Lapin ELY-keskus

Vikajoen uuden sillan rakentaminen alkaa

Jaa

Vikajoen uuden sillan rakentaminen aloitetaan ensi viikolla kantatiellä 82 Rovaniemellä välillä Vikajärvi-Kemijärvi. Uusi silta rakennetaan vanhan purettavan sillan kohdalle. Liikenne ohjataan rakentamisen ajaksi vanhan sillan viereen viime syksynä rakennetulle kiertotielle.

Vikajoen sillan sijainti kartalla.
Vikajoen sillan sijainti kartalla.

Vanhan sillan purkaminen käynnistyy heti, kun liikenne on saatu siirrettyä kiertotielle. Kevään aikana rakennetaan uuden sillan väli- ja maatuet ja kesällä sillan kansirakenteet. Uuden sillan pituus on 55 metriä ja leveys on 9,5 metriä. Sillan rakentamisen yhteydessä parannetaan kantatietä 82 vajaan 300 metrin matkalla. Hankkeen tarkoituksena on parantaa kantatien liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta.

Urakoitsijana toimii Kreate Oy. Sillan rakentamiskustannukset ovat 1,53 miljoonaa euroa. Uusi silta valmistuu syyskuun loppuun mennessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Kari Ruokanen, puh. 0295 037 254, kari.ruokanen(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Vikajoen sillan sijainti kartalla.
Vikajoen sillan sijainti kartalla.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Lapin ELY-keskus
Lapin ELY-keskus
Rovaniemi: Hallituskatu 3 B (valtion virastotalo)
Kemi: Valtakatu 28

0295 037 000http://www.ely-keskus.fi/lappi

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

ELY-keskuksen kautta Lappiin yli 137 miljoonaa euroa4.2.2021 09:09:27 EETTiedote

Vuonna 2020 ELY-keskus myönsi Lappiin rahoitusta kaikkiaan lähes 51,9 miljoonaa euroa (pois lukien koronatuet), mikä on yli 10 miljoonaa euroa enemmän kuin vuonna 2019. Rahoituksesta noin 19,2 miljoonaa euroa kohdistui yritysten hankkeisiin ja noin 9,1 miljoonaa euroa maa- ja porotalouden elinkeinotoiminnan aloittamiseen ja investointeihin. Noin 23,6 miljoonaa euroa kohdistui kehittämishankkeisiin. Kaiken kaikkiaan yrityksille ja elinkeinonharjoittajille myönnettiin rahoitusta lähes 3,8 miljoonaa euroa enemmän kuin vuonna 2019. Kehittämishankkeisiin kohdistunut rahoitus puolestaan kasvoi yli 6,7 miljoonalla eurolla. Hankintapäätöksiä tehtiin hieman yli 85,4 miljoonan euron edestä, mikä on lähes 50 miljoonaa euroa enemmän kuin vuonna 2019.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme