Aluehallintovirasto

Voikosken vesivoimalaitokselle annettiin määräykset lyhytaikaissäännöstelystä (Itä-Suomi)

Jaa

Oy Woikoski Ab:n vesivoimalaitokselle myönnetyn luvan juoksutusmääräyksiin annettiin lyhytaikaissäännöstelyn mahdollistavat lupamääräykset. Luvansaajan tulee tarkkailla lyhytaikaissäännöstelyn vaikutuksia.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt Voikosken voimalaitoksen rakentamiselle luvan vuonna 2015 (26/2015/2). Aluehallintoviraston päätöksellä 100/2020 annettiin lupamääräykset voimalaitoksen käyttämisestä lyhytaikaissäännöstelyssä. Lyhytaikaissäännöstelyyn oikeuttavat lupamääräykset mahdollistavat voimalaitoksen tehokkaamman ja kannattavamman käytön sähköntuotannossa. Aluehallintoviraston myöntämän luvan mukaan Voikosken yläpuolisen Juolasvesi-Sarkaveden vedenkorkeutta tulee kuitenkin säännöstellä nykyisten säännöstelyrajojen mukaisesti.

Annettujen lupamääräysten mukaan lyhytaikaissäännöstelyä on rajoitettu keväällä vesilintujen pesinnän aikaan. Lisäksi kesän virkistyskäyttökaudella säännöstelyä rajoitetaan enemmän kuin syksy- ja talviaikaan. Luvansaajan pitää tarkkailla säännöstelyn vaikutuksia havainnoimalla Sarkaveden vedenkorkeuksia ja Voikoskesta juoksutettavia virtaamia. Luvan haltijan on toimitettava lupaviranomaiselle uusi hakemus juoksutusta koskevien lupamääräysten tarkistamiseksi kuuden vuoden kuluessa voimalaitosyksikön käyttöönotosta.

Lupapäätös nro 100/2020 on nähtävillä Lupa-Tietopalvelussa (ylupa.avi.fi). Päätökset löytyvät Lupa-Tietopalvelusta helposti, kun asiakohtaan kirjoittaa päätöksen numeron.

Lisätietoja:

johtaja Johanna Ahonen, p. 0295 016 867, johanna.ahonen@avi.fi
ympäristöneuvos Hennamaarit Korhonen, p. 0295 016 501, hennamaarit.korhonen@avi.fi ympäristöylitarkastaja Tomi Puustinen, p. 0295 016 873, tomi.puustinen@avi.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Janakkalan lintuinfluenssalöydöksistä johtuva suositus pikkulintujen talviruokinnan lopettamisesta pihapiirissä koskee vain siipikarjanpitopaikkoja, muut saavat jatkaa ruokintaa27.1.2021 15:52:45 EETTiedote

Ohjeistus luonnonvaraisten lintujen ruokinnasta on herättänyt hämmennystä Janakkalan seudulla alueella, jossa on tavattu lintuinfluenssaa. Etelä-Suomen aluehallintovirasto korostaa, että talviruokintaa kotipihoilla saa jatkaa normaalisti myös rajoitusvyöhykkeellä Janakkalassa, Lopella, Hämeenlinnassa ja Riihimäen liepeillä, jos ei itse pidä siipikarjaa. Rajoitusvyöhykkeellä olevissa siipikarjan pitopaikoissa luonnonlintuja ei tulisi ruokkia pihapiirissä. Siipikarjan pitämistä on myös esimerkiksi kaikki harraste- ja kotikanalatoiminta.

Fortsatta restriktioner för sammankomster i februari i de fyra sjukvårdsdistrikten i södra Finland27.1.2021 14:08:26 EETTiedote

Enligt de regionala coronauppföljningsgruppernas bedömningar behövs de nuvarande restriktionerna för sammankomster också i februari inom Helsingfors och Nylands, Egentliga Tavastlands, Kymmenedalens och Södra Karelens sjukvårdsdistrikt. Regionförvaltningsverket fattade den 27 januari 2021 beslut genom vilka alla offentliga tillställningar och allmänna sammankomster med över 10 personer är förbjudna inom Helsingfors och Nylands, Egentliga Tavastlands och Kymmenedalens sjukvårdsdistrikt och alla motsvarande sammankomster med över 20 personer inom Södra Karelens sjukvårdsdistrikt. Det är skäl att undvika också små sammankomster alltid då det är möjligt.

Etelä-Suomen alueen neljän sairaanhoitopiirin kokoontumisrajoituksia jatketaan helmikuussa27.1.2021 14:07:05 EETTiedote

Alueellisten koronatilanneryhmien arvioiden mukaan nykyiset kokoontumisrajoitukset ovat tarpeen myös helmikuussa Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirien alueella. Aluehallintovirasto on tehnyt 27.1.2021 päätökset, joilla Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Kymenlaakson sairaanhoitopiirien alueella on kielletty kaikki yli 10 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ja Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin alueella kaikki yli 20 hengen vastaavat kokoontumiset. Pieniäkin kokoontumisia on syytä välttää aina kun se on mahdollista.

Siipikarjan siirtoja rajoitettu alueellisesti Janakkalan lintuinfluenssalöydösten vuoksi26.1.2021 11:31:21 EETTiedote

Linnuille korkeaa kuolleisuutta aiheuttavaa H5N8-tyypin lintuinfluenssaa todettiin luontoon istutetuista fasaaneista Janakkalassa, Kanta-Hämeessä torstaina 21.1. Lähistön tarhatuissa fasaaneissa lintuinfluenssaa ei todettu. Ruokavirasto on määrännyt taudin esiintymispaikan ympärille rajoitusvyöhykkeen, jolla rajoitetaan siipikarjan ja siipikarjasta saatavien tuotteiden siirtoja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme