haluamme kokeilla uutta tapaa "lainata" tulkkia tulkkiparkistamme. Viittomakieliset kävijät voivat kiertää messuilla ja lainata tulkin mukaan silloin kun haluavat tutustua kiinnostavien näytteilleasettajien palveluihin ja tarjontaan tarkemmin, sanoo Evantian palvelupäällikkö Ville Virta

Kiertävän tulkkipalvelun ohella myös osa luennoista ja esityksistä tulkataan suomalaiselle viittomakielelle.

– Tulkkauspalvelun kautta tapahtuma on saavutettavampi viittomakielisille perheille. Mielestämme viittomakielisillä perheillä tulee olla yhtäläiset mahdollisuudet osallistua Lapsimessuille kuin kaikilla muillakin. Lisäksi viittomakielen tulkkauksen käytön tulisi olla mahdollisimman vaivatonta ja luontevaa, Virta toteaa. 

Virta painottaa opasteiden ja kylttien selkeyttä ja hyvää näkyvyyttä tapahtumien suunnittelussa, sillä viittomakielisten ja kuulovammaisten maailma on visuaalinen. 

– Tapahtumissa on aina mukava yllätys, jos henkilökunta hallitsee muutaman viittoman. Messuilla työskentelevillä henkilöillä on myös hyvä olla mukana kynä ja paperia, jos tulee asiaa puolin tai toisin, Virta pohtii.

Lapsimessut kaikkien perheiden asialla

Lapsimessuilla on monipuolista ohjelmaa lapsiperheille ja perheen perustamista suunnitteleville. Vekarat-lavalla on luvassa muun muassa suosikkiyhtye Hevisauruksen konsertti, Hit Mini kesäteatterin Pinokkio-näytelmä ja Janne Katajan taikashow. Neuvola-lavalla keskustellaan puolestaan vanhempia pohdituttavista aiheista, ja puheenvuoroja on muun muassa perheiden turvallisuudesta ja terveydestä.    

Lapsimessujen ohjelma kokonaisuudessaan julkaistaan maaliskuussa. Ohjelman julkistamisen yhteydessä kerrotaan myös, mitkä ohjelmanumerot messupäivien aikana tulkataan viittomakielelle.


Lisätietoja:

Messukeskus, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com 

Evantia, palvelupäällikkö Ville Virta, p. 050 465 0524, ville.virta@evantia.fi 

Lapsimessut Helsingin Messukeskuksessa 17.–19.4. Samaan aikaan myös kouluikäisille suunnattu Hupicon, shoppailijoiden OutletExpo sekä lemmikkitapahtuma Eläinystäväni (la-su). www.lapsimessut.fi, #lapsimessut2020

Evantia-konserni tarjoaa tulkkaus- ja kommunikaatiopalveluita yli 150 ammattilaisen voimin ja valtakunnallisesti. Muun muassa viittomakieli, viitottu puhe, kirjoitustulkkaus ja viittomakielen- sekä viittomien opetus kuuluvat asiantuntijoiden osaamiseen. Evantia on mukana Lapsimessuilla omalla osastollaan, jossa pääsee tutustumaan palveluiden lisäksi tulkkauksen eri muotoihin ja kommunikaatio-opetukseen. www.evantia.fi, #evantia 

Kuvia edellisiltä Lapsimessuilta vapaasti toimitusten käyttöön Messukeskuksen kuvapankista https://mediabank.messukeskus.com.  

Avainsanat

Kuvat

Lapsimessut järjestetään 17.-19.4.2020. (Kuva: Messukeskus)
Lapsimessut järjestetään 17.-19.4.2020. (Kuva: Messukeskus)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää luomalla kasvua kohtaamisista. Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. Messukeskus järjestää vuosittain 50 messutapahtumaa ja 1000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. We host 50 exhibitions and 1,000 meetings and congresses each year providing a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. Over one million visitors take part in the events. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

I love me ja Gloria Fashion Show yhdistävät voimansa, vastuullisuus tärkeässä roolissa26.2.2020 14:50:56 EETTiedote

Kansainvälinen muotitapahtuma Gloria Fashion Show siirtyy ensi syksynä Messukeskukseen ja toteutuu omana kokonaisuutenaan I love me -messujen yhteydessä. Näytöksen teemana on Itämeri ja yhtenä kumppanina John Nurmisen Säätiö. Vastuullisuus näkyy visuaalisuudessa ja huomioidaan myös tapahtuman järjestelyissä. Gloria Fashion Show ja I love me järjestetään 16.–18.10.2020 Messukeskuksessa.

GoExpo Horsen estekisoissa Suomi-Viro-maaottelun henkeä25.2.2020 09:41:06 EETTiedote

GoExpo Horse tuo kansainvälisen CSI*-esteratsastuskilpailun Helsinkiin. Viron yhdeksän ratsastajan joukkue haastaa kotimaiset hyppääjät, ja palkinnoille mielii myös kolme ratsukkoa Latviasta. Rahapalkintojen lisäksi kilpailu tarjoaa väylän ensi syksyn Helsinki International Horse Show’n luokkiin. Viikonloppuna nähdään myös kouluratsastaja Anna von Wendtin opetusklinikka. GoExpo Horse järjestetään 28.2.-1.3. Messukeskuksessa.

Pakkaus-, elintarvike- ja muovialan innovaatiot esillä PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordicissa24.2.2020 13:30:00 EETTiedote

PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic esittelee alan viimeisimmät innovaatiot omalla Innovaatioalueellaan. Yhä kansainvälistynyt tapahtuman puheohjelma keskittyy muun muassa ruokahävikkiin ja mereen kulkeutuviin jätteisiin. Inspiroiva Packdesign ID:n kuratoima pakkausnäyttely tuo tapahtumaan monipuolisen kattauksen tämän hetken kiinnostavimpia pakkauksia. Tapahtumakokonaisuus PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 11.-12.3.2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme