Viru-hotellin johtajaksi Petri Schaaf

Original Sokos Hotel Virun hotellinjohtajaksi on nimitetty kauppatieteen maisteri Petri Schaaf. Schaaf aloittaa työnsä 1.10.2022. Edelliset viisi vuotta Schaaf johti SOK:n hotellitoimintaa Pietarissa. SOK myi kaikki Venäjän liiketoiminnat kesäkuussa 2022. Aiemmin Schaaf on toiminut Finnairin globaalina myyntijohtajana.
"Viru on Tallinnan maamerkki ja tärkeä sekä suomalaisille että virolaisille. Haluan kiittää Saria hienosta työstä erittäin haastavana aikana. Odotan innolla, että pääsen tutustumaan paremmin Virun tiimiin ja asiakkaisiin", kertoo Petri Schaaf.
Virun nykyinen hotellinjohtaja Sari Sopanen siirtyy S-ryhmän ulkopuolelle. Hän aloitti tehtävässään heinäkuussa 2020.
"Olen ollut ylpeä saadessani johtaa Virun ulos koronakriisistä ja elää yhdessä tiimini kanssa Virun juhlavuotta. Haluan koko sydämestäni kiittää Virun periksiantamatonta tiimiä ja toivottaa Virulle onnea ja menestystä", sanoo Sari Sopanen.
50-vuotiaalla Virulla vahva kesä
Viru-hotelli avattiin 50 vuotta sitten 5.5.1972 ja se on toiminut vuosikymmenien ajan Viron hotellitoiminnan suunnannäyttäjänä. Juhlavuonna hotelliin avattiin uusi Day Spa -kauneussalonki ja kuntosali. Myös hotellin yhteydessä sijaitseva Viru-keskus on uudistettu. Hotellivieraat voivat nauttia keskuksen ostosmahdollisuuksista ja uuden food court -alueen palveluista saman katon alla.
Kesä 2022 sujui Virun näkökulmasta erinomaisesti.
"Suomalaiset ovat palanneet Tallinnaan. Kesällä vierasmäärät ylittivät jopa omat ennusteemme ja myös syyskuussa myynti on ollut vahvaa. Viru on kuitenkin paljon muutakin kuin vapaa-ajan kohde. Kehitämme Virua tapahtumien taloksi, ja tavoitteemme on, että Viru olisi asiakkaille ykkösvaihtoehto kokousten ja tapahtumien järjestämispaikaksi", kertoo Petri Schaaf.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Petri Schaaf, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Viru: petri.schaaf@sok.fi, puh. +37256809399
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
Sokotel on suomalainen hotellioperaattori ja osa S-ryhmää. Sokotel operoi pääkaupunkiseudulla, Suomen suurimmissa kaupungeissa ja Viron Tallinnassa yhteensä 14 Sokos Hotellia, seitsemää Radisson Blu Hotellia sekä täysin uutta Heymo 1 -hotellia.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
S-Etukortin käyttö puhelimella laajenee – nyt mukana kaikki ravintolat, pian myös Kerää ja skannaa -palvelu16.10.2025 08:02:00 EEST | Tiedote
Bonuksen kerryttäminen puhelimella onnistuu nyt kaikissa S-ryhmän ravintoloissa. Lähitulevaisuudessa lompakon uskaltaa jättää kotiin entistäkin useammin, kun mobiilikortti saavuttaa myös monesta Prismasta löytyvän suositun Kerää ja skannaa -palvelun.
Oulun ravintolakentälle tunnustusta – Radisson Blu Oulu sai arvostetun Rotisseur-kilven13.10.2025 09:15:06 EEST | Tiedote
Radisson Blu Hotel Oulun yhteydessä toimiva Tilausravintola Toivo on saanut kunnian liittyä kansainväliseen gastronomiseen yhteisöön, ja vihitty Chaîne des Rôtisseurs -kilpiravintolaksi.
S-ryhmän tammi–syyskuun myynti kasvoi edellisvuodesta10.10.2025 07:57:00 EEST | Tiedote
S-ryhmään kuuluvien alueosuuskauppojen, SOK:n ja niiden tytäryhtiöiden veroton vähittäismyynti tammi–syyskuussa 2025 oli 10 761,8 miljoonaa euroa. Myynti kasvoi 1,2 prosenttia edellisvuodesta. Marketkaupan ohella kauppa kävi vilkkaasti etenkin S-ryhmän hotelleissa ja ravintoloissa.
Kasvisten syönti koetaan hankalaksi ja kalliiksi – S-ryhmältä helpottavia ratkaisuja7.10.2025 08:40:55 EEST | Tiedote
Kasvisten kulutus on Suomessa selvästi jäljessä uusista ravitsemussuosituksista. Vaikka lähes 70 prosenttia vastaajista tietää, että kasviksia tulisi syödä yli 500 grammaa päivässä, toteutuu tämä arjessa vain joka neljännellä. Tieto suosituksista ei vielä johda tekoihin, ja uusia konkreettisia ratkaisuja tarvitaan. S-ryhmä helpottaa nyt kasvisten syömistä tuomalla myyntiin valmiiksi pestyjä, pilkottuja ja kuorittuja Helpot ja nopeat -tuotteita.
Suomalaiset panostavat entistä enemmän lemmikkiensä ravintoon – S-ryhmä tuo myyntiin superpremium-lemmikinruokasarjan22.9.2025 07:30:00 EEST | Tiedote
S-ryhmän myyntidatan ja kuluttajatutkimusten mukaan suomalaiset haluavat panostaa yhä enemmän lemmikkiensä ravintoon. Tärkeitä valintakriteereitä ovat lemmikin oma mieltymys, alkuperämaa, laadukkuus ja hinta-laatusuhde. S-ryhmä laajentaa tarjontaansa superpremium-lemmikinruokasarjalla, joka tulee myyntiin Prismoihin, suurimpiin S-marketteihin ja S-kaupat ruoan verkkokauppaan.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme