Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy

Von Hertzen Brothersin kahdeksas albumi Red Alert in the Blue Forest kaupoissa tänään

Jaa

Von Hertzen Brothers -yhtyeen odotettu kahdeksas albumi Red Alert in the Blue Forest julkaistiin tänään perjantaina 18.3. Yksitoista kappaletta sisältävä yli 70-minuuttinen tupla-albumi on jo nyt kerännyt haltioituneita arvioita levyn ennakkoon kuulleilta eurooppalaisilta kriitikoilta ja muuntunut taidenäyttelyksi sekä metsiensuojeluun tähtääväksi ilmastoteoksi. Bändi juhlistaa levyn ilmestymistä kevään aikana laajoilla Suomen ja Englannin kiertueilla.

Kuva: Rami Mursula
Kuva: Rami Mursula

"Koskaan ei ole ollut näin outo ja epäuskoinen olo julkaista levyä kuin tänään, tässä ajassa. Maailma on niin monella tapaa liekeissä. Ja juuri tätä levymme käsittelee: palamista ja tuhoutumista, huolta, menetystä ja luopumista. Ja toisaalta myös rauhan tärkeyttä ja kaipuuta harmoniaan. Lisäksi tuntuu käsittämättömältä, että nyt pandemiasta johtuvien viivytysten jälkeen julkaisu ylipäätään lopulta tapahtuu ja ihmiset saavat vihdoin uutta VHB:tä kuultavaksi. Olo on siis mukavan sekava!", laulaja Mikko von Hertzen kiteyttää bändin ajatukset levyn julkaisusta.

Kunnianhimoisena ja tinkimättömänä tunnetun yhtyeen kapasiteetti kuuluu uuden levyn tunnelmissa koko laajuudessaan ja häpeilemättömän eeppiset, kappaleiden sisälläkin voimakkaasti elävät opukset soivat varmemmin ja kauniimmin kuin koskaan. Albumilta julkaistiin aiemmin vain single All of a Sudden, You're Gone, Kie von Hertzenin ohjaaman koskettavan videon saattelemana. Kappale on hyvä esimerkki albumin bändille itselleenkin uudenlaisesta musiikillisesta spektristä, alkaen aloitusbiisi Day of Reckoningin voimasta, jatkuen levyn päättävän Disappear There -laulun herkkyyteen. Red Alert in the Blue Forest onnistuu – ei vain siksi, että se kuulostaa tuoreelta vaan myös siksi, että se tallentaa hetken, joka on aito ja totta. Levyn elementit ovat rohkeita ja maanläheisiä, ajoittain levottomia ja syystäkin huolissaan kantaessaan aikamme henkistä painolastia.

Juuri orgaanisen monimuotoisuutensa ja esimerkiksi luonnon ja ihmiskunnan selviytymiseen liittyvien teemojensa vuoksi Red Alert in the Blue Forest -albumi muuntui jo ennen ilmestymistään muun muassa kuvataiteeksi ja konkreettiseksi luonnonsuojelu- ja ilmastoteoksi, kun Von Hertzen Brothers ja ​​Luonnonperintösäätiö käynnistivät helmikuussa eteläsuomalaisen metsäalueen hankkimiseen ja suojelemiseen tähtäävän Blue Forest -kampanjan. Kampanjan varainkeruun kulmakiveen, Blue Forest -taidehuutokauppaan ja -näyttelyyn osallistui 12 nimekästä suomalaista kuvataiteilijaa, joista kukin teki levyn kappaleen innoittamana taulun. Teokset ovat nähtävillä 14.3.-31.3. Helsingin Kalliossa Ravintola Rytmissä ja ne myydään maaliskuun 2022 loppuun mennessä Luonnonperintösäätiön hallinnoimalla online-huutokaupallaTaideteokset ovat nähtävillä myös virtuaalisessa galleriassa, jonka on toteuttanut helsinkiläinen Arilyn Oy.

Blue Forest -näyttelyn taideteokset ovat tehneet Ville Tietäväinen, Samuli Heimonen, Heikki Willamo, Manuela Bosco, Jarmo Kukkonen, Milla Paloniemi, Sampsa Sarparanta, Rosa Liksom, Katariina Souri, Minna Pyykkö, Jaakko Mattila ja Markku Hakuri.

Red Alert in the Blue Forest -albumi on saatavilla hyvinvarusteilluista levykaupoista CD- ja tuplavinyyliformaateissa sekä digitaalisena kaikista suoratoistopalveluista. Levynjulkaisukiertueen liput ovat myynnissä.

 

Red Alert in the Blue Forest -albumista sanottua:

"Jättimäisiä, kaikkeuksia sisältäviä kappaleita."
– 10/10, PowerPlay Rock & Metal Magazine -lehti 3/22

"Ehdokas vuoden parhaaksi albumiksi." – 9/10 Sweden Rock -lehti, 3/2022

"Tyrmäävän laaja-alainen albumi." – 9/10 Stone Prog -lehti 3/2022

"Tähän mennessä vuoden paras albumi." – Powermetal.de, 3/2022

“Aikainen ehdokas vuoden parhaaksi albumiksi.” – Prog-lehti, 3/2022

"Loistava." – Louder-lehti, 3/2022

Red Alert Tour -levynjulkaisukiertue:

26.03.22 ESPOO Tapiolasali
01.04.22 LAPPEENRANTA Nuijamies
02.04.22 KOUVOLA House Of Rock
08.04.22 TAMPERE Olympia
09.04.22 VAASA WsArena
14.04.22 JYVÄSKYLÄ Lutakko
15.04.22 JOENSUU Kerubi
16.04.22 KUOPIO Sawohouse Underground
22.04.22 HELSINKI Tavastia
29.04.22 TURKU Teatro

11.05.22 BRISTOL Thekla
12.05.22 NOTTINGHAM Rescue Rooms
13.05.22 LONDON The Underworld
15.05.22 BUCKLEY Tivoli
16.05.22 NEWCASTLE Trillians Rock Bar
17.05.22 GLASGOW Slay
18.05.22 HUDDERSFIELD The Parish
19.05.22 WOLVERHAMPTON KK’s Steel Mill

29.09.22 ZOETERMEER De Boerderij
30.09.22 BAARLO Prog Power Europe

Lippulinkit ja lisätiedot keikoista:

 

Lisää keikkoja kesälle ja syksylle julkaistaan myöhemmin.

 
 

Von Hertzen Brothersin keikat:

Ari Koskinen ari@fullsteam.fi ja Toni Ritonen toni@fullsteam.fi

Lisätiedot Blue Forest -taidenäyttelystä ja -huutokaupasta:

www.luonnonperintosaatio.fi

Blue Forest -huutokauppa 

Blue Forest -virtuaaligalleria

Lisätiedot virtuaaligalleriasta:

Otso Kähönen +358 50 5384178 otso@arilyn.fi

Kaikki Von Hertzen Brothers -linkit

 
Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Rami Mursula
Kuva: Rami Mursula
Lataa
Kuva: Rami Mursula
Kuva: Rami Mursula
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy
Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy
Kirstinkatu 3 B 27
00530 Helsinki

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy

Vihdin kesäteatterin Diivat-näytelmässä rakkaus on lämmöllä ohjaava kohtalon sormi28.6.2022 13:00:00 EEST | Tiedote

Vihdin kirkonkylän kesäteatterissa saa 9. heinäkuuta ensi-iltansa yhdysvaltalaisen lakimiehen ja näytelmäkirjailijan Ken Ludvigin vuonna 2004 käsikirjoittama ja Reita Lounatvuoren kääntämä näytelmä Diivat, alkuperäisnimeltään Leading Ladies. Ludvigin kansainvälisesti vuodesta toiseen menestyneen, sukupuolirooleja ja -oletuksia surutta pöllyttävän komedian ohjaa teatteritaiteen ammattilainen Antti Taipale, joka tunnetaan myös suosittuna drag queen -hahmona Sheila.

Tuomari Nurmion ja Knucklebone Oscarin yhteislevyn ensimmäinen single ja video Dry Bones sekoittaa pyhäkoulukauhua mustaan gospeliin9.6.2022 13:28:02 EEST | Tiedote

Tuomari Nurmio ja Knucklebone Oscar äänittivät vuonna 2018 eepeellisen vereviä tulkintoja vanhoista gospel-biiseistä, mutta eivät saaneet kyllikseen sielua ravitsevasta tripistä rockmusiikin juurille. Armoitettujen pelimannien vuonna 2017 alkanut yhteinen “helvetillisen ja taivaallisen pitkä matka” on eskaloitunut syksyllä ilmestyväksi Believe It Or Not -albumiksi (Stupido Records), jonka ensimmäinen single ja video Dry Bones julkaistaan 16. kesäkuuta.

ELMU-säätiö julkisti vuoden 2022 apurahapäätökset – valtaosa haki tukea konserttitoimintaan tai koulutukseen3.6.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

ELMU-säätiö on julkistanut vuonna 2022 myöntämänsä apurahat. Säätiö sai lähes yhtä monta hakemusta kuin viime vuonna, kaikkiaan 168 kappaletta. Valtaosa hakemuksista kohdistui Konserttitoiminta-kategoriaan, toiseksi eniten apurahoja haettiin koulutukseen. Vastuullisuuteen liittyviä hakemuksia tuli vain muutamia, joka kertonee asian heikosta tuntemuksesta – ELMU-säätiö toivookin, että vastuullisuus saisi tulevaisuudessa enemmän huomiota elävän musiikin toimialalla.

Suomalaiset klassisen musiikin tekijät ja toimijat aloittavat yhteistyön Kaija Saariahon juhlavuoden 2022 innoittamina25.5.2022 11:00:00 EEST | Tiedote

Kaija Saariahon musiikki on vuosikymmenten saatossa ollut maailmanlaajuisesti suuri inspiraation lähde musiikin opiskelijoille, orkestereille, säveltäjille ja soittajille, järjestäjätahoille ja yleisöille. Vuonna 2022 tuo inspiraatio konkretisoituu koko Suomen klassisen musiikin kenttää yhdistäväksi voimaksi. Joukko arvostettuja suomalaisia orkestereita ja klassisen musiikin vapaan kentän toimijoita tuo kuultavaksemme lokakuussa 2022 Kaija Saariahon 70-vuotispäivän ympärillä Saariahon musiikkia juhlistavan monikirjoisen musiikillisen kokonaisuuden.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme