Kustannusosakeyhtiö Otava

Vivica Bandler – Vuosisadan nainen – Århundradets kvinna: Kutsu kirjan julkistamistilaisuuteen

Jaa

Teaterstiftelsen Vivicas Vännerillä ja Otavalla on ilo kutsua Sinut Vivica Bandler – Vuosisadan nainen – Århundradets kvinna -kirjan julkistamistilaisuuteen Villa Frenckelliin (Huvilakatu 1, Helsinki) tiistaina 6.11. klo 17.30 alkaen.

Vivica Bandler oli oman aikansa nykynainen, joka eli täyden elämän ja rikkoi vallitsevat normit: 

Naisena hän löysi rakkauden moninaisuuden. 

Rintamalottana hän sisäisti rauhanaatteen. 

Kartanonomistajana hän löysi luonnonsuojelun. 

Agronomina hän hakeutui taiteen pariin. 

Teatterinjohtajana hän aloitti pikku Lillanista ja päätyi Pohjoismaiden suurimman teatterin johtoon. 

Teaterstiftelsen Vivicas Vänner julkaisee suomalaisen kulttuurielämän voimanaisen kunniaksi koskettavan ja häntä monipuolisesti valottavan 100-vuotisjuhlakirjan, jossa Vivicasta kertovat lähimmät ystävät, työtoverit ja nuoret teatterintekijät Birgitta Ulfssonista ja Ralf Forsströmistä Iida Kuninkaaseen sekä Anneli Saulista ja Elina Salosta Juha Siltaseen ja Milja Sarkolaan

Ilmoittautumiset:  asiamies@vivicasvanner.fi  p. (09) 228 841 (Katri Heino) 

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi 

Lisätiedot ja tekijöiden haastattelupyynnöt: 

Adèle Couavoux 0451425272 adele.couavoux@otava.fi  

Välkommen att fira utgivningen av boken Vivica Bandler – Vuosisadan nainen – Århundradets kvinna 
  

Teaterstiftelsen Vivicas Vänner och Otava har den äran att bjuda in Dig för att fira utgivningen av boken Vivica Bandler – Vuosisadan nainen – Århundradets kvinna, på Villa Frenckell (Villagatan 1, Helsingfors) tisdagen den 6 november kl. 17.30. 

 

Vivica Bandler var sin tids moderna kvinna, som levde ett fullt liv och bröt mot rådande normer. 

Som kvinna hittade hon kärlekens mångfald. 

Som krigslotta anammade hon fredstanken. 

Som herrgårdsägare intresserade hon sig för naturskydd. 

Som agronom sökte hon sig till konsten. 

Som teaterchef började hon på Lillan för att senare leda Nordens största teater. 

Bandlers 100-årsjubileum till ära ger Teaterstiftelsen Vivicas Vänner ut ett berörande verk som på olika sätt belyser det finländska kulturlivets kraftkvinna. Vänner, kolleger och unga teatermakare, från Birgitta Ulfsson och Ralf Forsström till Iida Kuningas, och från Anneli Sauli och Elina Salo till Juha Siltanen och Milja Sarkola, berättar alla om sitt förhållande till Vivica Bandler

Anmälan :  

asiamies@vivicasvanner.fi; p. (09) 228 841 (Katri Heino) 

Intervjuförfrågningar: 

Adèle Couavoux 0451425272 adele.couavoux@otava.fi 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Matematiikkako tylsää? Professori Samuli Siltasen uutuuskirja on huumorintäyteinen pläjäys arjen matemaattisista malleista20.6.2019 11:12:30 EESTTiedote

Helsingin yliopiston matematiikan professori Samuli Siltasen innostava ja yleistajuinen uutuuskirja Astu matematiikan maailmana johdattaa lukijan matematiikan saloihin. Miksi lapset kannattaa rokottaa? Korvaako tietokone taiteilijat? Kuinka tietokonepeleissä liikeradat saadaan realistisiksi? Nämä ja moni muu kysymys ratkeaa, kun astuu Samuli Siltasen mukana matemaattisten mallien mukaansatempaavaan maailmaan!

Otava julkaisee Björn Wahlroosin uuden kirjan18.6.2019 10:07:00 EESTTiedote

Otava julkaisee lokakuussa 2019 Björn Wahlroosin uuden kirjan, jossa hän tarkastelee Suomen kehitystä sodanjälkeisestä alhosta 2000-luvun vaihteen kärkimaaksi ja seurannutta vaipumista kitukasvun ikeeseen. Kirjassaan "Kuinkas tässä näin kävi? Miksi maallamme ei ole malttia vaurastua" Wahlroos varoittaa, että Suomea uhkaa juuttuminen nollakasvun noidankehään, etenkin kun ilmassa on merkkejä maailmantalouden kasvun ehtymisestä.

Maailman pakolaispäivä 20.6. nostaa esiin lapsipakolaiset17.6.2019 08:12:00 EESTTiedote

Torstaina 20.6. vietetään YK:n Maailman pakolaispäivää. Sen yhteydessä ilmestyy englantilaisen Steve Tasanen koskettava Lapsi I -romaani, joka on kaunis, kantaaottava tarina pakolaisleirin lapsista, selviytymisestä, ystävyydestä ja toivosta. Otava lahjoittaa jokaisesta kirjasta viisi euroa Pelastakaa Lapset ry:lle. Järjestön asiatuntijat ovat median haastateltavissa Maailman pakolaispäivän yhteydessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme